Scudo Sports

Shimano MT35 29er Jant Seti Hakkında

@Yavuz SOYLU

zaten senin yazına göre yorum yapmıştım başta yazmışsın "1.25 marathon kullanıyorum ve vaz geçmeye niyetim yok" diye :D işin komik tarafı tur bisikletimde ben de 32c marathon kullanıyorum, isabet oldu yani :D

bu tip jant setlerindeki tek çekincem yük dayanımı konusunda. günlük kullanımda sorunsuz setler ama ağırlık yükleyip uzun turlara çıkınca ne derece sağlam kalırlar bilemiyorum. bir dönem tur bisikletime jant seti toplamaya kalktığımda saçma fiyatlarla karşılaşınca mt35 jant seti alıp kullanmaya niyetlenmiştim :D disk fren sebebiyle o hayalim de suya düşmüştü, orası ayrı bir konu :D

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Scudo
Benim merak ettiğim şey, neden tel sayısını azaltmaya bu kadar meraklı bu üreticeler? Niye kasıyor 24 Tel yapmak için ki? Teli azaltınca bu sefer teller arası mesafe artıyor, jant çemberine daha çok yük biniyor dolayısıyla çemberi biraz daha güçlü yapmak zorunda kalıyorlar. Sonuç olarak teker seti aynı dayanıklılıkta olsa bile ağırlık artıyor.
Yap 36 Tel, 32 Tel sonra da çemberi biraz daha hafif yap, çemberdeki eylemsizlik momenti azalsın(sanıldığı kadar fazla bir etkisi yokmuş gerçi). Aero gerekiyor mu MTB jantlarında ki de böyle yapıyorlar? Benim mi kaçırdığım bir nokta var?

@Mustafa Kocabaş

açıkçası ne kadar az tel o kadar az ağırlık. Yol bisikletlerinde 20 tele kadar düşüyor bu sayı ve dayanımlarından bişi kaybetmiyorlar bence yanlış düşünüyorsunuz. Ki benim düşünceme göre ne akdar az telliolursa göze görünüm be hoşlukda o derecede artıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Erhan81
MT15 jant seti almayı düşünüyorum ben de ama yıl yıl modellerde fark var mı acaba bilen biri bilgilendirirse çok sevinirim.

@BF Okuru

Son anda şu iki ilan arasındaki fark dikkatimi çekti. (link)
(link)

@M. ERDEM Bu sitenin çoğu ürün bilgisi yanlış yazılı. Linklerdeki ürünlerin ikiside aynı ürün, resimlere aldanmayın. Bir tanesi WH-MT65 jant setine ait.

Selam arkadaşlar. Ben Shımano mt35 jant kullanıyorum. 2 bin km kullandıktan sonra body sorunu yaşadım. Göbek boşa dönüyor. Bu sorunu yaşayan varmı ve nasıl çözdü ? @Yavuz S.

Geri