Scudo Sports

Shimano ayakkabı

Tepki
2
İsim
Birca N.
Bisiklet
Giant
arkadaşlar shimano yol bisi.ayakkabısını en uygun satan firma kim? Birde en uygun shimano yol bisi.ayakkabısı hangi model?

Scudo
En uygun Shimano yol bisikleti SPD/SL ayakkabı SH-R065 modelidir.

Bana göre en uygun alabileceğin yer (link). Nakit alımda 190TL

Merhaba,
Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum. Shimano SH-R065 ayakkabı aldım. Elimde mtb pedalları olduğu için mtb kalleri ile kullanmak istiyorum. İnternette araştırırken bu kalleri kullanırken Shimano SM-SH40 adaptörü kullanıldığını gördüm. Fakat bu adaptör piyasada yok. Daha önce bu şekilde kullanan var ise adaptörsüz olarak mtb kali takarsak bir probem teşkil eder mi? Yürümek biraz sıkıntı olabilir ama ayakkabıya zarar verir mi açısından sormak istiyorum.

@Fırat İler (link)

Özür dilerim stokta yokmuş.

@Fırat İler Yürüme dışında sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ama sert bir şekilde kal kısmını biryere vurursanız belki tabanla alakalı sıkıntı yaşatabilir.

@Fırat İler adaptorsuz kullanamazsin. bende seninle ayni durumu yillarca yasadim ama ben adaptorlu kullandim. yurticinde bulamazsan yurtdisindan mutlaka al.

@Fırat İler
ayakkabınızda sadece 3 vida yeri mi var, yoksa 5 mi? Yol bisikleti ayakkabılarında genelde 3 vida deliği olur, SPD kalini adaptör olmadan takamazsınız. Fakat bazı modellerde hem SDP hem de SPD-SL takmak için yer vardır. Ayakkabınız bu türdense adaptörsüz kullanabilirsiniz.

@Fırat İler

SM-SH40 adaptörü bu ayakkabı için değil. Bu ayakkabıyı MTB kalleri ile kullanamazsınız. Pedalınızı da değiştirmelisiniz. Pedal kutusu içinde ayakkabıya uyumlu kal çıkacaktır.

Düzeltme: Pardon kullanabilirsin. Aklımda başka bir şey kalmış. Geçen sene bende bu adaptörü kullanmayı düşünmüştüm. Kızıltoprak'daki Velespitte vardı. Ama sonra internette çok fazla olumsuz yorum okudum. O yüzden pedalları değiştirmeyi tercih ettim.

@Fırat İler, SH-R065 ayakkabılara hem SPD hem de SPD/SL pedal kalleri adaptörsüz olarak takılabilir.

@Haluk Eke

Adatörsüz kullanırsa kal açıkta kalır. Adaptör kali gizlemeye yarıyor (gömüyor).

Evet 5 vidalı. Hem mtb hem yol için. Adaptörsüz kullanılırsa kal açıkta kalıyor ve yürümeyi zorlaştırıyor. Adaptörü daha rahat yürümek için yapmışlar fakat Türkiye'de bulunmuyor (internetten araştırdığım kadarıyla). Yorumlarınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Ben normalde 41-42 giyiyorum. Hatta bazı spor ayakkabılarda 42,5 bile oluyor (Nike mesela dar kalıp). Shimano'nun kalıpları nasıl? Normalde 41 giyen kaç almalı?

@Prometheus 1 veya 2 numara büyük almak gerekiyor. Ama ayakkabının model ve bağcık sistemi baya değiştiriyor kalıpları. Deneyerek almanızı öneririm.

@BerkEvren Decathlon'da deneyeyim dedim, internetten hangi mağazalarda stoğu var bakayım istedim neredeyse hiç kalmamış. Sezon sonu diye mi acaba?

Haftaya fuar var olmazsa orada denerim diye düşünüyorum aslında.

@BerkEvren
Ben direkt ayak numaramı aldım tam oldu (47) tabi almadan önce bisikletçiye ölçüleri sordum. (link)
@Prometheus ayağınızı uzunluk ve genişlik olarak ölçüp satıcıya ayakkabı ölçülerini sorun. Yarım ya da bir numara büyük almak her zaman işe yaramaz. Aynı markada modelden modele bile değişebilir.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Mustafa Zeybek

Her ayakkabı her mağazada yok, olsa bile uygun fiyatlar hep internette.. Fuardan bakacağım, sonra gidip fiyatlar daha ucuzsa internetten alırım sanırım. Teşekkürler [emoji1303]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Prometheus
İnternette olması bir şey değiştirmez. Siz sorun onlar ölçüp söyler. Ben de İnternetten aldım

@Mustafa Zeybek

Nasıl ölçüp soracağım?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri