Scudo Sports

Shimano 105 Setli Bir Yol Bisikletinin Avantajı Ve Dezavantajı

Scudo
@ismail.yüksel

Fiyat çok iyi geldi bana açıkçası;

@Zekeriya Çab burada lafı bana atıyorsunuz fren hissiyatı diye, O zaman kullanmadığınız ürün hakkında yorum yapmayın. Ben burda boş keseden sallamıyorum. Bizzat arkadaşım olan @Hakan Beşikçi 'nin bisikletini kullanıp edindiğim tecrübe ile buraya yazıyorum.
Shimano yeni 5800'lerde Kollarda ki sürtünmeyi azaltarak, ve Fren kaliperlerine yeni tasarım getirerek, daha kuvvetli bir frenleme sağlıyor.

incelemek isterseniz Buyrun,

(link)

Ve %10-15 gibi bir artış söz konusu frenleme kuvvetinde, ben buraya araştırmadan etmeden yazmıyorum. Fikir sahibi olmadığım konularda atıp tutmuyorum.

Bu arada ultegra ve sora ile frenlemeye çalışın bakalım hangisi daha iyi bir frenleme yapıyor bakınız, Frenleme sadece pabuç ile değil Kaliperlerin esnemesinden tutun, tel kalitesinden tutun, sürtünmeden tutun jant yüzeyinden tutun bir sürü etken ile çalışır.

o yüzden tarafıma sallıyormuşum gibi muamele yapılmasını da hoş karşılamam, sonra arkadaşlarım bu konu hakkında fikrin nedir diye özelden mesaj atıyor.
konuya neden yazmıyorsun diyor. insanlar da yazacak heves bırakmıyorsunuz.

İyi Forumlar,

Selamlar arkadaşlar sizlere bu işe yeni başlıyan herhalde herkesin sorduğu bi soruyu sorucam bende yeni başlıycam yol bisikletine daha önce flatland bmx gibi değişik bisiklet tecrübelerim olmuştur. aklıma takılan aynı fiyat seviyesinde mosso nun karbon 105 setli bisikletini mi almak daha doğru olur wizard 7.8 yoksa kendini daha çok ispatlamış specialized sectur sport tarzı sora lı bir bisikletmi ? Hiç yol bisikleti süremedim daha önce karbon bi mosso çok agrasif mi gelir diye düşünüyorum şuan

@Max Torque özür dilerim Şahsi bir durum yok. Şöyle hizah edeyim %15 iyileşme deği isterse %50
Iyileşme olsun biz trafikte ve her an kedi köpek insan çıkacak yokuşlardan iniyoruz sonuç olarak 23 mm genişlikteki lastiklerin üzerinde fren kapasiteniz aynıdır belirli bir kuvvetten sonra teker kilitlenir. Bu kuvvet %15 daha fazla olması hiç bir şey değiştirmez evet yarışta değişir ama yarışta viraj için yada önünüzdeki yavaşladığı için frene basarsınız son anda önünüze çıkar bir şey için değil. Ayrıca 5800 ler setler arasında en ağır kollara sahip settir. Rulmanlar 24 gr ile 112 gr arasında diğer setlerdeki kollardan ağırdır. Yani YouTube koydukları ışıkların havada uçuşup dönüp dolaşıp fren kollarında parlayıp tüm kadroda Şimşekler çaktırdığı girişle yeni fren sistemini anlatan videolar ile gerçekler aynı değil. Aynı şekilde disk freni yol bisikletlerine çakmaya çalışıyorlar ana sonuç 23 mm ile temas eden lastik belirli bir fren Performansı sunar daha fazlası yine Bahsettiğim video yu yapıp sadece 50 gr fazla ile disk frene ABS sistemi koyduk derlersedalga geçmiyorlar demektir gerisi 1 set daha fazla satabilmek için algı yönetimi. Bütçe zorlamaya uyku kaçırmaya gerek yok. 2000 tl üzeri her bisiklet iş yapar.

@Max Torque Mesajınıza aynen katılıyorum, 5800 ve bu diğer 11li 6800 9000 setlerde polimer kaplı teller kullanılıyor, yalnızca bu bile fren hissiyatını büyük ölçüde etkiliyor. 5700-5800 farkı bile oldukça fazla

Bence acele etmeyin yeni Tiagra set yolda, geliyor yakında bisikletlere monte edilir . Değiştiricilerde ki kablolar yandan çıkmıyor 105 set ve üstünde ki gibi saklı halde yapılmış, görünüş ve renk olarak da eski Tiagraya göre çok güzel.27523 dosyayı görüntüle

Açtığım başlıktaki konu farklı bir konu'ya gitmeye başladı...

@Hasan Saylık
Işte aynen bu tüketiciyi canlı tutmak. 105 sette yaptığı kıyağı yeni sezonda daha alt seviyeye taşıyıp aslında 105 setin üretim bandından tiagra set çıkarıyor. Benim demem şu ki ödediğiniz bedel Farkları setler arasında olan farklardan daha fazla. Shimano ya 30$ maliyet olan bir iyileştirme yeni üründe 90 100 doları buluyor. Paran neye yetiyorsa al. Fazla Düşünme.

@Zekeriya Çab

Bana mı diyorsunuz yoksa başkasına mı? Anlayamadım :( :)

Arkadaşlar ne komponentlere nede size laf söylüyorum. Benim demem alt seviye sete 100 dolar verirsin Üst seviye sete 400 dolar ama aradaki fark 300
Dolarlık fark değildir. Üst Seviye ürünlere para yetiştirmeye uğraşana kadar iyi bir kask iyi bir aydınlatma güzel devrilme katsayısı düşük bir cant daha iyi eldiven yol bilgisayarı kamera oooo al al bitmez daha öncede dediğim gibi tiagra yazısını mürekkeple yazar 3 e satar ultegra yazısını cnc ile kabartma yazar ve o işçilik parasıyla 5 satar ama o işçiliğin sizin bisikleti kullanırken hiç bir artısı yok. 60 80 km yol yapıyorum taş çatlasa 10 kere vites değiştiriyorum, önüme araba yaya kedi köpek çıkar diye 45 50 km geçebileceğim şartlarda bile hızlanıyorum çünkü eve dönünce güzel kızlara sarılırken şampanya patlatmayacağım.

Geri