Scudo Sports

shımano M446 frenler

Ömer frk

Aktif Üye
Tepki
33
Bisiklet
Salcano
shımano M446 frenler çalışması ve performansı hakkında görüşleriniz nedir?

Scudo
Shimano BR-M446 kendi sınıfında fena sayılmaz, BR-M395 ise ondan daha yeni bir model olduğu için 446'ya göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Giriş seviyesi, rotor ne kadar büyükse o kadar iyi tutar. Basit çalışma prensibi var, kolay kolay bakım gerektirmez...

• Beğen
Tepkiler: Ömer frk
bisiklet seçiminde o zaman dikkatli davranacağım.

M395 kullanıyorum ve 446nın daha iyi olduğunu düşünüyordum. Model yılı farkından heralde.

Arıza çıkarma ihtimali yüksek değildir. Bu kişiden kişiye, kullanımdan kullanıma değişen göreceli bir yorumdur. Bu frenleri 14 ay kadar kullandım, balataları bitti ama ne hidroliğinde azalma/kaçırma oldu, ne de hava yaptı. Bence fiyatına göre gayet iyi bir sistem...

• Beğen
peki.anladım. avid elixir 1 ile kıyaslama yapacak olursak ?

@ömer kurcak

Avid bariz bir şekilde daha iyi.Çok fazla kullanmasamda ikisinide denedim.Hem tutuş hemde tutuş hissiyatı olarak daha iyi avid.Fakat fiyat farkı da var tabi arada ona göre değerlendirmek lazım

• Beğen
arkadaşlar afx 7001 im var hidrolik fren firenlerden çok memnundum taki teker göbeklerini yağlarken yağın disklerede bulaşması firen sistemini çok kötü etkiledi.diskleri yıkadım deterjanlı suyla sonra pudra döktüm sıcak suyla yıkadım ama yine eskiye dönmedi sistem hala yag var gitmiyor bir türlü ne yapmalıyım sizce.

@serhat uslu

Balata spreyi fayda edebilir, hem rotora hem de balatalara sıkın.

Shimano'da kullanılan rakamlar hangi modele ait olduğunu bildirir. Yani söylemek istediğim BR-M395 hidrolik frenler Shimano Acera 2012-2013 modelidir. (390 serisi Acera), BR-M445-446 ise Alivio 2010-2011 modelidir (440 serisi Alivio).

Hangisi iyi dersen bana göre ikisi de giriş seviyesinde iyi frenlerdir. Tek fark üretim yıllarıdır. Eğer 2013 model bir bisikletin üzerinde ikisi de varsa ben BR-M445-446'yı tercih ederim..

@Yunus Emree

teşekkürler cevap için internette varsa bildiğiniz linkini atabilirmisiniiz ığdırda yaşıyorum buralarda olacağını sanmıyorum

balata spreyini benzincilerde de bulabilirsiniz bazı benzinciler arabalar için de satıyor ben ordan almıştım

Geri