Scudo Sports

Shimano MU ? SRAM MI ? bnim icin daha iyi olur ??

jemil

Üye
Tepki
11
merhaba arkadaslar bn streetcıyım ve bı kaza gecırdım zıncırım koptu arka aktarıcı ve zıncır atmasın dıe koydugum bos on aktarıcım kırıldı..
sımdı ıse zıncır + arka aktarıcı + on aktarıcı + full fren sıstemı ( V brk )ve 1 tane arka gobek almam gerek

bn sram x5 arka aktarıcı dusunmustum kı bnim parcalarım shimano oldugu ıcın sram ıle uyumlu olmuyormus
ya full shımano yada full sram yapımam gerekmıs sızce ne yapmalıyım butcem 200 - 250 ytl'dır gonlumde sram var ama sıze danısmadan edemedım tesekurler ıyı forumlar arkadaslar.....

Scudo
zincir olarak kmc'yi öneririm çok iyi bir zincir markası + ve brklerede deore tavsiyem olacaktır ben v break kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar çok memnunlar aktarıcılarda xtyi tavsiye ederim bende kullanıyorum çok iyi göbek olarakda deore işini görür tahminimce 250yide geçmez fiyat aralığı olarak

bütceniz varsa sram'a geçebilirsiniz.street kullanımda arka aktarıcının yarısı oynamıyor buda hem daha az ses hemde daha düşük zincir atma olasılığı demek oluyor ;)zincir ise kesinlikle kmc öneririm.shimano lx(hg 73) zinciri yokuşta ön kaldırdığımda kırmıştım.şimdi kmc missing link ile kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım.ama bütceniz yoksa xt kısa bacak aktarıcı (shadow olursa güzel olur ama karbon olmasın ;)) , tx serisinden bi ön aktarıcı( kullanmayacağınız için çok kaliteli bişey almanıza gerek yok ;)) ,kmc 9lu sistem bi zincir , fren ise deore fren + barandine pabuçlar ;)

not: shimano xt aktarıcı 9lu sistem olduğu için rublenizin ve vites kollarınızın 9lu olması gerekir.gerçi bn 9lu kollar + shimano 105 aktarıcıyı 8li ruble ile kullanıyorum ama en iyi performansı 9lu olarak verecektir. ( bnde zincir kararsızlık yapıyor bazen ;))

hımmmm arkadaslar kusura bakmayın bıde arka dıslı alıcagım soylemeyı unuttum tesekur ederım...

@jemil

arka dişli zincirine uyumlu olsun yeter fazla kafa patlatmana gerek yok ne alsam diye.eğer shimano almaya karar verirsen xt ruble al ;)

@jemil

arkadaşım kararsız kalınacak bişey yok ben sana geçen sene olsa sram'ı önerirdim
ama bu sene shımanonun xt ve xtr sistemde shadow atağı sram'ı geride bıraktı yani şimdilik shımano üstün ;) ;) ;)

arkdaslar aldıgım parcalar sram

arka aktarıcı sram x5

vıtes kolu sram x5

arka dıslı sram

on aktarıcı shımano xt

arka gobek xt

sıncır sram

fren kolları shımanı xt

bıraz karısık oldu ama bole bırz daha ıı oldu sankı..

@jemilsram ile xt pek uym sağlamaz hepsini xt alsaydınız daha akışkankı olurdu

@jemil

Çekiş sistemi uyumlu olmuş Hiç bir sorun yaşamazsın bence ;) Güle güle eskit :D

tesekur ederım bnde senın gıbı dusundum h.okyay bey XD

Geri