Scudo Sports

Seleyi ayarlarken vidalar koptu ne yapabilirim

Ertan M.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.220
İsim
Ertan
Bisiklet
Merida
Arkadaşlar bugün bisiklet sürerken selenin önü havaya kalkmıştı bende eve gidip ayarlamak istedim ancak fazla sıktım sanırım iki vidada koptu bu vidayı içinden çıkarabilir WP_20150424_001.jpg miyim yada sele çöpmü oldu?

Scudo
@ertanmrtz

merhabalar, demir testeresiyle vida uçlarından iz yapabilirsin, sonrasında düz tornavidayla çevirebilirsin

@ihsangencer hocam demir testeresi yok şuan başka alternetif ne olabilir?

Kopuk olan taraflardan penseyle tutulabilir gibi görünüyor. Tutup saat yönünün tersine çevirin. Sıkı değildir zaten fazla uğraştırmaz. Olmazsa da @ihsangencer `in dediği gibi testere yöntemi.

pense bulursam evde deniyecem benimde aklıma geldi inşallah olur.

vidaları çıkardım da yeni vidaları nerede buluruz nalbur satıyor mudur acaba ?

olan oldu nalburlarda yokmuş özel vida dedi adam sanırım seleyi çöpe atıcaz:(

Neden atıyorsunuz yahu. Herhangi bir bisikletçiye gidin. İlla ki o vidalardan bulursunuz. Atla deve değil ya...

hocam sorun yeni vidayla çözülecek şeyse vidayı mutlaka bulursun ankarada bile sırf vida somun satan dükkan var. istanbulda kesin vardır. karaköye bak. belki arkası alyana uyumlu olmazda farklı olur ama bulursun

@kemken hocam kendim 2 nalbura gittim onlarda hiç yok şimdi babama söyledim karşıda bakalım bulabilecek mi vidanın içinde 6.01 yazıyor bu 6 alyan mı demek ?

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
hocam alyan ebatları hakkında maalesef bilgim yok. ben sizin seledeki yapıyıda çok anlayamadım çünkü bendeki selede tek vida var. o parça nerenin bilemedim. vidaların kalınlık ölçüsü felan var eğer bulamazsanız kalınlık ölçüsünü öğrenirseniz ankarada bakabilirim tabi kargo felan pahalı olur.

@ertanmrtz kardeş yanlış yerde yanlış şekilde çözüm arayıp kendı kendini uzuyordun git bir bisiklet tamircisine vidayı ve kopan parçasında göster abi bu vidadan verir misin bana iki tane de yüksek oranla para bile almadan verir sana vidaları

O cıvatalar sıradan allen cıvata. Yakınlarda bauhaus varsa rahatlıkla bulursun.

@yusufclp eğer öyleyse yarın gidip bakıcam şanssızlıklar beni buluyor :)

@kemken
Çok farklı bir yapı değil aslında. Benim önceki selede de 1 vida vardı. Tam ortadan sıkılıyordu. Şimdiki selemde 2 vida var. Önden ve arkadan sıkılıyor. Sıkma miktarına göre çok ince eğiklik ayarı da yapılabiliyor böylece. Bu da 2 vidalı bir başka model.

@ertanmrtz Elimde uyacak boyutta vardır göndereyim diyeceğim ama kargosu ederini geçer. Hiç olmadı kırılan parçaları al yanına, göster bundan lazım diye, mutlaka vardır oralarda.

Bauhaus varsa kırık parçasıyla birlikte götürüp aynı ölçülerde bulursunuz. Reyon görevlileri yardımcı oluyorlar. @ertanmrtz

• Beğen
Tepkiler: Ertan M.
@yusufclp teşekkürler hocam yorgun halimle şimdi gidecem yarına bırakmıyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@ertanmrtz ben bilmem yardımcı ol dedin bizde yardımcı olduk :) :p

@inndream hocam bahaustayım civatayı buldum bu dert bitti herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@ertanmrtz Sevindim bulabilmenize. Bir de kopan cıvata çok kalitesizmiş yoksa kolay kolay kopmazdı.Allen anahtar sıyırır en fazla yine de kopmazdı ya neyse.

@yusufclp hocam bu seleyi ayarlarken vidayı sıktıkça yukarı kalkıyor sele bunun çözümü nedir bir türlü ayarlayamadım.WP_20150420_007.jpg

Bu sele bağlantısından kullanmadım hiç. Ancak cıvataların boyu uzun olabilir diye tahmin ediyorum. Cıvataların altına fazladan birkaç pul koyarak sıkın. Kalkmıyorsa cıvatalar uzundur.

Geri