Scudo Sports

Shimano deore fren sesi.

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
(link)

Herşey videoda belli oluyor zaten. Bundan önceki shimano frendede aynı sıkıntı vardı. Deore alıp kurtulalım dedik gene aynı bela :( :eek:ut: . Buna bir çözüm yokmu?

Freni ne kadar sıkarsak sıkalım bu sele geliyor durduğu yerde.

Scudo
Dostum bu ses 5 milyarlık fren seti alırsan da gelir. Boşa değiştirmişsin. O ses bisiklet tekeri dönmüyor iken, balataların rotor a vurma sesidir. sen hızlıca freni sıkıp bırakırsan o ses gelir normaldir. Benim anladığım görüntüden budur. Geçmiş olsun.

Kullandığın rotor ile bu sesi alman normal, fren ile uyumsuz rotor kullandığın için bu sesi alıyorsun, rotor değişikliğinde fayda var.

Bende br-m 446 hidrolik fren + deore disk var bu sesi hiç duymamıştım ...

bu ses gayet normal, padler kaliperin içine tam oturmaz, sağında solunda boşluk olur ve ileri geri harekette kenarlara vurur. bunu normal sürüşte farketmezsiniz zira padler hep aynı tarafa baskı yaptığından hareket etmezler ancak bu şekilde ileri geri harekette anlaşılır, bu hareket de normal sürüş senaryolarında pek mümkün olmadığından çıkan sesler de bir sorun değildir.

• Beğen
Tepkiler: Emre Keleşoğlu
1-2 mm'lik oynama yapıyor balatalar. Sıkıntı yok yani :)

Bu sorun tektro draco ve avin elxir 1 de yok ama. Pivot hareketini yaparken bu ses pek hoş değil. Mutlaka bi çözümü olması gerek. Parasının hakkını veremiyor yoksa...

Geri