Scudo Sports

Shimano rs11-rs21-rs31 serisi jantlar hakkında?

@Bigpatron
Teşekkür ederim hocam.Peki bu gümrük vergisi falan filan % kaç daha eklemem gerekecek fiyatlara?

Scudo
@soner canlı
Ben yurtdışında olduğum için tam bilgim yok ama forumda gördüğüm kadarı ile (hatalı isem düzeltsin bilen arkadaşlar) 30 euroya kadar vergisiz. 30 eurodan sonra %18 gümrük vergisi alıyor devlet. Buradan ne kadar vergi verileceğini hesaplayabilirsin
(link)

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
22€ üzerindeki alış verişler için %18 olacak şekilde güncellenmişti en son.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
@soner canlı
Erdoğanlar bisiklet te hafta sonları bazen indirim oluyor 600 TL civarında fiyata düşebilir , birde bu jantlar bildiğim kadarıyla en çok 32mm lastik takılıyor . Yol bisikleti için tam fiyat performans diyebilirim bende rs21 kullanıyorum ve memnunum.

@hydrocon Henüz güncellenmedi ve bununla ile ilgili herhangi bir kararname vb. geçmedi.Hatta bununla ilgili başka bir forumda bir üye direk UKİM i arayarak sormuş şu şekilde bana cevap yazmıştı "Buradan hemen cevap alamayınca UKİM'i aradım ve sordum. Kesin bir şekilde sınırın 30 Euro olduğunu söylediler. Telefondaki kişinin 22 Euro düzenlemesinden haberi yoktu. Henüz oraya bir bilgi gitmemiş. "

@hakan64 hocam r500 icin bir fikriniz var mi almayi dusunuyorum da

@amoush00 hocam r500 hakkinda deneyimleriniz neler orjinal salcano xrs050 jant takimindan r500e gecmek istiyorum da belirgin fark olur mu olursa neler olur

@YaSiN1987 Üstünde gelen stok jantlara göre bayağı fark yaratacaktır. Shimano'nun giriş seviyesi jant seti işte.. yapabiliyorsan kendi stok jantların göbeklerini de değiştirebilirsen benzer bir performans elde edebilirsin.. jantların göbeklerini söküp düzgünce örebilecek bir usta ister. daha ucuzu da mal olabilir..

r500 aldim hicbir fark oldugunu dusunmuyorum 100 km yol yaptim suana kadar ne agirliktan ya da ne de akiciliktan yana bence hissedilir hicbir fark yok pismanim sadece gobegi degistirmedigime iyi bir kazik yedim kesinlikle 500 tlyi haketmeyen bir jant seti tsk ederim mesajiniz icin

@YaSiN1987 Ben r500 leri salcano xrs 040 lar için değiştirmiştim.. O zaman en büyük değiştirme sebeplerimden arka jantın qr mil olmamasıydı salcano'nun stok jantlarının. Benim zaman içinde performansım da artmıştır da bana daha akıcı mı geldi bilemiyorum.. Bunu yokuş inerken çıktığın en son hızın değişiminden rahat anlayabilirsin.. Şimdiki bisikletim çok farklı ve üzerinde farklı bir jant seti var.. Bana sanki daha iyiydiler gibi bir hissiyat bırakmış.. Ne diyeyim .. İyice eskiyene kadar kullan.. hakkını ver.. zaman içinde göbekler de açılacaktır..

zaman icinde daha akici daha performansli olabilir bende ole dusunmustum nedense bunu sizden de duymak cok hosuma gitti zamanla daha cok icime siner insallah dediginiz gibi eskiyene kadar kullanmaya calisicam suan daha evvel gittigim ufak turlardaki maksimum ve ortalama hizim varis surem ayni ileri de insallah daha serilesir

@YaSiN1987
Jant seti uzun süre rafta beklemişse göbeğin içindeki yağlarda hal değişimi olabilir.Tavsiyem bir göbek bakımı yaptırın belki bir nebzede olsun artış olabilir tabi göbeğin yağlarında herhangi bir hal değişimi olduysa.

@Kuzey Ege
En basitinden örnek vereyim hocam size aracın motor yağını belirli bir süreden sonra değiştirmezseniz ve bu zamanda biraz uzunsa örneğin 1 yıl gibi yağ işlevini yitirir halk tabiri ile karıncalanma yapar.

@Fırat Ç.
motor yağı ile rulman içerisinde kullanılan gres yağı aynı özelliklere sahip değil.
gres yağı aşırı fiziksel etkilere maruz kalmadıkça onlarca yıl sabit kalacak özelliğe sahip. aynı şeyi sıvı motor yağı için söyleyemeyiz.
aynı zamanda motordaki devir ve ısı ile bisiklet göbeğindeki devir ve ısıın aynı olmadığını düşünüyorum. zira motordaki yanma odasında 2500 derece kadar sıcaklık oluşuyor. yine de bir bilene sormak lazım :)

@Kuzey Ege
Ben her yeni göbek aldığımda söküp yağlıyorum gözlemlediğim şeyse yağ kapkatı olmuş olarak karşıma çıkıyor,tabi sıvı ve katı yağlar farklı olabilir ben ufak bir örnek vermek istedim. :)

sa. arkadaşlar,

(link) sizce 2, el 825 tl ye bu jant seti mi?( üstünde lastik de var) yoksa 726 tl ye rs11 mi laalmalıyım.Hangi jant seti daha akıcı ve hafiftir?

@soner canlı
Rs 11 in görüntüsü daha hoş bence.Ama akıcılık ve profil sağlamlığı olarak kullanmadığım için birşey diyemem aksium race e

aksium race ile aksium aynı jant mı acaba?Hiç bir yerde aksium race ile ilgili bilgi bulamadım nette.Sadece decathlon yurt dışı sitesinde buldum ordaki fiyat da 143 euro galiba.Yani erdoğanlar sıfırı 2100 tl diyerek şişiriyor mu fiyatı? Yoksa ben yanlış janta mı bakıyorum?

@soner canlı Aksium race Aksium jantların eski adı diyeyim üretimi yanlış hatırlıyor olabilirim 2013 yada 2014 senesinde bitti. Artık Mavic jantlar en düşük model olarak race den değil direkt olarak aksium dan başlıyor. Aksium race janta o kadar para vermezdim. Hub sesi takıntınız varsa Shimano janta yaklaşmayın bile.

Mavic efsana hub sesini R500 jantımda bulamadım ve ağırlığı 1900 gram civarıydı bende hub sesi de hoşuma giden ikinci el Cole Rolle Elite aldım. (1570 gram)

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@trainspotting35 Hocam hub sesi takıntım yok daha doğrusu hub sesinde nasıl bir fark oluyor fikrim yok :) Ben de bazen ikinci el düşünüyorum ama maşaallah 2, ellere de sıfıra yakın fiyat istiyorlar ülkemizde pazarlık yapınca da kızıyorlar.Fiş var mı yok fatura var mı yok eee adam yurtdışından almış ucuza kullanmış bizdeki fiyatlar yüksek diye belki aldığı fiyatın da üstüne ilan açıyorlar.Ben de sevmiyorum bu tarzı.Siz kaça aldınız acaba hocam?

Geri