Scudo Sports

Shimano ayakkabı

@BerkEvren

Shimano için söylenen bu durum şehir efsanesi. Ben buna kanarak 1 numara büyük aldım ve gerçekten ayağıma büyük geldi. Numara neyse onu almak doğrusu. Bazılarının ayağı taraklı oluyor herhalde onlar 1 numara büyük alıyor olabilirler.

Scudo
@clubber

Hangi modeli kullanıyorsun hocam? Memnun musun?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Prometheus

Büyük geldi diyorum memnun musun diyorsun. Ne dememi bekliyorsun? :)

@clubber

Haydaaa, sonra niye değiştirmedin? Yurtdışından mı almıştın?

Ben internette ucuz derken n11'den bahsediyordum :)

@Prometheus

Giyilmiş ayakkabıyı kim değiştirir? Internetten sattım, ayağımın numarası neyse ona uygun başka bir marka aldım. Ayağının numarası neyse onu al. Ama ayağın taraklıysa muhakkak deneyerek al. Üstteki ilk mesajım Shimano hakkındaki söylenti içindir.

Shimano ayakkabı kalıpları dardır ve giydiğiniz numaradan bir numara büyük almanız gerekiyor. Ben 45 numara giyen birisiyim Shimano SPD ayakkabı alırken 46 numara aldım ve tam oldu zaten numara seçerken sizi uyarıyor normalden bir numara büyük alın diye

Shimano numaraları cm olarak da veriyor ölçüp alın en uygunu o olur. Shimano kullananların çoğu alması gerekenden büyük ayakkabı alıyor.

@clubber
Tecrübeyle yazmıştım ama neyse efsane olmuşum :) Son ayakkabımı alırken bir ton modeli denedim. Shimanolar modeline göre 1-2 numara büyükte, Scottlar aynı numara ya da 1 numara büyükte oldu. Dediğim gibi deneyip almak en doğrusu. Bende daha yakın zamanda aynı numara alıp küçük gelen shimno ayakkabımı sattım. Şimdi aynı numara scott kullanıyorum mesela tam oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Ayağını cm cinsindin ölç veya şuan normal hayatta kullanmış olduğun ayakkabıda cm cinsinden ölçü yazar ve ayakkabı alırken cm cinsinide göz önünde bulundurarak uygun ayakkabıyı seçersin.

Herkese çok teşekkürler. Ölçtüm şimdi 26 cm geliyor tam olarak. @MuratHan 'ın paylaştığı link'e göre Sidi 42 numara tam 26cm, Shimano ise 26,5 cm. Dolayısıyla Shimano 42'nin olma ihtimali daha fazla ayağıma.

Tekrar teşekkürler.

Bugün birkaç bayi ile yazıştım; klasik 41 spor 42 giyiyorum kaç numara almalıyım diye, hepsi 43 dedi Shimano için. Kafam karıştı, ölçülere göre 42 olması gerekiyor aslında.

Fuarda indirim olur mu acaba?

@Prometheus

Numara seçimin de şu an için kullandığınız ayakkabı ölçüsüne göre seçim yaparsanız yanılırsınız. Eklediğim linkte gördüğünüz gibi markaların her birinin numaraları farklı ölçüler de. Öncelikle linkte gösterdiği gibi bir dosya kağıdı üzerin de ayağı topuktan duvara dayayarak başparmak hizasında net ölçüyü bulup, bunun üzerine en az 50-60 mm eklemek gerekiyor. Sonrasın da hangi markanın ayakkabısını alacaksanız onun santimetre karşılığını bulup seçimi ona göre yapmak lazım.

@MuratHan

Sizin ölçüme göre 26 cm geldi. Yarım daha koyunca 26.5 Cm, o da tam 42 numara Shimano oluyor. Ama bayiler sporda 42 giyiyorsan 42 olmaz dedi. En kısa zamanda bir yerde deneyip sonucu yazarım size.

@Prometheus

Ölçümünüz tam ise 42 numara shimano size uygun olanı. 43 numara da burun da 1 cm üzeri bir boşluk olacak ki bu bariz büyük olur.

D0562A24-1AC0-4BF5-8D91-2E43F57F6DAE.png
Markalar arası beden kıyası.
Ayakkabı alırken fikir vermesi amacıyla mesela : shimano 46 - specializedin 45 ine denk geliyor bilgisine ulaşılıyor.
Bildiğim kadarıyla
specialized 45 - 29 cm
Shimano 46 - 29.2 cm

• Beğen
Tepkiler: OnurYollarda
Geri