Scudo Sports

Selesine zımpara kağıdı yapıştıran Tony Martin

Scudo
Millet bir kaç saniye daha kazanmak için neler yapıyor

@S @ T ı

Profesyonel bisikletçiler sponsor logolu kıyafetlere para vermedikleri gibi 100 Liralık tayt da giymiyorlar. Zamana karşı karşı yarışlarında giyilen özel elbiselerden (ayrı ayrı tayt ve forma değil, tek parça) almak isterseniz en az 2000 Lira falan ödemeniz gerekiyor, prolar gibi vücut ölçülerinize özel yapılsın isterseniz daha da pahalı...

@ÇerkesOnur

Mümkün, zaten çoğunluk gidon bandına benzer malzemeden yapılan kayma önleyici bantlar kullanıyor. Tony Martin'in niye özellikle zımpara kağıdı kullandığını bilmiyorum, daha az terletiyor veya daha iyi kavrıyor olabilir.

@S @ T ı

Adamın sırtı ile bacakları arasındaki açının darlığına bakın. Dediğiniz şey şehir bisikletinde işe yarıyor olabilir, ama zamana karşıda bir seçenek değil.
upload_2018-9-7_8-2-7.png

güzel fikir ama tayt dayanmaz bu da gol değil.

Zımpara yerine cırt bant öneriyorum. Bir taraf sele ucuna diğer taraf tayt'a. Hem yumuşak hem hesaplı :) Hayatta kaymaz, uzun ömürlü..

Hazır, zamana karşılardaki marjinal kazanımlardan bahsetmişken Lotto Soudal takımının bu seneki Criterium du Dauphine'de aero kazanım amaçlı bacaklarında kullandıkları ''speed gel''. i de hatırlayalım.UCI speed gel lere hemen yasak getirdi.Team Sky'a aynı tepkiyi verir miydi diye tepkiler de yaşanmadı değil.
Lotto Soudalden Thomas de Gendt(kaçış spesiyalisti),Jelle Vanendert(Puncheur),Jens Keukeleire(Klasik spesiyalisti) ve Avrupa Bireysel zamana karşı şampiyonu Victor Campenaerts bu speed gel'den kullanmıştı.
lotto-soudal-speed-gel.png

Campenaerts ki kendisi de üst seviye bir zamana karşıcıdır.Bacaklara dikkat
dsc_0983_670.jpg
bettiniphoto_0338934_1_2000px_670.jpg

bence, hem seleden kaymamak için hem de virajlarda bisikleti daha iyi tutabilmek içindir.

eğer çok keskin virajları dönüyorsam dizlerimle üst boruyu sıkıyorum.

selenin ön kısmının yükseltmenin zamana karşı yarışlarda işe yarayacağını söylemedim günlük kullanımlarda işe yarayabileceğini söyledim sadece.

@S @ T ı

Selenin önünü yükseltince arkaya kaymıyor musunuz?

@Ilter ElmasBen kaymasini gectim sele acisini degistirmek zaten sporcuya gore yapilmis bike fiti bozmaz mi? Yani selede kaymayalim derken adamin sakatlanmasina yada daha az guc uretmesine sebep olabilirler

@furkanbr

Bence bozar. Zaten selenin önden kalkık olmasının vereceği rahatsızlığı (özellikle yol bisikletinde) düşünmek bile istemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Ilter Elmas yok sadece ortaya konumlandırıyorum kendimi yokuş aşağı giderken baya faydalı oluyor ama yokuş yukarı pek iyi değil ama alıştım artık :kyfmyrn:

Bence zımpara seleye değil, tayta yapıştırılsın. Benzeri bir kavrama sağlar. Hem böylelikle kıç zarar göreceğine, sele zarar görür. Kalça üzeri düşmeli , kaza durumunda asfaltı da kavrayacağı için kısa mesafede durmaya yardımcı olur. Ne demişler cana geleceğine mala gelsin.

Taytta zımpara olunca selenin önüne, yanına, ortasına artık canınız neresine isterse orasına da oturabilmek işin extra bonusu. Terleseniz bile kavrama devam edecektir. Ancak bir düşündümde kıçınız kaşınırsa ve zımparayı unutup kaşırsanız parmaklar sanki biraz zarar görür gibime geliyor. Olsun o kadar.

Aklı olan koşa koşa zımparalı taytın telif hakkını alır.

Geri