Scudo Sports

Shimano Kalite Sıralaması Nasıl?

erhan438

Aktif Üye
Tepki
70
Shimano Kalite Sıralaması Nasıl? Foruma göz attım ama böle bişeye rastlamadım bilenler yorumlarını yazarsa sevinirim. ALivio Acera vs gibi modeller bir çok bisiklette kullanılıyo ama donanım olarak hangisi iyi diye bir karar veremiyorum kalite,işlev vs sıralamaları nasıl bilenler paylaşabilirmi acaba? Yani bisikletin donanımına baktığımızda aaaa bu iyimiş falan diyebilelim:eek: Hem benim gibi bisiklet almak için kararsızlara bir nebze yardımı dokanır heral :rolleyes:

Scudo
Genel olarak Deore ve yukarısını gözönünde bulundurabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: erhan438
Hızlı ve etkili cevaplar için teşeküler :eek:

çok saol;) süper:eek: hem de türkçe:rolleyes: 10 numara

• Beğen
Tabi ileride bir değişiklik olacak;

XTR - XT - SLX - Deore - Alivio - Acera/Altus
.............- LX (trekking)
...Saint-...-Hone (Freeride)

LX dağ bisikletinden uzaklaşıp "trekking"e geçecek. Yerine SLX gelecek. Yine sıralamayı yaparken daha sıra dışı sürüşe hitap eden Saint ve Hone'u da eklemek gerek.

Yine arşiv niteliği olması için şunu da ekleyelim. Yol bisikletinde sıralama;

Dura Ace - Ultegra - 105 - Tiagra - Sora şeklinde devam ediyor. Genelde tercih edilen Tiagra ve üzeri, tabi bütçeye bağlı bir durum.

Hakan abiye katılıyorum fakat daha uzun ve az bakım gerektiren 8li sistemler içerisindede Alivio (yani 8li sistemin en üst modelide) ekonomik kullanıcılar için oldukça iyi bir seçim...

@H.Çağrı

evet ben de 2 senedir alivio kullanıyorum hiç bir sorun çıkarmadı ağırlık sorununuz yoksa kullanıma uygun bir set. benimki sanırım ömrünü tamamladı bi yenilik yapıp sram a geçicem :)

• Beğen
Slx leri çok merak ediyorum

Resimleri çok güzeldi

Aliviolarda vites kolu ve aynakolu bende tavsiye ederim.

Ama arka aktarıcı çok fazla salanıyo.

Arkadaşlarımız aradığın cevabı fazlasıyla vermişler burdan gerisi senin vereceğin karara kalmış.

• Beğen
sanırım alivio dan altını almamaya çalışacam bu bilgilerden sonra. Çünkü max bütçe 600-700 ytl :( bu konuda araştırmaya yönelcem varmı önerisi olan :rolleyes:

@erhan438

eğer sadece parçalar için bu kadar bütçeniz varsa ( kadro , maşa , jant seti , pedallar v.b için ayrı bütçeniz varsa ) kesinlikle lx öneririm. eğer hepsi için bu kadar bütçeniz varsa alivio iyi bir seçin olacak aslında deorede olabilirdi ama düşük model kadro v.b parçalar almak zorunda kalacaksınız en iyisi alivio alıp azda olsa yüksek model kadro , maşa ve jant seti alabilirisiniz.

@Ontario

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=22143

bir ara konu açmıştım bunla ilgili :D
pek ilgi görmedi ama tek yorum var ona da koptum zaten :boese157:

Arazide deore de acayip sallanıyor, kadro koruması şart,
yeni shadow xt'ler salınım konusunda bayağı başarılı diyorlar, kullananların fikrini almak isterim :)

700 ytl kadar bütçeniz olduğunu söylemişsiniz. eğer üzerine 100-120 ytl daha ekleyebilirseniz sedona 761 kadrolu deore setli bir bisiklete sahip olabilirsiniz.

• Beğen
ahhaaa kimse tourney serisini hesaba katmıyor
benim tüm vites sistemi tourney tx :D:D:D
sadece arka aktarıcıyı değiştirdim acera ile :D

• Beğen
Geri