Scudo Sports

Shimano 105 Setli Bir Yol Bisikletinin Avantajı Ve Dezavantajı

Merhaba Ahmet bey;
Kendim 2x11 105 set kullanmaktayım, Tiagra set ile karşılaştırma yaptığınızda tabiki fiyat farkı oluyor çünkü bununla birlikte groupset ağırlığında hafiflik ve vites geçiş kolaylıklarıda ekleniyor.
Oldukça memnun kaldığım yeni 105 seti almanızı önerebilirim.Ayrıca alacak olursanız arka rubleyi 32'lik seçmenizi öneririm size rampalarda kolaylık sağlar.

Scudo
@AhmetYılmaz56 eğer netten almayı düşünüyorsanız mutlaka bi yerde canlı canlı bisikleti görün tavsiyem. Boya kalitesi vb. Kadro ölçüsü ise en mühimi malumunuz.

@AhmetYılmaz56 Malesef Carraro 062 kullanmadığım için kadro hakkında birşey diyemeyeceğim.

Çağlar bey'in demek istediği, Örnek olarak yazıyorum Carraro 3000TL, Specialized Markasına ait yol bisikleti de 3000 TL, Carraro 105 Kullanmış, Specialized Tiagra kullanmış aynı fiyata, bu durumda Specialized almanızın daha iyi olacağını belirtmek istemiş.

Yeni başlıyor iseniz Tiagrayı geçtim 9lu Sora bile işinizi görür. Bisiklette donanım hiçbir şeydir demiyorum. Ama ne kadar güçlüsünüz? Misalen sora almış olsanız limitlerini zorlayabilecek misiniz? Kaslarınız ve kondisyonunuz yeterli mi? Bisiklet bir heves mi tutku mu? Bence bu soruların cevabı 105 mi tiagra mı sorusunun cevabından çok daha önemli. Daha çok vites daha iyidir gibi bir mantığa kapılıp 11li 105i alayım demeyin. Dişli oranlarını araştırın. İşin içine iyice bi girin. Ondan sonra o sorunun cevabını zaten siz vermiş olacaksınız. Paranıza ziyan etmeyin. Bütçeyi de sadece bisiklete göre planlamayın. Daha bunun taytı var kaskı var. Çok konuştum kızmayın

@AhmetYılmaz56

Salcano Xrs 02 olabilir, karbon kadrolu. Aklıma ilk olarak xrs 02 geldi. Şöyle açıklayayım, bir çok marka 105 seti en üst seviye kadrolarında sunuyor. Mesela avrupa markalarının çoğunda giriş ve orta seviye bisikletlerde sora-tiagra setler var, hatta clarisli karbon kadro bile gördüm. Şahsi fikrim olarak hiç mantıklı değil, ya karbon kadroya claris takma ya da claris sete karbon kadro kullanma... Bi toparlayacak olursam bu bahsettiğim avrupa markalar genelde düşük vites donanımıyla geliyor, siz de ödediğiniz meblanın çoğunu kadro sete ödüyorsunuz. Bu yüzden 105 kadrolu bisiklet deyince önerebileceklerim oldukça pahalı( 062'ye göre ) bisikletler. Mantıklı olan nedir derseniz, bana göre orta seviye bir kadroya 105 dizmek. Daha hesaplı ve mantığa uygun geliyor. Ben de sedona 611 kullanırken( Campagnolo xenon setli ) Xrs030 a geçtim. Sonra ordan burdan derken 105 set toplamış oldum. Oturup yeni bisiklet alacak olsam da sanırım tiagralı xrs030 alırdım, performans\fiyat oranında çok iyi olduğu için...

@Çağlar Çağlayan

Açıkçası 105 setli modelleri araştırdım en iyi fiyat performans olarak 105, carraro 062 tiagra ise 052 ben direk alıp bisiklet sürmek istiyorum ve zevk almak istiyorum hiç modifiye ile uğraşmak istemediğimden dolayı 105 ve tiagra arasında kaldım zaten yani bisiklet alıp ömür boyu kullanmak istiyorum bisiklete bir zarar gelmediği sürece :)

@AhmetYılmaz56 O zaman şöyle basite indirgeyelim: Bisikleti alıp ben spor yapıcam kendimi zorlarım ,belki yarışlara da girerim vs diyorsanız alın, ancak ben hobi kullanıcısıyım kardeşim yol bisikletinin tadını çıkarırım hafif olsun hızlı gitsin az güçle daha çok yol gideyim diyorsanız, 105 li bir bisiklete hiiç gerek yok :)

Bu arada bence performans\fiyat olarak tiagra setli bisikletlerde salcano xrs030 en iyisidir, cr race 052den 134 tl farkla
dynamic sport yerine conti gp4000 lastiklere,
carraro gidon boyun sele sele borusu yerine ritchey sete ve
yarım kilo daha hafif ve akıcı olan bir jant setine kavuşmuş olursunuz.

134 tl nin bir kaç katı kadar daha iyi ;)

• Beğen
Tepkiler: ozzytoe
2014 salcano xrs 030 tiagralara bakın madem. Bence en optimum seçenek. Fiyat 1600 civarıydı sanırım. Sahibindende sıfır satan yerler var.

@Çağlar Çağlayan

@Can Oksuz

Ne bileyim salcanodan soguttular beni cok forumdaki arkadaşlar 105 sete gerek olmadigina karar verdim 052 renk olarakda hosuma gitti xrs 030a gore 052 alacagim galiba :) hala karar vermis degilim malesef

@AhmetYılmaz56 :) Salcanodan soğutanlara sormak gerek neden diye. Ben size salcano alırsanız elde edeceğiniz faydayı söyledim. İsterseniz sorun neden salcano almayayım diye :) Babam salcanonun sahibi değil ya da akrabalarım fabrikasında çalışmıyor :) 1 yıldır yol bisikleti kullanıyorum. yılın 2 ayı hariç neredeyse her gün bisiklet kullanıyorum desem yalan olmaz herhalde. Bu iki bisikleti kendim biliyorum(xrs030 sahibiyim), cr052 kullandım, dokundum, test ettim, arkadaşlarımla da münakaşa ettik ancak, cr052 yi hem sevmedim hem de saydığım farklardan dolayı salcanoya tercih etmek mantıklı gelmiyor...

Bir de şunu da ekleyeyim: Bisiklet aynı zamanda zevk işidir, rengini tipini beğendiğiniz için de gidip seçim yapabilirsiniz. Ancak ben kendi düşünceme göre parça performansına dış görünümden daha çok önem verdiğim için bu yönde bir mesaj yazdım. Siz hangisine daha çok önem verirsiniz bilemem :)

@Çağlar Çağlayan
Ah hocam ah. O berbat kadro boyasından vazgeçse forumda 20 tane 052 değil xrs030 kullanıısı olurdu

@ahmtayd Sanırım bu sözü söylemek için en doğru yerlerden biri burası : Zevkler ve renkler... :)

@ahmtayd
Maalesef salcano nun renk tercihleri hiç hoş değil.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Salcano xrs 030 tiagra modeli 052 ye kağıt üstünde daha iyi duruyor. Çünkü sele sele borusu vs ritchey marka. Yine jantlar shimano. Carraro da ise no name gibi bilgi yok. Salcano 8.53 kg demiş. Carraro da 9 kg diye duydum ama kesin bilgi değil zira nette göremedim. Bir iki yerde nette 2100 tl civarına ikiside aynı şekilde satılıyor. Naçizane tavsiyem salcano xrs 030 uda yabana atmayın bi canlı canlı ikisine de bakın zira salcano fiyat özellik yönünden baya iyi

@dengetekerci

ön plan olarak bisikleti beğenmem xrs 030 fiyat yüksek biraz bide boyatma masrafı istemiyorum sonuç itibari ile kask eldiven gözlükde alacağım carraro bayisi ile görüştüm 052'de 2000 tlye yakın fiyat çektiler taksit ile

@dengetekerci

ön plan olarak bisikleti beğenmem xrs 030 fiyat yüksek biraz bide boyatma masrafı istemiyorum sonuç itibari ile kask eldiven gözlükde alacağım carraro bayisi ile görüştüm 052'de 2000 tlye yakın fiyat çektiler taksit ile

@Max Torque
Ekleme: Tiagra'lı Specialized 3875 TL. :)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@Berke

Sonuç olarak her şekilde f/p olarakda Carraro 052 tiagralı model oluşuyor :)

@AhmetYılmaz56
16 kişilik bir grubumuz var 15 kişi 052, 1 kişi 062 sahibi pişman olanını görmedim. :)

Geri