Scudo Sports

Senede 1 Gün

Scudo
Toplu taşıma ve acil ihtiyaç araçları hariç ne güzel olurdu..
Sadece elinden oyuncağı alınmış duruma düşen dört teker/teneke bağımlısı insanlara karışık duygular hissederdik..

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
bizim memlekette yine kurallara uyanlar cikmaz, sokaklar kurallara zaten uymayanlara yaris pisti haline gelecegi icin daha da tehlikeli olur
evet kotumserim ☹

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Harika olur. Yapması da zor değil ama işte nasıl olacak kim dinleyip yapar ki.

modern dünya bu popülistliği kaldıracak durumda değil ne ehliyet almayı düşündüm ne de araba kullanmayı ama bunun ambulansı var itfaiyesi var acil işi olanı var polisi askeri var kesinlikle mümkünatı olmayan bir öneri adalar gibi izole yerlerde bile mecbur kullanılıyor bir gün çöp kamyonları dolaşmasın istanbulda salgın hastalıklar başlar

Biz o zamanlarıda gördük, trafiksiz bir D100 karayolunun ortasında top oynayan son nesildik belkide, nüfus sayımlarında ??..

ama yolların bisiklet ve sadece yayalar için boşaltılacak senede 1 günün, araç sürücülerinden işçi ststüsündekiler için bayramı, fakat hususiler ve markete giderken dahi kontağı çevirenler için psikolojik desteğe varacak depresyon yaşatacağı acı bir gerçeğin ta kendisidir..

modern dünya bu popülistliği kaldıracak durumda değil ne ehliyet almayı düşündüm ne de araba kullanmayı ama bunun ambulansı var itfaiyesi var acil işi olanı var polisi askeri var kesinlikle mümkünatı olmayan bir öneri adalar gibi izole yerlerde bile mecbur kullanılıyor bir gün çöp kamyonları dolaşmasın istanbulda salgın hastalıklar başlar

Kimsenin kamu hizmetlerinin ve zaruri lojistik hareketliliğin kesintiye uğramasını istediğini sanmıyorum. Kastedilen bu değil. Şehrin belli bölgelerine bu saydığım hâller dışında ya günün tamamında ya da insan hareketliliğinin yoğunluğuna göre düzenlenmiş saatlerde motorlu taşıt girişinin yasaklandığı belediyecilik uygulamaları haberlerini artık daha sık okuyoruz. Şehirlerin otomobilsizleştirilmesi hedefleri kayıt altına alınıyor, planlar yapılıyor artık.

Senede bir gün demeye gerek yok. Hemen yarın sabah, her şehrin ilgili tüm kurum ve kişileri, insan hareketliliğine odaklanan bir ulaşım düzenini yapılandırmak için şehirde neler yapılabileceği konusunda kafa kafaya verip, dünyadaki tecrübe ve uygulamalardan faydalanarak hızlı kararlar alabilir ve ortak bir irade oluşturarak uygulamaya geçebilir. Yasaklamak tek "çözüm" değil, "kısıtlamak" da çok etkili bir yöntem. Şehrin "tamamında" uygulamak da gerekmez, "bölgesel" uygulamalar çok hızlı sonuca götürebilir. Günün her saatinde de olması gerekmez, o da esnek bir planlama ile güne yayılacak şekilde yapılabilir.

Dedim ya, yeter ki irade olsun, zihniyet değişsin, politikalar radikal olarak yenilensin, otomobil sahiplerinin de bu değişime uyum göstermemesi için bir sebep göremiyorum ben. Otomobiline ihtiyaç ötesi bir tutku ile bağlı, onu fetişleştirmiş insanlarımızı da psikologlara yönlendirdiğimizde sıkıntı kalmayacaktır :)

Kim bilir kaç litre petrol tasarrufu olur.... ??

Pazar günleri saat 07.00 - 08.00 arasında Ortaköy-Sarıyer arası antrenman yaparak 1 saatliğine de olsa bu hissi yaşayabilirsiniz, araçtan çok bisikletli oluyor :D

Geri