clourpoint
Üye
- Tepki
- 2
- İsim
- Xxxx
- Bisiklet
- Ghost
selam arkadaşlar.Bu konuyu araştırdım fakat bu konuda pek paylaşım bulamadım.Ghost se 175 mtb de bulunan shimano br-m446 hidrolik disk teker döndükçe sürtme yapıyordu.ne yaptıysam sürtmeyi engelleyemedim.ayrıca fren cok zayıf olduğunu fark ettim ve yağını komple degiştirdim ve havasını aldım.ilk önce disk yamuk sandım ve sıfır disk aldım olmadı.balatalar bitmiştir dedim fakat o da çare olmadı.fren sistemini inceledim.iki adet karşılıklı piston var frene basınca ileri doğru ikisi de hareket ediyor.fakat bir tanesi geri gelmiyor.sabit kalıp diske sürtüyor.burada bir arıza var dedim kaliperi yerinden söktüm.balataları cıkardım.kaliperin iki parça oldugunu iki vida ile tutturulduğunu gördüm.vidaları açtım. herşeyi söktüm temizledim ve yerine takıp silikon ile birleştirip yerine kapattım ve vidaları sıktım.parçaların görünüşte pek bir sıkıntısı yok gibi ama bu temizlik fayda getirir mi bilmiyorum.sabah ilk işim kaliperi yerine takarak yağını dolduruk denemek olacak.yeni bir çift kaliper siparişi verdim çoktan amacım bu arıza giderilirse bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmak fotoğraflarıda paylaşma k istiyorum.olup olmadığını tekrar sizinle paylaşacagım.görüşmek üzere...