Scudo Sports

Shımano m446 hidrolik problem

M.Fatih Ertürk

Aktif Üye
Tepki
14
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar ikinci el aldığım shımano m446 mı evde kutu içinde saklıyordum
balatalar arsı boştu sadece kağıt vardı kalın biraz
birisi frene basmış eve gittiğimde hava yapmıştı içindeki tüm sıvıyı bitirdim makina yağı koydum çünkü evde sadece DOT 4 Vardı
Çok temiz bir şekilde havasını dahi aldım ama hidrolik balata arkasında ki siyah parça sadece sol taraf baskı yapıyor yani sağ taraf Sabit

sizde orası takılı kalma gibi bir durumu olabilir mi (ama çok az bir miktar oynuyor)
hava mı var aksam alltan tekrar hava mı alayım yoksa
Normal mi ?

:(

Scudo
Koyduğun yağ makine yağı, o frenden ne beklediğini merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
içindeki yağı tamamen boşaltıp frenleri bilen birine, bir bisikletçiye götürün...

Hımm mineral yağ nerden alabilirim

Blade III cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Yunus Emree

Ama şuan yaptım on numara zarar vermesin diye değineceğim

Tek tarafında hava mevcut. Tamamen sonradan eklediğin yağı boşaltıp 50ml Shimano Mineral Yağ(Oil) alıp güzelce doldurman lazım. Başka yağ koymazsan senin yararına olur...

Aynen diğer taraftan hava aldım şuan çok iyi ama shımano mineral oil alcam mecburen

@aliburak

Adıyamandayım malesef daha mekanik diski tamir edemiyorlar servisler tabi servis demeye bin şahit lazım

Anladım, aslında evde yapılamayacak bir şey değil fakat hem malzeme hem de tecrübe lazım.

GT-I9295 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Malzeme serum seti tam bu iş için gibi ama tek sorun yağ onuda alcam artık Tşkler herkese

bp istasyonundan 1 litrelik mineral yağ alabilirsiniz araba direksiyon mineral hidrolik yağı diye geçer hem shimanoya göre daha fazla miktarı hem de ucuz 12 tl civarı olması lazımdı

@adapolat

malesef onlar contayı yer ben tectro aldım aynı daha ucuz hemde

Geri