Scudo Sports

Shimano Acera

Can Sonbay

Forum Bağımlısı
Tepki
300
Bisiklet
Giant
Yakın da Shimano Acera
  • Aynakol
  • Arka attırıcı
  • fren-vites kolu
  • ruble
almayı düşünüyorum.Yaklaşık baa 95ytl gibi bir fiyata mâl olucak.Bu parçalar hakkında bilgisi ve ya tecrübesi olanlar görüşlerini ve düşüncelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler iyi akşamlar.

Scudo
acera tourney ve altus tan sonra schimano'nun alt seviye yani başlangıç seviyesi için ideal bir vites sistemidir.Ben bisiklete yeni başladığımla acera ile başladım.Bisikletimin üzerindeki parçalar onlardı.Yeteri kadar km yapabildim.8000 km gibi bişiy yaptım.Acera 8'li ve 7'li için ideal olduğunu belirtiyim.Kendi sistemimi değiştirmemden dolayı acera'yı bıraktım...Tek bi sorun olarak vites kollarında sorun yaşadım yay kurtuluyo du.....

bir şey belirtmek istiyorum borlaların arka hazneleri, vida uyumlu rubleyi değiştirirken kaset tipi arka dişli alırsan arka hazneyide değiştirmen lazım aklında olsun

başlangıç için ii bi seçim.Eger borlaya takcaksan deymez derim çünkü üzerindeki parçalar nerdeyse acerayla eşdeğer.

@LorD Of DrinkS

Yukarıdaki mesajı çeken arkadaş önemli bir konuya değinmiş. SHIMANO Acera sistemlerde kaset dişli sistemi kullanılıyor. Bunun için ruble ve arka haznenin birlikte değiştirilmesi gerekiyor. Acera nın kalitesine gelince. Benim bisikletimin orta göbeği, arka gezdiricisi, ön gezdiricisi, zinciri ve aynakolu Shımano Acera. Ön haznesi, arka haznesi, fren bacakları, vites fren kolu ve rublesi Shımano Altus. Sistemden gayet memnunum. Shımano Altus ve Acera uyumlu bir şekilde kullanıldığına göre Shımano Acera tek başına daha da uyumlu ve kaliteli olacaktır. Başlangıç için Acera idealdir. Bakımlı bir Acera sistemi ile dünya turu bile yapabilirsin.

acera yerine alivio kullanırsan daha ii olur aralarında fazla bi fiyat farkı yok ama aceradan daha ii.alivio 8li sistemin en üst seviyesidir.bu arada arkadaşlarında dediği gibi arka hazneyi(göbek)de değiştirmen gerekecek çünkü alivi veya acera artık hangisini alırsan onlar kaset dişli kullanıyor.

Eğer bütçen yeterli ise Acera yerine Alivio almanı ben de tavsiye ederim. Çünkü Alivio Acera dan belirgin bir şekilde üstün ve aralarında pek fazla bir fiyat farkı da yok.

bende vitrabike ımın tourney attırıcıyı deiştireyim diom acera yada alivio dan ziyade deore için ne dersiniz ?

@iSma
deore takamazsın 7 li sistemde çalışmaz ama bende zamanında tourney arka arttırıcımı alivio ile değiştirmiştim, bu arada acera alcağına alivio al çok fiyat farkı yok zaten

@LorD Of DrinkS

yok biliyorum zaten ben 24 e cevirmeyi düşünüyorum..merak ettiğim deorenin aceraya göre nasıl oldugu?(kalite fiyat performans)

Ya göbek sorununu merak etmeyin acera göbekli alex rims ace 19 larım geliyor.Sadece altus ve tourney yerine komple acera boşa masrafmı yoksa iyi bir seçimmi derseniz?

@can_rower

Kesinlikle iyi bir seçim olur derim. Sistem komple aynı marka olursa daha uyumlu çalışır.

@iSma

tabiki deore aceradan kat kat üstün fakat 9lu sisteme geçmen için aynakol,zincir,aynakola uygun orta göbek,arka aktarıcı,kaset dişli ve birde vites kollarını değiştirmelisin ayrıca bu yapacakların sedona vitraya değmez...

9'lu sisteme geçmeyeceğim Deore yazısını yanlıs yazmışı.
Altus ve Tourney den Acera ya geçiem.Değer mi verdiğim paraya.Bunları yapmam için jant setimi değiştirmem gerekiyor.Oda bu hafta Alexrims ace 19 çemberli acera göbekli bir jant olarak..Ondan sonra vites sistemi.Sonra Geotech Race kadro.En son bomba olrak Amoeba Scud Boyun,gidon,barent ve sele borusu.Ama bunlar bir süre alcak..
Sonra beni tutabilene aşkolsun:cool:

ben daha önce arka arttırıcı, kasetdişli, arka hazne, fren viteskolları bunların hepsini alivio yapmıştım borlada şimdide aynakol zincir ve orta göbeği alivio yapıcağım ve acerayı bilmem ama tourneyden alivioya geçmek çok farkediyor en azından arka haznede bu bisiklet beni nisan mayısa kadar idare etsin sonra en azından sd-761 almayı düşünüyorum inş sende memnun kalırsın

Bişey Sorucam..Yani sizce bi alexrims ace19 jant seti sonra acera sonra geotech race en sonda scud set alsam zararalı mı çıkarım?Yoksa bulutların üstünemi?

biraz geç bir yazı olacak ama bence değiştirme, boşuna para verme. eğer illede acera takıcam dersen bisikletini satıp, 90 ytl acera üstüne biraz daha koyup 450-500ytl'ye üstünde acerası olan bisikletlerden alabilirsin. ben a.hussarı 500 ytl'e almıştım.

konudan çok uzun zaman geçmiş ama şuanda
shimano acera m360 mı : hepsiburadada 850 TL
shimano alivio t4000 mi : hepsiburadada 755TL
almak mı mantıklı alivio daha iyi ama daha ucuz fiyat.

konudan çok uzun zaman geçmiş ama şuanda
shimano acera m360 mı : hepsiburadada 850 TL
shimano alivio t4000 mi : hepsiburadada 755TL
almak mı mantıklı alivio daha iyi ama daha ucuz fiyat.

Alivio hem seri olarak daha iyi, hem nesil olarak daha yeni (güncel serilerin sayısal kodları 4 basamaklı). (link) güncel, üretilmekte olan, (link) artık üretilmeyen seri.

• Beğen
Tepkiler: Miraç_MT ve CNC
Alivio hem seri olarak daha iyi, hem nesil olarak daha yeni (güncel serilerin sayısal kodları 4 basamaklı). (link) güncel, üretilmekte olan, (link) artık üretilmeyen seri.
Alivio t4000 8 vites için sorun çıkartır mı? Bana da 8 vites aktarıcı lazım ama alivio 9 vites diyor açıklamada.

Geri