Scudo Sports

Shimano Ayakkabı Ölçümü

Aynı sorundan muzdaribim. Shimano mt34 ayakkabıyı parkur bisikletten biraz önce sipariş ettim. Ayak uzunluğum 27 cm. 42 numara ayakkabı giyiyorum. Shimano ayakkabılar için bir numara büyük alın diyorlar. Kullanıcılardan bu noktada yardımlarını bekliyorum. 42 mi olmalı 43 mü

(link)

• Beğen
Tepkiler: skaymaz
Scudo
@mehmetsunu

SPD ayakkabıların kalıpları yapıları gereği dar olduğu için normal ayak numarasından bir numara büyük almak gerekli.

Birde dostlarım şöyle bir şey var artık bisikletin şehir efsanesimidir bilemem. Shimano ayakkabıları kime sorsam dandik diyorlar. Şimdiye kadar shimano, scott öneren olmadı. Varsa yoksa exustar, sidi.

Ben dün bu olaya %100 deney olduğum için normal spor ayakkabınızın bir numara büyüğünü almanızı tavsiye ediyorum. Benim günlük yaşantımda giydiğim ayakkabım 45 numara idi. Dün Shimano spd aldım 46 tam oldu.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mehmetsunu mt 34ü ben kullanıyordum. 42 numara 26 cm. yani 42 sana olmaz. beni ayağım 25.5 cm idi hafif parmağım gene değiyordu.

@mehmetsunu bu arada varsa yoksa sidi neden nerseniz hafiflik... Bende shimano dan sonra sidiye geçerek aradaki farkı dehşet şekilde gördüm. :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
benim ayak numaram normalde 46, Nike kalıplarında 47'dir. Ancak Erdoğanlar Bisiklet'ten geçen ay 47 numara Shimano SPD ayakkabı aldım. Dar geldi. 48 ile değiştirdim. O bile ucu ucuna geldi ayağıma.

Garip ama ayak Numaram 41 ve 41 numara Shimano MT 43 kullanıyorum. İlk zamanlar hafif sıkıydı. Şimdi birbirimize gayet alışmış durumdayız.

Nike , adidas ayakkabi no + 1 dir.
43 numara nike giyiyorum, 44 shimano spd-sl tam oluyor.

@delann Aynen bende adidasta 44 giyiyorum 45 tam oluyor.

Ben de normalde 41 kullanıyorum. Spd ayakkabım 42 numara

Selamlar. Ayak ölçüm 28.5 cm. Uygun olan beden nedir acaba ? Decathlon'daki tabloya göre 45 numara gösteriyor ancak 45 büyük olur gibi.

New Balance 44 tam oluyor. Puma Faas 300 koşu ayakkabısı 44.5 biraz büyük geliyor. 44 spd olur mu acaba ?

@BF Okuru Sayın yöneticim bu konuda yorumunuzu bekliyorum :)

@Onur YCL

Merhaba Onur Bey,

Shimano bisiklet ayakkabılarının kalıpları dar olduğu için 28,5cm için 45'no tam olacaktır. Almak istediğin modeli yazar mısın ? bakalım bakalım büyük bedeni var mı.

@BF Okuru bey r065 almayı düşünüyorum decathlonda beden görünüyor. Şöyle ki, normalde günlük ayakkabıda 42 numara ayakkabı giyiyorum ancak yukarıda belirttiğim spor ayakkabıların da kalıpları dar olduğundan örneğin New Balance'da 44 tam oluyor. Ayakkabının taban ölçüsüne de baktım 28cm yazıyor. O sebeple acaba 44 olur mu diyorum.

@Onur YCL

Shimano ayakkabılarda bu ölçü standart'tır, normal giydiğin ayakkabı dar kalıp olsada bir esmene payı vardır 44'no o yüzden rahat oturur. Shimano ayakkabılarda esnemeye dayanıklı deri kullanıldığı için esneme yapmaz. O sebepten 44'no size küçük gelecektir.

@Onur YCL normal ayakkabi 42, adidas-nike spor ayakkabi 43 giyiyorum.
R065, 44 numara tam oldu. Bilgilerinize.

@delann Shimano'nun beden ölçüm tablosunda bana uygun olan 44 sanırım. Ancak decathlona şimdi tekrar baktım 45 görünüyor. Kararsız kaldım. 45 rahat olur ancak bol ayakkabıya hiç alışamam

Geri