Scudo Sports

sesli göbek

DT Swiss 240s gobekli jantlara bak cok guzeldir sesi, ayrica kendini ispatlamis gobektir.Sehir bisikleti icin mi dusunuyordunuz, yol mu?

Scudo
Vaktim olursa ben DT 240s lerin nasil CIR-CIR ses cikardigini gosteren video ekleyecegim. Zaten $ 400 civari ( arka gobek) olan fiati kalitesi hakkinda da ip ucu veriryor.

Haftalardır hem forumda hem başka sitelerde yaptığım bütün aramalarıma rağmen cevabını bulamadığım bir şey var, sonunda böyle bir konu bulabildiğim için konu eski de olsa yazmak istedim.

Ghost SE 2919'da ((link)) böyle bir ses yok duyabildiğim kadarıyla. Göbek modeli yazmadığı için araştıramadım. Hiç ses çıkarmayanlar hangi özellikten dolayı ses çıkarmıyor? Ben hiç ses yapmayanı tercih ediyorum sanırım.

Bunun cevabı forumda varsa da bütün aramalarıma rağmen bulamadıysam en azından bir link rica ediyorum.

@Mehmet Egemen
Öncelikle ilk mesajınız hayırlı olsun diyelim. Belirttiğiniz bisiklette SRAM 306 giriş seviye göbek bulunuyor. Bu ve benzeri göbeklerin içindeki yağ tabakası bilye veya rulmanın dış çemberle arasında bulunduğundan sürtünme sesi engelleniyor. Yağı alıp yerine su koyduğunuzu farzederseniz önce sesin kralını, sonra da kaza sonrası sessizliği dinleme imkânı bulabilirsiniz. Keyifli forumlar...

@Halil EROĞLU
Teşekkür ederim.

Alacağım bisiklet üzerinde benzer bir ameliyat yapmak niyetinde değilim :)

Öğrenmek istediğim şu; bir bisikletin özelliklerini incelerken, bunun jant veya göbeğinin özelliği şöyle şöyleymiş, demek ki ses yapıyor ya da yapmıyor diyebileceğimiz bir kriter var mı?

Ses bisiklet seçiminde donanımsal olarak bir kriter olmadığı için bu şekilde herhangi bir özelliğe bakarak sesli veya sessiz denilemez. Sadece kullanıcı yorumlarından, videolardan veya ürünün kendisini kullanarak bir sonuca varabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Egemen
@Halil EROĞLU
Tabii, benim de tercih sebebim olmaz zaten.

Şu an için son kararım: (link) ses yapsın ya da yapmasın :)

Teşekkür ederim.

Donanımlar SLX XT karışık. Göbek de büyük ihtimal SLX'tir. Cızz sesine hazır olun...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Egemen
Geri