Scudo Sports

Shimano mu ? Avid mi ?

Tepki
8
İyi günler arkadaşlar ben hidrolik fren alacam ama shimano mu alsam yoksa avid mi alsam diye çelişkideyim yardım ederseniz sevinirim.

Scudo
hangi modellerden alcağına bağlı bence avid elixir 5 daha iyi olacaktır

Kesinlikle Avid ama XO sorunları var diye duydum Avid Elixir CR Mag denedim işinizi misliyle görecktir :)

shimano veya formula magurada olabilir avid serisiyle çok sıkıntı yaşıyanlar hatta çöpe bile atan arkadaşlarım var :) xt al derim xtr sadece gramaj farkı var

@ibt1990

şimdi şuna gelirsek xtr malzemeler kesinlikle xtden daha güçlü denemek için çekim bisiklette bkullandım ve aynı serisi olan xtleri ben kullanıyorum rt 79 torolar ile

ben xx world cupta kullandım arkadaşım kesinlikle shimanodan şaşma derim e kaza bişi olsa bozulsa bile aldığın yerden yedek parçasını çok daha rahat bulabilirsin diye düşünüyorum ve şunuda diyebilirim ki yeni xtler world cuplardan biraz daha ağır ama çok daha fazla güçlüler kendi rotorları ile ben çok memnunum herkesede tavsiye ediyorum...

Shimano slx mi avid elixir 5mi..avidlerin cok fazla ayar gerektirdigi dogru mu?ses yaparmi?oter mi akar mi kokar mi? Bir bilen objective olarak degerlendirebilir mi?

Ben alacak olursan shimanoyu seçerdim. Mineral yağın performansı bir başka oluyor. Shimano slx kullanıyorum, uzun süredir böyle bir fren takımına denk gelmedim. Tek parmak... Daha önce avidin elxir 1 modelini kullanıyordum. Sıkça hava yapıyordu ve son zamanları fren boşalıyordu. Gerçi shimanonunda bazı modelleri böyle.

@onur yenihan
elixir 5 i bilmem ama elixir 1den uzak durun ne biçim bir frense teker patlayınca tekeri sök tak hemen ayarı yapman lazım shımanoda ise istediğin kadar tak çıkar bi şey olmuyor ayar istemiyor ;)

Merhaba bu konuda benim de Shimano'dan vazgeçme düşüncelerim var. Geçen yıl "AVID DB1 180/160 MM" kullanıyordum. Şimdi ki bisikletimde Deore M615 180lik rotorlar var. Fakat, Avid gibi performanslı değil gibi geldi bana.. Avid'e geçmeyi düşünüyorum. Herhangi bir uyumsuzluk yaşar mıyım?

Tanıdık bir tamirci, avid marka fren sistemlerinin ALT SERİLERİNİN kötü olduğunu söylüyor. Onun yerine Shimano al daha iyi dedi. Parayı bastırınca hepsi güzel dedi sonrada :D

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
Durma mesafesi uzadı gibi geldi bana 27.5'tan 29 a geçtim onun da tabi farkı vardır. Fakat, yine de deore'nin performansı daha kötü gibi geldi bana. Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda fikir bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Merhabalar avid için seri sıralaması büyükten küçüğe ne şekilde bir bilginiz var mı?
Mesela elixir serisi mi daha iyi yoksa db serisi mi?
Elixir 5 Mi Db 3 mü?
Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Mesela elixir serisi mi daha iyi yoksa db serisi mi?
Elixir 5 Mi Db 3 mü?

Her ikisi de değil :)

AVID'in bu fren serilerinde, firmanın da kabul ettiği bir tasarım hatası var. Bu hata yüzünden frenler çok kolay hava alıyor ve sıklıkla bleed yapılması gerekiyor. Fren kolu şu şekilde olan AVID'lerden mümkün mertebe kaçınmakta fayda var:

713ihc8BICL._AC_SX425_.jpg

AVID (SRAM), yeni LEVEL ve Guide serilerinde, eski Juicy serilerindeki tasarıma geri döndü ve bu kronik sorunu giderdi. Yeni tasarımdaki daha büyük yağ rezervuarına dikkat edin:

d3d3819f-6b32-4006-aa48-74c7d1b42989.jpg

@Mehmet Altuğ cevabınız için çok teşekkürler...
Çok fazla bir bütçem yok fiyat performans bir fren takımına ihtiyacım var.
Hangi fren modellerini önerirsiniz shimano/sram

@_enes_ata çok iyi araştır.forumları oku.aktif olarak kullananların yorumlarını ve incelemleri oku.teknik dataları incele f/p karşılastırmalarını yap.ve sana en uygun olanı bu sentez içinde sen karar vericeksin.tabi ki en önemli etmen maddi kaynak.

• Beğen
Tepkiler: _enes_ata
Tabi ki ne shimano , ne avid. Alaman harikasi Magura

Geri