Scudo Sports

Shimano Altus FC-M131 Aynakol

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Aynakol'dan yana şansım hiç yaver gitmediği için, uygun fiyatlı işimi görücek aynakol araştırmasına başlamış bulunmaktayım. Fakat aynakol deyip geçmemek gerekiyormuş almayı düşündüğüm aynakol başlıktaki gibi altus fc-m131. bazı sitelerde Diş sayısı:28,38,48 bazılarında ise 48-38-28T belki başka numaralara sahip aynı modelin aynakollarıda vardır neye göre seçim yapmalıyım yada herhangi birini alsam uygun olur mu

Scudo
28-38-48 ya da 48-38-28 şeklinde yazılması bir şey değiştirmez ikisi de aynı dişli oranlarına sahip. Birisi büyükten küçüğe sıralarken diğeri küçükten büyüğe sıralama yapmış. Sorunuza gelecek olursak dişli seçimi kullanım şeklinize göre farklılık gösterecektir. Eğer uzun turlar yapmayı düşünüyorsanız 48 dişli oranlı bir aynakol kullanırsanız yokuşları rahat tırmanmak için rubleyi de 11-34 11-36 gibi seçmeniz gerekir. Yok gündelik kullanım amaçlı kullanacaksanız başlarda biraz pedallar sert gelse de uzun vadede bacaklarınız alışacaktır. Dağ bisikleti kullanımında ise 48 dişli oldukça büyük olacaktır onun yerine daha küçük diş oranlarına sahip bir aynakol bakmanız daha faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ÖnerERKUT günlük geziden ziyade minimum 100 km lik turlara çıkıyorum bunun için 48 olanı seçiyorum teşekkürler

@Asilzade bende 48 dişli bir aynakol kullanıyorum tur bisikletinde ama rubleyi de 11-36 seçtim. Bisiklet yüklüyken 48 dişli yokuşlarda yorucu olabilir. Rublenizi de göz önüne alarak aynakol seçmenizi öneririm.

@ÖnerERKUT 11-32 8 yapraklı bir ruble iş görür mü peki? bu kış yavaş yavaş içime sinen bir bisiklet haline getirmeyi istiyorumda

Ön değiştiricinizin 48'i desteklediğinden emin olmadan değiştirmeyin derim. Arka taraf en az 9 vites değilseniz, 48 dişli yüksek gelebilir.

bu aynakolu 8 li sistemde 11-32 rublede, tourney tx51 ön aktarıcı ile şehir içi ve uzun yolda 1000 km kadar kullandım. Dağ bisikleti kadar hafif, yol bisikleti kadar ağır değildir. Tam olarak orta segment diyebiliriz. Kullanımınıza gayet yeterlidir diye düşünüyorum fakat ön aktarıcınızın maksimum kaç ya da 48 t destekleyip desteklemediğini öğrenip alırsanız sorun yaşamazsınız. Bu bilgiyi de ürün modelini yazdıktan sonra google'da aratarak datasheetlerinden bulabilirsiniz.

@OnurÖzdağ hepsini bir anda alacak durumum ne yazikki bulunmuyor ancak önümüzdeki aylarda parca parca bi ay aynakol bi ay ruble bi ay arka aktarici boyle boyle yaza kadar tamamlamis olurum diye dusunuyorum ama yinede tesekkur ederim bir sonraki ay elinde bulunursa fiyat konusuruz olmaz mi :)

@sspl muhtemelen hepsini degistiricem ona uygun ön aktarici ruble ve arka aktarici alirim gibime geliyor belki biraz daha seri olur bisiklet

@Asilzade Rublenizi bilmem o arka aktarıcınızla da alakalı biraz ama tourney ön aktarıcı ile çalışıyorsa x5 ile de çalışır gibime geldi. Gene de kesin kontrol etmenizde fayda var.

Ayrıca shimano/sram bir sistem yapmaya çalışıyorsanız shimano ön vites attırıcınız ile sram x5 ön aktarıcınız uyumsuz olacaktır. çünkü oranlar farklı.

@Asilzade Kara cuma kapsamında full xt set 240€ idi hocam bütçe varsa bakmanızı öneririm.

@sspl alacağım aynakol ile tourney ve sram x5in calisip calismicagini henuz bilmiyorum ama kisa vadede sorun olmaz, kış mevsiminde uzun turlara cikmayi dusunmuyorum cunku. suan icin sadece aynakoldaki sorunun sonlanmasi bile mutlu edebilir bir sonraki ayda uygun bir degistirici alirim ikisi duzgun calisir

@kaskreis baya tuzlu olur sanki xt set :) bende mtb yi asfaltta kullananlardanim cunku

@Asilzade Bende Tourney aynakol var , 8 li sistemde tourney ön aktarıcıyla gayet iyi çalışıyor, arkada da altus var.
Bisikletı kış sonu gibi satacağımdan değiştirmeyi düşünmedim hiç :)

@kaskreis senin bisiklet benimkine nazaran daha iyimis:) bende arkada tourney önde markasiz bisey var ve oda epey gicirdiyo uzun tura cikamiyorum yolda birakir diye korkuyorum :)

@Asilzade Öne 20-30 liraya bir tourney bile alsan yolda bırakacağını düşünmüyorum.
Ben arka tourney , ön ise yine shimano nun düşük bir modeli ile 800 km yol yaptım, bakımlarını ve temizliğini aksatmazsan hiç sıkıntı çekmezsin..

Genel tavsiye para haryacaksanız arka vitese harcayın, ön vites giriş seviyesi de olur. Zaten üst modellerin bile ön vitesleri arkaya oranda 2-3 kat ucuzdur. Sebebi basit bir mekanizmasının olması. Tourney olabilir ya da Acera alıp sonsuza kadar kullanabilirsiniz. XTRlere filan komple set XTR değilse girmeye gerek yok. Hatta ciddi yol-yarış olaylarına girmiyorsanız hiç gerek yok. Deore'nin üstünde fark hissetmek oldukça zor.

Arkadaşlar buna uygun orta göbek ölçüsünü bilen varmı acil

bu aynakolu 8 li sistemde 11-32 rublede, tourney tx51 ön aktarıcı ile şehir içi ve uzun yolda 1000 km kadar kullandım. Dağ bisikleti kadar hafif, yol bisikleti kadar ağır değildir. Tam olarak orta segment diyebiliriz. Kullanımınıza gayet yeterlidir diye düşünüyorum fakat ön aktarıcınızın maksimum kaç ya da 48 t destekleyip desteklemediğini öğrenip alırsanız sorun yaşamazsınız. Bu bilgiyi de ürün modelini yazdıktan sonra google'da aratarak datasheetlerinden bulabilirsiniz.
Ustad merhaba, bir şey danisacaktim, bu aynakol da (48/38/28T), 48T disliyi 52T ile değiştirme imkanı oluyor mu? TSK.

Ustad merhaba, bir şey danisacaktim, bu aynakol da (48/38/28T), 48T disliyi 52T ile değiştirme imkanı oluyor mu? TSK.
Merhaba, net bir bilgim yok ama muhtemelen değiştirilebilir bir yapıda değildir.

• Beğen
Tepkiler: gkhnvc
Geri