Scudo Sports

Sessiz Sürüş - Ride of Silence Türkiye - 15 Mayıs 2024 - 19:00

brave17

Aktif Üye
Tepki
857
İsim
Mert
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
RoS_logo_TurkishJPG-.jpg

Herkese selamlar. Ben Ride of Silence Türkiye koordinatörü Mert.

Sessiz Sürüş bu sene 15 Mayıs 2024 tarihinde saat 19:00'da düzenlenecek. 2003 yılından bu yana Dünya üzerinde birçok ülke ve şehirde düzenlenen bu sürüşün amaçlarını kısaca şöyle özetleyebiliriz:

- Trafikte yaralanan ve öldürülen bisikletlileri ANMAK
- Haklarımız için FARKINDALIK YARATMAK
- Sürücülere YOLU PAYLAŞmaları gerektiğini hatırlatmak

16 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Çanakkale, Biga, Edirne, Keşan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, Tarsus, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Bartın, Safranbolu ve Düzce il ve ilçelerimizde temsilcilerimiz mevcut durumda.

Listede ismi olmayan şehirlerimiz için bireysel olarak ya da ekibinizle birlikte insiyatif almak isterseniz bizimle bisikletforum üzerinden ya da rideofsilencetr@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz. Sessiz Sürüş'ün tarihçesini ve önemini geçen sene dilim döndüğünce anlatmaya çalışmıştım: (link)

(link)
(link)
(link)

Scudo
Herkese günaydın. Sessiz Sürüş 2024'e sadece 4 gün kaldı. Bu sürüşün ne kadar önemli olduğunu sizlere bir kez daha hatırlatmak isterim.

Slide7.png

Ülkemizde 2022 yılında maalesef 107 bisikletli trafikte hayatını kaybetti. Bu, her hafta 2 bisikletlinin aramızdan ayrıldığı anlamına geliyor... Toplumda farkındalık yaratarak, devlet yetkililerine sesimizi sessiz bir bisiklet sürüşü vasıtası ile duyurarak bu istatistikleri değiştirmek bizim elimizde.

Gün içinde güncellenmiş olan il temsilcileri listemizi de sizlerle paylaşacağım. İyi hafta sonları dilerim.

Son düzenleme:
Sessiz Sürüş : Silent Ride
Ride of Silence : Sessizliğin Sürüşü

Haklısınız, birebir çevirisi ‘Sessizliğin Sürüşü’ fakat 2019 yılında, bundan 5 yıl önce Bisuder ile birlikte bu sürüşün amacını ve vermek istediği mesajı daha net aktardığı için ‘Sessiz Sürüş’ isminde karar kıldık. Resmî websitesinde de 2021’den bu yana bu şekilde yer almakta.

(link)

Son düzenleme:
Bu mesajın içeriğindeki harita ve il temsilcileri listesi 13.05.2023 tarihinde güncellenmiş ve bu başlık altında tekrardan paylaşılmıştır.

Son düzenleme:
İl bazında toplanma yeri-güzergah bilgileri bir yerlerde yayınlandı mı?

Merhaba. Bu liste üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda burada ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlayacağız.

IMG_20240512_113153.jpg
Ben de Çanakkalede bu sessiz çığlığa ses olacağım. Zeliha ve hayattan koparılan diğer bisikletçiler için . Bugün trafik cinayetine kurban olduğu yerde sürdüm bisikletimi bu cezasızlık bu bisikleti yok sayma hali çok canımı acıtıyor. Tüm forumdaşlarımdan ricam sizde bu sessiz çığlığa ses verin ..

yine ego savaşına dönmüş temsilci bilgisi kimin ne işine yarayacak? (link) yalnızca 2 şehir, facebook ve twitter sayfalarında 0 adres var var. 15'indeki turun yerlerini ayın 16'sında açıklayacaklar heralde

hak yemeyelim instagramda yalnızca 1 ilçenin daha adresi verilmiş. yapmayın etmeyin zaten haftaiçi, zaten bisiklet emeklilerin ve öğrencilerin kullanabildiği ve bisikletli öldüren başıboş köpeklerin ve kamyonların izin verdiği ölçüde kullanılabilen bir taşıt olmuşken

Son düzenleme:
yine ego savaşına dönmüş temsilci bilgisi kimin ne işine yarayacak? (link) yalnızca 2 şehir, facebook ve twitter sayfalarında 0 adres var var. 15'indeki turun yerlerini ayın 16'sında açıklayacaklar heralde

hak yemeyelim instagramda yalnızca 1 ilçenin daha adresi verilmiş. yapmayın etmeyin zaten haftaiçi, zaten bisiklet emeklilerin ve öğrencilerin kullanabildiği ve bisikletli öldüren başıboş köpeklerin ve kamyonların izin verdiği ölçüde kullanılabilen bir taşıt olmuşken
Merhaba ben bu serzenişinizi wup tan bildirdim.Bilginize.

instagrama 5 şehrin daha adresi eklenmiş ha gayret...

Son düzenleme:
X'te bazı illerin temsilcilerinin toplanma yeri bilgisi paylaştığına denk geliyorum ama İzmir temsilcisinin paylaştığı bir bilgi yok. Sanırım İzmir sürüşü varsa temsilcinin kendi grubuyla, küçük bir arkadaş grubu arasında veya temsilcinin ferdi sürüşü şeklinde olacak.

• Beğen
Tepkiler: arda22 ve CNC
X'te bazı illerin temsilcilerinin toplanma yeri bilgisi paylaştığına denk geliyorum ama İzmir temsilcisinin paylaştığı bir bilgi yok. Sanırım İzmir sürüşü varsa temsilcinin kendi grubuyla, küçük bir arkadaş grubu arasında veya temsilcinin ferdi sürüşü şeklinde olacak.
Belki de "sessiz sürüş" demelerindeki sebep budur Barış abi,kimse duymadan bitirecekler bu işi(!)

instagrama 5 şehir daha eklenmiş ha gayret...
Hocam durum sizin düşündüğünüz gibi ilerlemiyor.Yani bir ilin daha eklenmesi için o ilden birinin çıkıp gönüllü olması gerekiyor.Yani tutup ta şu ilde şu kişi olacak
gibi bir zorlama yok.Ayrıca bu gruptan ve etkinlikten çoğu kişinin haberi yok.Ancak sosyal medyadan duyurabildikleri kadar duyurmaya çalışıyorlar.Toplantılar genelde gece oluyor çünkü bu işin başındaki arkadaş ABD de yaşıyor.Taaa oralardan bu işleri organize etmek hiç te kolay değil.Daha biz şurada bu kadar kişiyi toplayamazken arkadaş
ABD den bu işi yapıyorsa ayakta alkışlamak gerek.Yani ha gayret demek le onları da yermek olarak algılanıyor.Belki öyle düşünmüyorsunuzdur ama algı bu yönde.Saygılar....
Belki de "sessiz sürüş" demelerindeki sebep budur Barış abi,kimse duymadan bitirecekler bu işi(!)
Öyle bir durum yok güzel kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Yani bir ilin daha eklenmesi için

öyle yeni tur değil duyurulan şehirlerin toplanma adresi eklendi anlamında dedim.
mesela 1 gün kalmış 3 büyük şehrin adresi yok meydanda

küçük bir arkadaş grubu arasında veya temsilcinin ferdi sürüşü şeklinde olacak
tam olarak düşündüğüm şey bu arada pcnetten hatırladım selamlar

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Kusura bakmayın ama bir iş yapılacaksa ya tam yapılsın ya hiç yapılmasın. Bu şekilde olması etkiyi negatife çeviriyor. İş bilmezlik yüzünden bir ilde onlarca kişinin katılabileceği etkinliğe 3-4 kişi katılıyor sonra etkinliğin amacından çok 3-4 kişi bir araya gelmiş eğleniyor oluyor. Amaçlanan konunun değerinin düşmesine sebep oluyor. Eskişehir üzerinden konuşayım. Zaten az olan Eskişehir bisikletlilerden ben bu turdan haberdar birisiyle karşılaşmadım. Hadi buradaki temsilci sallıyor ana organizatör bir hafta önce mail atar temsilcilere toplanma nerede olacak bildirin der. Şurada il temsilcisi şu demektense Örneğin Eskişehir Espark önü diye lokasyonla bildirir. Bana ne Eskişehir il temsilcisinin kim olduğundan. Ben katılacaksam tarih saat ve yere bakarım, gider katılırım. Ben şimdi katılmak için il temsilcisini mi arayıp bulacağım, telefon, e-posta bilgisi de yok. Hem ne gerek var il temsilcisi içinde gereksiz iş. İl temsilcisi rotayı belirler, grubu yönlendirir, yapılacaksa konuşma yapar. Belirtilen yere de gelen gelir.

Kusura bakmayın ama bir iş yapılacaksa ya tam yapılsın ya hiç yapılmasın. Bu şekilde olması etkiyi negatife çeviriyor. İş bilmezlik yüzünden bir ilde onlarca kişinin katılabileceği etkinliğe 3-4 kişi katılıyor sonra etkinliğin amacından çok 3-4 kişi bir araya gelmiş eğleniyor oluyor. Amaçlanan konunun değerinin düşmesine sebep oluyor. Eskişehir üzerinden konuşayım. Zaten az olan Eskişehir bisikletlilerden ben bu turdan haberdar birisiyle karşılaşmadım. Hadi buradaki temsilci sallıyor ana organizatör bir hafta önce mail atar temsilcilere toplanma nerede olacak bildirin der. Şurada il temsilcisi şu demektense Örneğin Eskişehir Espark önü diye lokasyonla bildirir. Bana ne Eskişehir il temsilcisinin kim olduğundan. Ben katılacaksam tarih saat ve yere bakarım, gider katılırım. Ben şimdi katılmak için il temsilcisini mi arayıp bulacağım, telefon, e-posta bilgisi de yok. Hem ne gerek var il temsilcisi içinde gereksiz iş. İl temsilcisi rotayı belirler, grubu yönlendirir, yapılacaksa konuşma yapar. Belirtilen yere de gelen gelir.
Evet haklısın ama şu da var bu etkinliği Türkiye ye getiren arkadaş hemen hemen her gün toplantı düzenliyor canlı yayınla.Bu canlı yayına bu kadar ilden katılan 8-9 bilemedin 10 kişi oluyor.Şimdi hal böyle iken bu arkadaş ne yapsın ? Burada hem gönüllü olup hem de organizasyondan bihaber olan arkadaşlar var. Arkadaş tüm çıktıları hazırlamış pdf yapmış dosyalar oluşturmuş bunları gurupta paylaşmış.Bundan sonrası herkesin kendi şehrinde duyurması ile alakalı.Ana organizatör diye bir kurum yada kuruluş yok maalesef.Tek bir kişi o da ABD de yaşıyor ve oralardan buraları bu arkadaşların yardımı ile organize etmeye çalışıyor. Yanlış anlaşılma olmasını istemem ben arkadaşı yeni tanıdım.Avukatı vs değilim. Kısacası verilen talimatları ben biliyorum ve bunun uygulanması tamamen iller ve ilçelerdeki Sessiz Sürüş Temsilcilerine ait.
Bu temsilciler bu işi layıkıyla yönetebiliyorsa ne ala....Saygılar...
öyle yeni tur değil duyurulan şehirlerin toplanma adresi eklendi anlamında dedim.
mesela 1 gün kalmış 3 büyük şehrin adresi yok meydanda (Bunu da ileteyim guruba)
Yanlış anlaşılmış özür dilerim.Teşekkürler....

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Evet haklısın ama şu da var bu etkinliği Türkiye ye getiren arkadaş hemen hemen her gün toplantı düzenliyor canlı yayınla.Bu canlı yayına bu kadar ilden katılan 8-9 bilemedin 10 kişi oluyor.Şimdi hal böyle iken bu arkadaş ne yapsın ? Burada hem gönüllü olup hem de organizasyondan bihaber olan arkadaşlar var. Arkadaş tüm çıktıları hazırlamış pdf yapmış dosyalar oluşturmuş bunları gurupta paylaşmış.Bundan sonrası herkesin kendi şehrinde duyurması ile alakalı.Ana organizatör diye bir kurum yada kuruluş yok maalesef.Tek bir kişi o da ABD de yaşıyor ve oralardan buraları bu arkadaşların yardımı ile organize etmeye çalışıyor. Yanlış anlaşılma olmasını istemem ben arkadaşı yeni tanıdım.Avukatı vs değilim. Kısacası verilen talimatları ben biliyorum ve bunun uygulanması tamamen iller ve ilçelerdeki Sessiz Sürüş Temsilcilerine ait.
Bu temsilciler bu işi layıkıyla yönetebiliyorsa ne ala....Saygılar...

En basitinden şunu yapabilirdi, il temsilcilerinin isimlerini yazana kadar il temsilcisi olarak gönüllü olanlardan ayın 10'a kadar etkinliği yapmayı planladıkları yeri iletmelerini isteyerek yayınlayabilirdi. Buradan veya sosyal medya platformlarından bu etkinliği duyan, katılmak isteyen kişiler de bilirlerdi ki 15 Mayıs saat 19:00 bulundukları şehirdi belirtilen yerde bu etkinlik olacak. Burada da bu kadar bunu konuşmuş olmazdık. Üstelik bu şekilde yapılmış olsaydı gönüllü olup oraya ismini yazdırmayı bilen temsilciler, ben nasıl olsa duyurmadım salla gitsin moduna girmezlerdi. A şehrindeki temsilci ilgilenmiyor mu, çıkart o ili listeden. Yarım yamalak olacağına hiç olmasın. Ben kişinin yapmış olduğu şeye, verdiği emeğe saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum ama bu denizi geçip çayda boğulmak gibi bir durum.

En basitinden şunu yapabilirdi, il temsilcilerinin isimlerini yazana kadar il temsilcisi olarak gönüllü olanlardan ayın 10'a kadar etkinliği yapmayı planladıkları yeri iletmelerini isteyerek yayınlayabilirdi. Buradan veya sosyal medya platformlarından bu etkinliği duyan, katılmak isteyen kişiler de bilirlerdi ki 15 Mayıs saat 19:00 bulundukları şehirdi belirtilen yerde bu etkinlik olacak. Burada da bu kadar bunu konuşmuş olmazdık. Üstelik bu şekilde yapılmış olsaydı gönüllü olup oraya ismini yazdırmayı bilen temsilciler, ben nasıl olsa duyurmadım salla gitsin moduna girmezlerdi. A şehrindeki temsilci ilgilenmiyor mu, çıkart o ili listeden. Yarım yamalak olacağına hiç olmasın. Ben kişinin yapmış olduğu şeye, verdiği emeğe saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum ama bu denizi geçip çayda boğulmak gibi bir durum.
Organize olmak gerçekten zor Ziya kardeşim.Seni iyi anlıyorum.Sende ki bu heyecanın yarısı yok işte bazılarında.O yüzden de tam vir sonuç elde edilemiyor.O arkadaş herkese ne yapması gerektiğini yazmış göndermiş.Görsen o kadar güzel hazırlamış ki.Olay bizim bakış açımızda son bulmuş.Neyse artık ben gerekli mesajı ara ara da olsa sessiz sürüş gurubuna yazdım.Bundan sonrasını onlar bilir.Saygılar….

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
Geri