Scudo Sports

Semtlere göre değişen ücret

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Zodiac.

Bisiklet Ve Özgürlük
Tepki
13
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Merhaba uzun zamandır bisikletle sahil yolunda bisiklet sürmek keyifli olduğu için(deniz havası,manzara vb.) tercih ettiğim Tuzla-Kadıköy arasında pedallamaktayım.Genelde yedek iç lastik ya da yamamla yola çıkıyorum o gün arkadaşla sahilde oturup küçük bir piknik yaparız diye çantada yer açmak için bakım çantasını çıkardım.Bunda birazcıkta 1-2 yıldır hiç tekerimin patlamaması da etkili oldu :) İşin kötü yanı o gün ön tekerlek yerdeki sert bir demir parçasının yolun ortasına bırakılmasından dolayı patladı.Bisikleti elle taşıdık ve bostancıda bir bisikletciye götürdük.Bisikletci patlak tekere yama yaparsa 25tl olduğunu öğrenci olduğum için 20 ye yapıcanı söyledi :/ Yeni iç lastiği sordum ''35tl ama sana 30 olur'' gibi bi cevap verdi.Pek bir ücret farkı olmadığı için yeni iç lastik aldım daha mantıklı geldi.Bu arada oturduğum semtte yama 3,5tl yakın çevredeki semtlerde 5tl acaba Semt semt kullanılan malzeme kalitesinde mi bir değişim oluyo ya da bostancı,kadıköy gibi yerlerde bisiklet tamircileri okumuş master yapmış kişiler mi :) Semtler arası gelir düzensizliği bi sebep olmamalı sonuçta yama aynı yama :)) Sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum...

Scudo
Olay çok basit, 50 kuruşluk yamayı kazıklaya bildikleri kadar kazıklıyorlar.

Eğer gelen müşteri çaresiz ve yolda kalmış ise "25₺ ama sana 20₺ olur"

Eğer arabaya yükleyip geldiyse ve saf bir insansa "15₺ sana 10₺ olur"

Eğer işi bilen veya inatçı gerekirse eve kadar yürüyecek bir tip geldiyse "10₺ sana 5₺ olur"

Anlaşmalı olduğu Yamaları satan topntacı geldiğinde "abi kolisini 15₺ değilde 10 dan versen işler kesat"

bu seçeneklerden bana uyan müşteri ''çaresiz ve yolda kalmış ise'' oluyo döndükten sonra bisikletciden aldığım patlayan lastiği evde yamaladım insan buna mı 20 ₺ ister diye düşünüyo.Aslında çaresiz kişiye en uygundan söylemek lazım ama herkesin düşüncesi aynı değil :/

• Beğen
Tepkiler: frkncn
Arkadaslar yama yapmak veya ic lastigi komple degistirmek cok basit.Youtube da bir kac video izlemeniz yeterli.
Gerekli malzemeler sadece bir plastik levye ve yama seti.Bu kadar sadece.Yazik gunah o 20 liralara.

@tugrulboraerkil

bilmioyorum yazdıklarımı okudunuz ama yama yapmakta sıkıntı yok sadece yanımda değillerdi :)

@tugrulboraerkil

Pardon yanlış anladım :)

• Beğen
Tepkiler: tugrulboraerkil
hocam 48 li yama 5 tl. levye 5-10 tl. zımparaya gerek yok, yere sürterek zımparalama işi hallolur. bisikletçi size acayip fahiş yüksek söylemiş. ben olsam yaptırmadan çıkardım.

Şerefsizliktir başka hiçbir açıklaması yok.Kİmse serbest piyasa muabbeti yapmasın 50 kuruşluk yamanın yerim piyasasını.Ben arabanın patlak tekerini bide üstüne diğer tekerlerede bi hava takviyesi bakım falan yaptırdım geçen adam 20 tl versen yeter abim dedi.Herşeyin iyisi kötüsü var işte esnafında harbi esnafıda var ..... var.

Oturduğunuz semtte 3,5 liraya yama yapanda bir gariplik var bence. Yama ucuz birşey olabilir ama iç lastiği çıkartmak, deliği bulup yamamak, vs. az zaman alan işler değiller. Ortalama 15 dakika sürse ve günde 8 saat çalışsa bisikletçinin eline ayda eline ne geçer, dükkan kirasını, elektriği, suyu, malzemeyi, vs.'yi düştükten sonra ne kalır bir hesaplayın isterseniz.

@Murat B. Sadece yama ile para kazansa haklısınız ama o tür dükkanlar benim çocukluğumda kaldı sanırım.Kirli elli ustalar duvarda motor resimleri falan.Çoğu çinden getirdikleri malları 5 katı fiyatla satar yada direk bisikletin kendisini satar.Ha düzgün esnaf yok mu tabi ki var ama 25 liraya yama kusra bakmayında bodrumda 500 liraya lahmacun satan mekandır benim gözümde.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Zodiac.
decathlonda 4 adet iç lastik 24 - 25 lira :D

• Beğen
Tepkiler: Volg
Taş mı yiyecek bu adamlar..
Emeğe biraz saygılı olmak lazım.
Çok büyük bir paradan bahsedilmiyor tamam bir öğrenci için falan biraz olabilir ama o adam da o dükkanı işletecek bir sürü masrfaı var, evine ekmek götürecek.
Acilen durumda da elinizin altında hazır.

Gunde 10 kisi yama yaptirmak istese 10 liradan 100 lira yapar.Bence makul ve guzel para.Yama ucreti tas catlasin 10 liradir benim nazarima gore.

Bulunduğunuz semp te dukan kiralarini ve yamayı yyaptığınız sempteki kiraları bir araştırın.

Esnafın halini de biraz düşünün.

Ha bu arada yama su fiyat bu fiyat diyen arkadaşlara sesleniyorum bostancida bir bisiklet dükkânı açın da sizde ucuza yaptiralim lastik yamalarini...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Ferhat Karaca Store tarzı mağaza değilse gidip en lüks yerde açmasının anlamı yok o zaman.Restorant yada bi kafe değil ki bu en işlek yerde olsun.Esnaflığı işçiliği düzgün olan ve herkesçe bilinen çok dükkan örnek verebilirim sana.Ha açarsada 50 kuruşluk yamadan çıkarırız parasını diyorsa diyecek birşey yok.

Ayrıca kimse kimseninde halini düşünmek zorunda değil ben öğrenciyim kimse benim burs yurt harç parasını düşünmez iken 50 kuruşluk afedersin kıçıkırık yamayı 30 liraya iteleyip iyi hadi bugünüde kurtardık diyen esnafı neden düşüneyim.

Ayrıca dipnot : Tabiki o esnafta para kazanacak ama 5 olsun hadi 10 olsun.İşin emeğinde karşılığı olmalı tabiki bi yamadan 1 lira istenmez su parası bile değil ama hani ekonomide derler ya görünmez el gibi burdada alıcı-satıcı birbirinin halinden anlamalı kendiliğinden piyasa ederini bulmalı.

@Ferhat Karaca

Bostancıda belki kiralar fazla (kaç kişi kiracıdır bilemem) ancak bostancı konum olarak özellikle hafta sonu aşırı yoğun bisikletli geçişine sahip müşteri potansiyeli çok yüksek.Bir ay içinde 1 bisiklet en azından satar diye düşünüyorum,bostancıdan alıncak bisiklette 800 ₺ den aşağı değildir :) Bisiklet satışı ve giyim malzemeleri rahatlıkla dükkanı çevirir tüketen bir toplumdayız.Yama'dan 25-30 ₺ demek müşteri kaybetmeye sebep olur ben bi daha gitmem tavsiye de etmem o dükkanı :);)

@Ferhat Karaca
Isterse Kanyon da acsin dukkani,gunde 10 liradan 10 tane yama ayda 3000 lira yapiyor.Sadece yamadan bile dukkan kirasi cikabilir.Iyi uykular kardesim.

Vay be bu bakis acisina gore bodrumda bir lahmacun bir ayrani 100 liraya okutan esnaflar bas taci yapilmali sonucta oda kirasini cikarmaya calisiyor .s

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri