Scudo Sports

Shimano megarange ruble uyumlu arka attırıcılar

İyi akşamlar Alper bey , bisikletin fotoğrafını koyarsanız daha sağlıklı olur. Bende de 7li megarence vardı. Uzun bacak ile sorunu çözdüm. Sizde arka aktarıcı yeri olmadığı için fotoğrafını koyun isterseniz. Bakan arkadaşlar yardımda bulunabilir. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: alperr125
Scudo
@Güray Görkem cevap icin tesekkurler.
haklisiniz yarın ilk is bisikletin resmini ekleyeyim.

Uzerindeki ve takilabilecek olan aktarici bu modelden.

Screenshot_2016-12-05-20-52-42.png

@Sadettin Z. hocam bu konuda oldukca bilgili biri olduğunuzu düşünüyorum. Sizin bir oneriniz var mi?

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
@alperr125

Uzunca bir süredir dikkatimi yol grubu donanıma vermiş olsam da, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Malumunuz 7'li çekiş sistemi söz konusu olduğunda Shimano için Tourney serisinden başka seçeneğiniz bulunmuyor. Lakin giriş seviye olmasına rağmen ayarları iyi yapılmış bir Tourney aktarıcı da sizi yıllarca dilediğiniz yere götürebilir.

Bu nedenle kabahati aktarıcınıza bulmadan önce ayarlarınızın düzgün, kablolamanızın sorunsuz ve vites kollarınızın fonksiyonel durumda olduğundan emin olmalısınız.

Aktarıcı değişimine karar verdiğinizde ise bahsettiğiniz çalışma şekline uygun olarak Tourney TX55 modeli (kulaklı tip) önerilebilir:

http://virtuebike.com/sites/default/files/imagecache/product_full/Shimano%20Tourney%20TX55.jpg

@alperr125 selamlar. ef41 vites kolu ile birlikte megarange kullanıyorum. shimano tx51 arka attırcı taktı bisikletçi arkadaş. tabii zincir de değişti. sorunsuz çalışıyor. zaten tx 51 olsun tx70 olsun ikisi de megarange uyumlu arka attırıcılar. ön dişliyi de 22-32-42 yaptım (shimano fmc 311 octalink). vites sistemini komple yenileyerek uzun süre daha kullanacağım bisiklete dönüştürdüm.

hepsi tıkır tıkır çalışıyor. tırmanamayacağın yokuş olmaz bununla.

• Beğen
Tepkiler: alperr125
@Sadettin Z. Cevap icin tesekkurler model olarak tx55 netlesti artik kafamda bunu alacagim.

Aktarici ayari aslinda olabildigince iyi sayilir. kısa bacalı sayilacak modelsiz bir shimano var uzerinde o zaman takarken bisikletcim de demisti bu ruble ile uyumsuz kucuk diye. Buna ragmen biraz konforsuz olsada calisiyor. uzerindeki tourney degil zaten tek yazan shimano sis.

Iyi aksamlar dilerim.

@silent_ship cevap icin sagolun modellerini yazdim bir kenara kafamda ki sorular netlesti. simdi aktarici vites kolu fren ve fren sistemini buna göre elden gecirip toplamaya baslayim iyi akşamlar

@silent_ship uzunluk acisindan mi sorun olur zincir degisimi gerekir? yoksa genislik mi problem yaratir bu aktaricida? zincir degisim kistasi nedir uzerinde ki de yeniydi.

@alperr125 sanırım uzunluk. çünkü megarange zaten büyük dişlisi 34, orjinali 28 idi benimki. ayrıca yıpranmıştı da. zaten zincir KMC marka 20 TL gibi bir şeydi.

Ben değiştirmişken tüm vites tertibatını değiştirdim. yeni bisiklet almaktansa elimdeki bisikleti (RR 5.1) isteklerim ve ihtiyaçlarım doğrultusunda upgrade etmeyi tercih ettim. 1000-1200 TL civarında alacağım bisiklet de işimi görmeyecek ve yine upgrade yapmak zorunda kalacaktım. bu bsikleti upgrade yaptığımda bana maliyeti 900-1000 TL gibi olacak ve istediğim gibi bir bisiklet olmuş olacak. Sonuçta ayrış yapmıyorum, amacım hafta sonları köy yollarında, yaylalarda sürmek doğada olmak, spor yapmak.

Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
@silent_ship verdiginiz bilgiler icin tesekkurler. yeni donanımlarıyla bisikletinizi gule gule kullanin.

geçen hafta soruma cevap veren ( @Sadettin Z. @silent_ship @Güray Görkem ) arkadaşlardan aldığım fikirler doğrultusunda St Ef 41 frenli vites kolu Tourney TX35 aktarıcı kmc z50 zincir v fren takımı ve jagwire vites kablosu aldım ve kendim değiştirdim şuanda bisiklet saat gibi oldu gerçekten. kullanırken aldığım konfor arttı. Gözüme ayrı bir güzel geliyor artık yaşlı demir atım. yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

@alperr125 güle güle kullanın. bu sistem beni şu ana kadar üzmedi hiç. Kaldı ki ne çıkışlar ne inişler yaptım hala tıkır tıkır çalışıyor bu sistem. Ucuz başlangıç bir sistem ancak çok şükür beni yolda bırakmadı.

@silent_ship zaten 20 yaşında bisiklet ancak bunlarla uyumlu gayet güzel çalışıyor teşekkürler bol pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: Lawyer58
Megarange ruble srom 3.0 aktariciya uyarmi acaba simdiden cevaplar icin tesekkur ederim

Özceylan Bisiklet'te bir ara satılan modeldi RD-TX-51

414A2zE-5FL._SL500_.jpg

Arkadaşlar ben konu açamadığım için sorumu buraya yazıyorum ben 3-4 gün önce Triban 100 aldım ön dişli tekli yani 7 vitesli bir gravel bisiklet. ön dişli 44 arka da 12-28 hız için çok iyi 14-21 vites arasıymış gibi hissettiriyor ama yokuşlar çok zorluyor megarange 14-34 ruble takmak istiyorum takınca zincir vesiare değişmem gerekir mi ? şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

@Canachu

Decathlon Triban 100 modelini Hollanda gibi düz yerler için tasarlamış sanıyorum. Türkiye gibi bol eğimli bir coğrafya için 44/28 oranları son derece mantıksız.

Arka aktarıcının modeline bakarak uzun bacak (SGS) olması halinde 14-34 uyumlu olacağı söylenebilir. 1x sistem olduğu için kapasite konusu sorun olmayacaktır. Eğer uzun bacak değilse uyumlu bir aktarıcı ile değiştirmek gerekebilir. Tourney serisinde fiyatlar makul. Dişli değişimi yapıldığında doğal olarak zincir boyu da değişeceği için işin içine bir de zincir değişimi giriyor.

Çekiş sistemini daha makul oranlara getirmek için aynakol yaprak dişlisini de 38/40T gibi bir dişliyle değiştirmek mantıklı, ancak sizin aynakolunuza uyumlu bir dişli bulunabilir mi bilmiyorum.

@Sadettin Z.

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ediyorum.

Arka aktarıcım uzun bacaklı büyük ihtimalle, şöyle birşey düşünüyorum aynakol kısmını 3 lü sistem yapsam nasıl olur ? ileriki zamanlarda böyle birşey düşünüyorum.
@Sadettin Z. Yani şuan benim amacım en düşük maliyet ile dik rampaları tırmanabilen bir bisiklet ortaya çıkarmak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@Canachu

Yol gruplarında 3'lü aynakol mevcut olmakla beraber oldukça nadirdir. Eğer bisikletinizi uzun süre kullanma hedefiniz varsa facebook satış gruplarını takip ederek Claris, Sora gibi grupsetleri uygun fiyatlara denk getirebilir ve yaptığınız masrafa değecek bir yükseltme yapabilirsiniz.

Aynakol değişiminden önce kadronuzun orta göbek uyumluluğunu kontrol etmeli ve aynakol/göbek ikilisini buna göre seçmelisiniz.

Geri