arkadaşlar aşağıdaki resimdeki benim arka aktarıcım ve yine aşağıdaki rubleyi alıp onla kullanmak istiyorum uyumlu şekilde çalışır mı
rublenin kaset ruble olduğunun farkındayım göbeğide değiştirecem
@bysutcu bende vidali 14 34 ruble var..48 ayna 14 rubleyi ceviremiyorum..cigerim yetmiyor..48 ayna 12 rubleyi ben cevirebilirim diyosaniz yaptiginiz masrafa deger..bu arada bisikletim salcano cityfun70 sehir bisikleti..gobek ruble en az 100.tl hatta daha uzeride olabilir.
@Ismaildmr aynakol 42 li benim. Aynen dediğiniz gibi kaset ruble olduğu için göbek de değişecek ikisi 100 tl yi buluyor
42 - 14 yetmiyor bana düz yolda boşa dönüyor
@bysutcu direk aynakol degisimine yonlenseniz..pahalimi olur..ust seviye bir aynakol degilde benim santour ayna ucuz olsa gerek diye tahnim etmekteyim.tabi gobek uyumu vs nasil olur bilmem.
Tabi bide zincir degisimide giriyor isin icine.
Benim de aklımda buna benzer bir fikir vardı ama vazgeçtim, aynakol 48 diş ruble vidalı 14 diş yeri geliyor yetmiyor.Jant örme işine cesaret edemedim bir türlü.
@Ismaildmr aynakolum yeni ve shimano aynakol hesap ettim hemen hemen aynı oluyor en azından 28 den 32 ye çıkartarak yokuş için de rahatlık olsun diyorum tayvan malı arka göbeğide shimano kaset göbek ile değiştireyim diyorum. tabi maliyet hesabı önemli parçaları internetten alıp jantı dışarda ördürmeyi düşünüyorum. @Ceyhun Özkan tek kat jant çemberim ben 50 kg arka ya koyacağım yük 10 kg taşır diye düşünüyorum sadece göbek ve rubleyi değiştirip en az masraf ile işin içinden çıkayım diyorum.
Ne kadar mantıklı tartışılır
Arkadaşlar (link) ve (link) siparişi verdim. Jant çemberini 20 tl ye buldum çift katlı örüm işini de 20 tl ye yaptıracam. "14 - 28 ruble ve shunfen göbek" vs "kaset ruble 12-32 ile shimanı göbek" arasındaki performans farkını 25 -30 haziran arasında mersin - alanya turunda deneyimleyip sizlerle paylaşacağım
Arkadaşlar 8"li sistemin bisikletin üzerinde hazır geldiğini farzedersek sistemi 9"luya çevirmek için ne yapmamız gerekir?
8"li rubleyi 9"lu ruble yapmaktan bahsediyorum.
@Serkan Mıstınoğlu
Anladım hocam teşekkür ederim, 10"lu nasıl sığacak 8"li kaset göbeğe diyordum ama aslında 10"lu ruble 8"li rubleden daha ince bir yapıya sahipmiş.