Scudo Sports

Shimano Alivio aynakol yaprak hakkında bilgi.

Burak B.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.983
İsim
Burak
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba saygıdeger bisikletforum üyeleri :)

Giant bisikletimde vites sisteminde ufaktan sıkıntılar başladı. 3.zincir değişiminde artık zincir atlama yapmaya başladı, özellikle yüklendiğim zamanlarda. Ruble 16000kmye geldi, aynakol ise 10000kmyi geçmiş durumda. Rublenin özellikle küçük dişliler gitmiş durumda. Yeni ruble alıp değişim yapıcagım buraya kadar tamam. Fakat ayna kol komple değiştirmek istermiyorum çünkü 44 ve 22 yapraklar sağlam ve yüklenmelerde atlama yapmıyor. Fakat orta dişli 32t olan en ufak yuklenmede atlama yapıyor. En sık kullandıgım ve yokuşlarda genelde 32t kullanıyorum. Piyasada araştırdım alivio 32t diş yok, bulunmaz hint kumaşı gibi.. Acera var, deore var ama üvey evlat gibi alivio yok nedense.. Geçici olarak 32t dişlinin boşluklarını törpüleyerek derinleştirip atlama sorunu halledebilirim fakat 3-5bin km sonra yine gidicek..

Piyasada araştırma yaptım, ayna kol vida aralıgıni kumpas ile ölçtüm 104mm çıkıyor. 104bcd olan 32t 34t dişliler buldum. Rassini gibi çin işi fakat bi 10000km kadar idare edicek kalitede olsun yeter. 104bcd 34t (2diş artırmakla sakınca görmüyorum) dişli alıp alivio ayna kola uyarmı? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim..

Not: Kullandıgım aynakol Shimano fc t4010 44-32-22 diş

Tekerinize taş değmesin :)

Scudo
Aynakol vida delik sayısı (sizinki 4 galiba), bcd mm (sizinki 104 mm) ve vites sayısı (sizinki 9) uyuyorsa olması lazım.
Vites değişimle ilgili şüpheniz var ise uygun ayarla olur bence.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
@Pisiklet Süren Adam Evet 4 delikli.. Satıcılarla konuştum, hepsi olumlu donuş yaptı. 104mm ve 4 delik olanlar uyumlu oluyor. Universal parça sonuçta, birini sipariş verdim. 300 lira vereceğime 100 liradan halletmek güzel :) Ali expresste 50lira fakat 3 haftadan once gelmeyecek, vergisiydi vs derken 65-70 liraya gelcek. Acil durum olmasa 65-70liradan kapatırdım olayı :)

@Pisiklet Süren Adam Evet 4 delikli.. Satıcılarla konuştum, hepsi olumlu donuş yaptı. 104mm ve 4 delik olanlar uyumlu oluyor. Universal parça sonuçta, birini sipariş verdim. 300 lira vereceğime 100 liradan halletmek güzel :) Ali expresste 50lira fakat 3 haftadan once gelmeyecek, vergisiydi vs derken 65-70 liraya gelcek. Acil durum olmasa 65-70liradan kapatırdım olayı :)
Ocak ayıydı galiba aliexpres alışverişimde vergi olarak 27$ için 11 tl 55$ için 34 tl verdim. ben genelde whatsup dan soru sorabildiğim için doğabisikletle irtibata geçiyorum. Göbeğiniz octalink olmasa un kare 24-34-42 tavsiye edecektim.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Geri