Scudo Sports

shimano mt65 vs. mavic crossride

Hüsnü Deniz Kalaycı

Forum Bağımlısı
Tepki
184
İsim
Hüsnü Deniz Kalaycı
Bisiklet
Scott
arkadaşlar yakın zamanda yeni jant seti alacağım. başlıkta bulunan iki jant seti arasında gidip geliyorum sizlerinde bir fikrini alayım dedim. iki sette hemen hemen aynı fiyat aralığında. shimano hem tubeless uyumlu hemde mavic'e göre daha hafif. mavic ise rulmanlı göbeklerle öne çıkıyor (gerçi rulman iyi kontra ayarı yapılmış bilyalı göbeklerden biraz daha akıcı sadece). sağlamlık konusunda crossride kendini kanıtlamış durumda sanıyorum ama mt65'in o kadar fazla kullanıcısı yok dolayısıyla onun sağlamlığı konusunda pek fikir sahibi olamadım (sağlamlıkta çok göreceli bir kavram bence). ikisininde kullanıcılarının yorumlarını alsam çok iyi olacak. şimdiden teşekkürler

Scudo
bütün sorulara kendiniz cevap vermişsiniz zaten 30 bin km hiç bakım yapmadan yol alan bilyalı bir jant çıkarsa ondan sonra yan yana yazılmayı hakederler. rulmanın kontra ayarı bilyalı kadar mühim değil. belirgin şekilde sert sıkılmadığı sürece üzerine yük bindiğinde herzaman açık ara akıcıdır.

Seçimlerine bakılırsa biraz bam güm ve arazi,patika,dere tepe,kaldırım in çık falan kullanıyorsun,eğer öyleysen ve full suspansiyon kullanıyorsan mavic değilsen shimano...

Selam.

Fiyat performas olarak yukaridaki iki set arasinda kaldim.

Mavic crossride set lastikleriyle beraber 1300tl civari,

Shimano mt 65 ise tubeless uyumlu yaklaşık 850 tl.

İki set arasinda kayda değer ağırlık farki yok. Crossride 2017 üretimi, mt65 ise üretimi durdurulmuş bir seri.

Mt 65 de rotor bağlantı yeri merkezi kilitli. Bu benim icin bir arti çünkü elimdeki rotorlari degistirmeme gerek kalmayacak ama shimano jantlara nedense pek sicak yaklasmiyorlar.

Mavic rulmani göbeğe sahip, shimanoda ise cup and cone denen bilyali bir sistem var. Akicilik konusunda ikisi arasinda ne fark var bilmiyorum ama dayaniklilik konusunda emin olmamakla beraber sanki mavic icin biraz daha uzun ömürlü diyorlar.

Crossrise, mavicin giris seviyesi jant seti, mt65 ise shimanonun orta-ust segmentteki jant seti.

Sizce seçimimi hangi setten yana kullanmam daha isabetli olur yardimci olur musunuz?

Yardım edin beyler hadi. İndirimleri kaçıracağım yoksa:D:D

@Hüseyin Odabaş Bence Crossride alın. Ama bu fiyatla değil tabii ki yurtdışından. Fulcrum jant setlerini de düşünebilirsiniz Mavic'i sevmem(Denemedim sadece isim olarak hoş gelmiyor.)

Geri