Scudo Sports

Shimano Nexus 8-Speed veya SRAM "i-Motion 9 lu sistem bisiklet arıyorum

Demekki bu konu sandığımdanda daha yeni Türkiye için iyi niyetli birkaç arkadaş dışında Shimano Nexus 8-Speed veya SRAM "i-Motion 9 hakkında bilgisi olan veya bu tür bisiklet kullanan, bilgisini paylaşmak isteyen kimsenin olmaması beni üzdü. 37 gündür bu başlığı açtım dönüp geriye bakınca toplayabildiğim bilgi çok sınırlı kaldı mesaj yollayıp zaman ayıran arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Detaylı bilgisi olan arkadaşlardanda yardım beklemeye devam ediyoruz

Scudo
Ya arkadaşlar Shimano Nexus 8-Speed veya SRAM "i-Motion 9 lu sistem bisiklet kullanan tek bir kişi bile yokmu forumda bu sistemleri merak eden Türkiyedeki tek kişi ben miyim acaba yokmu hiç bilgisi olan şaştım kaldım

@muhsin akar

bisikletimi cyclocross havasına sokmak için ihtiyacım olan cantilever fren sistemini Amerikadan getirttim çünkü Türliye'de görüştüğüm bir bisikletci cantileverin modasının geçtiğini söyledi, başka biri ise talep olmadığı için gelmediğini. Tabi ki merak ediyoruz kullanmak istiyoruz ama ekonomik koşullar Türkiye'deki bir bisikleti bile alırken zorluyor. takdir edersiniz ki yurdışından bisiklet getirmek genelin harcı değil

Muhsin kardeş ne oldu topladığın bilgileri bizimle paylaşırmısın. Bizde sayende yeni sistemler hakkında bilgi sahibi olallım. yazmayı kestin merak ettim.

merhaba bendeki btwin tilt 5 göbekten 3 vitesli (sram i-motion 3) katlanır bisiklet var. şimdi onu yokuşlarda rahat çıkabilmek için shimano nexus 8 ile değiştirmeyi düşünüyorum. bu yüzden shimano nexus 8 'i kullanan ya da bilgisi olan arkadaşların önerilerini yazarlarsa çok memnun olurum. şimdiden çok sağolun efenim.

ben Nexus 8 kullanıyorum. konu hortlamış ama... biraz bilgi vereyim.
bildiğimiz 24 vites bisikletin hız oranlarının tamamını karşılıyor. kapalı bir sistem. bu yüzden zarar görme ve pislik derdi yok. bakımı 5000 km'de bir yağlama sadece. unutup sorunsuz 15 km deviren var. bu süreye kadar normal vitesli sistemlerde bir çok kez zincie ve ruble değiştirileceğini düşünürsek göbekten vitese harika diyebiliriz.
yokuş çıkma konusunda katlanır bisikletler maalesef sınıfta kalıyor. sürüş geometrisi ve lastik çapının küçük olması ve yokuş çıkmada etkili bir faktör olan hafiflik katlanır bisikletlerde olmadığı için maalesef sonuç katlanır bisiklet aleyhine. dünyanın (bence) en büyük gezgini Heinz amcamız da katlanırla yokuş çıkmanın zor olduğunu söylüyor.
karar sizin

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Geri