Scudo Sports

Shimano 105 Setli Bir Yol Bisikletinin Avantajı Ve Dezavantajı

@Berke

Cidde iseniz Berke Bey direk alıyorum Carraro 052 :)

Scudo
Ciddiyim neden yalan olsun? :)

Donanım olarak xrs030 birkaç tık daha ağır basıyor. 2014 modellere bakın derim. Çok daha ucuza alabilirsiniz. 052 de iyi bir tercih olacaktır.

Hasılı kelam hangisini beğeniyorsanız ve daha da önemlisi hangisine sahipseniz o daha iyidir hatta en iyisidir. :) hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın şimdiden.

Carraro 052 alip gecin. Salcano ust donanima sahip ama icinize sinmiyor, ileri de pisman olursunuz. İlk defa yol kullanacaksiniz 105 sete gerek yok verdiginiz paraya sonra acimayin.

@Berke

Farkındaysanız Yalan söylüyorsunuz demedim şaka yapıyor olabilirsiniz, yanlış anlamasssanız sevinirim :)

@Can Oksuz

Aynen öyle aslında çok fazla takılmaya gerek yok carraro 052 ve salcano xrs 030 hemen hemen aynı özelliklerde rengini tasarımını beğendiğim carraro 052, xrs 030 alırsam pişman olacağımı düşünüyorum boya ile uğraşmak istemiyorum ayriyetten :)

@ismail.yüksel

Cevabınız için teşekkürler İsmail bey, Carraro 052'ye artık daha da yakınım :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Erdal YILMAZ

2223 TL normal fiyatı 2000'e yakın alacağım alırsam bayi ile konuştum indirim yaparız dediler.

@AhmetYılmaz56

1 yıl geçmeden keşke 105 set olanı alsaydım derseniz, Tiagra'lı olanı almayın. Yok bana Tiagra yeter, donanım değiştirmeme gerek yok derseniz de, hayırlı olsun diyorum.

Diğer konulardan da hatırladığım kadarıyla Carraro'ya baya yakındınız. Şimdi boyunuza uygun olan kadroyu alıp sürmeye başlayın bence.:)

@Saturn

Ay başı alacağım sabırsızlıkla bekliyorum :) borcumu kapatıp taksit üzerinden alacağım İnşaAllah :)

@Erdal YILMAZ

Şimdi şöyle söyleyeyim dostum tiagra ile 105 arasında fark var ama yeni başlayacağım için benim için çok fazla fark etmeyecek sanıyorsam ben direk alıp sürmek istiyorum yok boyaymış yok parça değiştirmeymiş hiç uğraşmak istemiyorum 105 alırsam carraro 062 en uygun o bisiklet çok fazla kullanalı yok sıkıntı yaşamakda istemiyorum onun için Carraro 052'ye daha yakınım :)

DİPNOT: Normalde 1-2 ay önce çok fazla para vermek istemiyordum fp ürünü almak istiyordum ve almaya gidecektim Triban 3'ü malesef kadro boyum kalmamış onun için biraz daha bütçe çıkıp başka bir bisiklet almaya karar verdim oda büyük ihtimalle bir aksilik çıkmazsa Carraro 052 olacak :)

@AhmetYılmaz56

İlk başlarken bir heves ile böyle düşünmeniz normal. Zaman geçtikçe işin seyri değişebiliyor. Merak edip bisiklet parçalarını inceliyorsunuz, arkadaşlarınızın kullandığı gurup setler, jantlar ilginizi çekmeye başlıyor. Bir de bakmışsınız elinizde ki parçaları satıp daha üst seviye parçalar almaya başlamışsınız.

Bu işin sınırı yok, ancak size tavsiyem şu olacak. Alacağınız şey her ne olursa olsun, bütçeniz müsaitse bir tık üst modelini almaya çalışın. Değilse zaten yapacak bir şey yok.

@Erdal YILMAZ

Anladım Erdal Bey Yardımlarınız İçin Teşekkür ederim, sizin kullandığınız bisiklet marka & modeli nedir acaba?

@Erdal YILMAZ

Anladım Erdal bey sizce 105 setli Carraro 062 özellik olarak nasıldır bir bilginiz varmıdır ?

CARRARO 062:

• adroALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED
  • Maşa28"YOL KARBON 1.1/8"
  • SeleSELLE FİZİK ARDEA
  • Krank TakımıSHIMANO 105 FC5800 50X34
  • Arka DeğiştiriciSHIMANO 105
  • Ön DeğiştiriciSHIMANO 105
  • Vites KoluSHIMANO 105 ST-5800 2X11
  • FrenSHIMANO 105 BR5800 KUMPAS FREN
  • LastikMICHELIN 700X23C 23-622 DYNAMIC SPORT SİYAH
  • JantSHIMANO JANT SETİ WH RS010 ALÜMİNYUM 24H

@AhmetYılmaz56

(link)

Şahsen ben bu rakamı carraro'ya vermezdim. Bu fiyat aralığında Lapierre, Cube, Ktm markalarını da araştırın derim.

@Erdal YILMAZ

Biraz araştırdım ama dediğiniz markalarda 105 setli bir bisiklet 4000-5000 arasında fiyat değişiyor bütce 2000-3000 tl zar zor iekn 4000-5000 çıkmam bayağı zor ve çıkma ihtimalim olsa bile çıkacağımı sanmıyorum o fiyatlara 062 alınmaz diyorsanız bu fiyata tiagra set Carraro 052 işimi görecektir diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum acaba?

@Erdal YILMAZ

Gerçi şu modeli buldum Cube 2015 de bu nasıl bir bisiklettir?
Cube 2015 Cross Race Cyclocross Bisiklet Siyah Beyaz Kırmızı

• Kadro Özellikleri
  • Kadro : Aluminium Superlite, AMF, Double Butted, İçerden Kablo geçişleri
  • Amortisör : CUBE Cross Race Canti, Konik
  • Renk : Siyah/ Beyaz / Kırmızı
  • Size : 53,56,59,62
  • Grupset
  • Arka Aktarıcı : Shimano 105 RD-5800GSL, 11-Speed
  • Ön Aktarıcı : Shimano 105 FD-5800BML, 31.8mm
  • Vites Kolları : Shimano 105 ST-5800, 2x11-Speed
  • Ayna Kol : Shimano FC-RS500-L, 46x36T,170mm (53cm), 172,5mm (56/59cm)
  • Ruble : Shimano 105 CS-5800, 11-32
  • Zincir : Shimano CN-HG600-11
  • Jant Seti
  • Jant : CUBE CSW CX 0.7, 24/28 spokes
  • Ön Göbek : CUBE CSW CX 0.7, 24/28 spokes
  • Arka Göbek : CUBE CSW CX 0.7, 24/28 spokes
  • Lastik : Schwalbe Rocket Ron, 33-622
  • Komponent
  • Fren Sistemi : AVID Shorty 6 Cantilever
  • Furç : CUBE Z-t, top zero-stack 1 1/8", bottom 1 1/2" integrated
  • Gidon Boğazı : CUBE Performance, 31.8mm
  • Gidon :CUBE Compact Race Bar
  • Elcik : CUBE Performance Grips
  • Pedal :
  • Sele : CUBE RP 1.0
  • Sele Borusu : CUBE Performance Post, 27.2mm
  • Sele Kelepçesi : RFR Close 34.9mm

@AhmetYılmaz56

Örnek olması açısından ekliyorum, internet üzerinde çok fazla site ne yazık ki mevcut değil.

Lapierre'nin bu modelini kullanan bu forumdan en az 4-5 kişi var.
(link)

Eklediğiniz Cube yine aynı şekilde Carraro'dan çok daha iyi. Son karar sizin. Carraro 062 modeline 2800-3000 TL vereceğinize, bu markalara yönelin derim.

@Erdal YILMAZ

Son olarak yazıyorum 2014 model Cube buldum son stoklarda fiyat: 3116 TL

Kadro- Aluminium Superlite, AMF, Double Butted, RFR-Geometry, Inner Cable Routing
Size - 50, 53, 56, 58, 60, 62, 64 cm semisloping
Maşa - CUBE CSL Race Carbon, Tapered
Furç - CUBE Orbit Z-t, top zero-stack 1 1/8", bottom 1 1/2" integrated
Boyun- CUBE Performance Pro, 31.8mm
Gidon- CUBE Wing Race Bar, Compact
Gidon Bantı - CUBE Grip Control
Arka Aktarıcı- Shimano 105 RD-5701GS, 2x10-Speed
Ön Aktarıcı - Shimano 105 FD-5700BLL, Clamp 34.9mm
Vites ve Fren Kolları - Shimano 105 ST-5700
Fren Ayakları - Shimano 105 BR-5700
Ayna Kol - Shimano 105 FC-5750, Hollowtech II, 50x34T, 170mm (50/53cm), 172,5mm (56/58/60cm), 175mm (62/64cm)
Jant Seti - MAVIC Aksium S
Dış Lastik - MAVIC Aksion, 65A Compound, 25-622
Sele- Selle Italia X1 Road
Seleborusu- CUBE Performance Post, 31.6mm
Sele Kelepçesi - RFR Close 34.9mm
Ağırlık- 8.7 kg

Net söylüyorum çok çok büyük farklar yok sadece bir kaç üretim esnasında konulan iyileştirmeler haricinde sora dan ultegraya çok fark yok aradaki farklar size yarış kaybettirmez yada kazandırmaz çünkü yarşmıyorsunuz. Sora en çok 2 2 atlar ama 105 3 3 atlar keza vites düşürürken farklar. Birisi fren hissiyatı farklı demiş bende hadi ordan derim Karşılık olarak çünkü aynı sistem 105 Hidrolik falan değil sadece papuçları farklı olduğu için daha pürüzsüz olur ki 20$ lik pabucu tak 105 de ultegrasıda bir. Ruble 9 yada 10 11 li olması fark edecek yokuş çıkarken artısı olur ama 1000 tl lik güzel bir cant takımı kadar değil. Yani parayı neye harcayacağını bilmek Tecrübe istiyor ama genel olarak yarış bisikleti alırkende teknolojinin son nimetleri Aranıyor ama son model değil uygun model çünkü son model yarış için üretiliyor yarış pistlerini canlı tutmak amaç. Orada ultegrelar karbonlar havada uçuşur tek bir Takım ın 150 200 çift lastiği var arka tekerde 100 ruble demek yani bunlar onlara bedava verilir formanın bir yerine shimano koyarsın iş biter. Takılmayın bisiklet asfalt ile sizin aranızda araçtır işini yapan her alet olur.

Geri