Öyle değil maalesef arasında uçurum kadar fark VAR !
Bence KESİNLİKLE SRAM.
Çünkü ;
Sram daha seri
, daha sessiz
, daha az esniyor
bu sayede asla vuruntu yapmıyor ki bu özellik SRAMlerin hepsinde var ama shimanoda sadece SLX ve üstünde var şu dynasis davası (2014'te deoreler de öyle olcakmış) ,
1-1 oran ile baskı altında bile çok rahat vites geçişleri sağlıyor
, aynı zamanda shimano aynakol ile de çalışıyor.
Shimano ise daha fazla ses yapıyor ,
daha yavaş
,çok fazla sarsılıyor
,baskı altında iken arka aktarıcı kırılcakmış gibi vites değişiyor
Bu şekilde , yani paran var ise shimano alma geride kalma
Ben deore kullanıyorum. Gayet memnunum. Fakat sramın daha iyi olduğunu duydum. Ayrıca Enes'e katılıyorum. Bayır çıkarken vites değişiminde aha şimdi kırılcak diye düşündürtüyor. Ama değişiyor vitesi yani
Sram aktarıcı salınımı daha azdır.Vites geçişleri daha yumuşaktır.Shimano deore zaman geçtikçe dayanıklılık ve sağlamlık olarak kendisini gösterir.Performans olarak gayet çok iyidir.Shimano deore diyorum.
Ya bende deore tercih ettim sadece meraktan sordum enes hızdan bahsettin şimdi tık diye bastın mı geçer vites saniyelerin benim için çok önemi yok ömürü,uzun olması bakımından deore tercih ediyorum bende teşekkürler yorumlar için
Abi yapma lütfen, sram öyle düşünüldüğü gibi dayanıksız tek kullanımlık vs. değildir. Hatta Enesin attığı videodan da anlaşılacağı üzere daha dayanıklıdır. Shimano Asena gibi kıvırtıyor maaşallah Sram ise hazır ola geçmiş asker gibi, sadece emirleri uyguluyor. Shimano şimdi reklam ve halk markası olduğu için ülkemizde tutunuyor. Ama ben dünyanın en iyi MTB yarışçılarının Shimano kullandığını görmedim (shimano sponsorluğundakiler hariç).
Zamanında deore kullanmış biri olarak hiç pişman olmadım, asla bir sıkıntı yaşatmamıştı, ancak sram bu piyasaya az çok sonradan geldiği için zaten daha iyisini yapmalıydı .