Scudo Sports

Shimano Acera- Alivio

zungapir

Üye
Tepki
22
Yeni bisiklet alacagim donanim konusunda kararsiz kaldım...Simdilik baslangic olarak (parasal nedenlerden dolayı :D ) bu ikisinden birisini kullanacagim mecburen... Aradaki fark tam olarak nedir ? Ve hissedilebilecek kadar bir fark varmı ? Bu iki setten hangisini kullanmalıyım? Bisiklet arazi görmeyecek ve hoplama zıplama için kullanılmayacak :)

Not: İki ay içerisinde setler deore olarak değişecek cvp verirken bunuda göz önünde bulundurun.

Scudo
setler 2 ay içerisinde deore olacak demişsin masraf yapmaya gerek yok derim 2 ay için o yüzden acera al derim , ben alivio kullanıyorum gayet memnunun

yaklaşık 2.5 yıldır acera vites sistemi olan bisikletimi kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı zaten 2 ay içinde deore vites sistemine geçeceğinden bahsediyosun boşuna alivio ya o kadar para verme hatta tourney seti olandan al sonuçta onunda uygun arka göbeği olan bi model bulabilirsen senin için daha ucuza mal olur

aman dıım sana cok dıkkatlı ol..ben borla aldım sıstemımı acera yapıcaktım ama borlada mesela vidalı gobek vardı..bosu bosuna gobek masrafı yapıcam sende ona cok dıkkat et...basına ıs acma bısıkletı alırken gobeklerı sor..benım gıbı komple jant setı masraflarına gırme..

yorumlarınız için teşekkürler... 2 ay sonra deore alacağım (büyük ihtimal) ama o 2 ay içerisindede uzun geziler olacak asıl merak konusu ikisi arasındaki fark gerçekten hissedilebiliyormu? Öyle büyük bir farkmı yani ?

can_rower acaba bende 751 de aynı sorunla karşılaşırmıyımki ?:)

Ben sizin yerinizde olsam şimdi alivio veya acera set almaktansa 2 ay beklerim deore alırım...Ama eğerki acera veya alivio'dan birisini alacaksanız ben alivio öneririm çünkü arasındaki var çok hissedilir değilmiş fakat deorenin 8'li sistemi diyorlar aliviodan için...Bu benim nacizane görüşüm...

şu anda alivio alip bir süre idare etmek en mantıklısı ozaman değilmi

Madem çok kısa süre içinde Deore sete geçeceksin, ne kadar az masraf edersen o kadar iyi (bence).

ozaman sorumu şöyle düzelteyim deoreyegeçme tarihim 5 ay sonra olsa yine acera ile devammı ?

5 ay sonrası, Haziran?

Tam yağmurların kesildiği, çamurların olmadığı bir mevsim. Öyleyse yine Acera. Sonra yazın temiz temiz Deore keyfi :) .

halil sen bu konu ile ilgilenmişken bir soru daha soruyum kaçırmadan :D aradaki fark ne alivio ile acera arasındaki ?

Geri