Scudo Sports

Shimano BH90 kablo sıkıştırma somunu

ratm

Forum Bağımlısı
Tepki
1.972
İsim
Hakan Engin
Shimano'nun hidrolik fren kablosu için BH90 kablo sıkıştırma somununa ihtiyacım var 2 tane, ama bir çok yere sordum ellerinde yok. Aslında BH59 somun da fren koluna uyuyor ama BH59 daha büyük (uzun) olduğu için hortum bağlantı kapağından biraz dışarı çıkıyor, görsel olarak güzel görünmüyor.
Benim merak ettiğim, Avid fren kolları ile Shimano'nunkiler birbirine uyumlu mu acaba? XLC'nin şöyle bir setini buldum Shimano'ya olur mu, BH90 somuna görüntü olarak çok benziyor :
(link)

Aradığım somun da bu :

somun.jpg

Scudo
Hortuma çakılan zeytin ve diğer halka 59 ve 90 modelleri arasında farklılık gösteriyor ama bu parça tüm shimano frenler için aynıdır bence. Avidlerin uymama riskini almaktansa shimanonun uyacağından emin olduğunuz modelini almak daha tercih edilesi görünüyor.

Hortuma çakılan zeytin ve diğer halka 59 ve 90 modelleri arasında farklılık gösteriyor ama bu parça tüm shimano frenler için aynıdır bence.

Yok hocam farklı, zaten farklı olmasa benim buna ihtiyacım kalmazdı, fren kablo kapağından dışarı çıkıyor uzun olduğu için.
Aşağıdaki resimdeki gibi , sağdaki bh90 somunu , soldaki de bh59. Aliexpress den alınma bir foto olduğu için muhtemelen orijinal değil ama ebatları üç aşağı beş yukarı böyle. Satışta yok (tam takım hortum seti şeklinde var tabii) ama bakalım tanıdık bisikletçilere soracağım açılsın mekanlar, belki onlarda vardır, bi güzellik yaparlar.
bh59-bh90.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Geri