Scudo Sports

Sele Seçmenin İncelikleri

Scudo
Aslında ben ilk bisikletimi aldığımda selesi çok rahatsızdı ve dağ bisikleti olduğu için tura çıkınca baya uzun süre onun üstünde oturduğum için baya bir acı çekiyorum ama bir gün bir bisiketçi bir abimiz karbon sele kullanıyordu bende dayanamayıp sordum nasıl bu kadar rahat sürüyorsunuz diye sordum oda şöyle cevap verdi önemli olan yumuşaklık değil senin oturma kemiklerine alakalı dedi bana bende peki bu oturma kemiklerinin genişliğini nasıl ölçüyoruz dedim ve oda anlatı bende hemen eve gidince uyguladım ve genişliği buldum ve bisikletçi ye gidip o genişlikte bir sele buldum ve hemen aldım ve bisiklete taktım ve ilk oturduğumda eski seleye göre çok fark o günden beri aynı seleyi kullanıyorum ve uzun sürüşlerde çok rahat oluyor doğru seleyi seçmek çok önemliymiş anlaşılan :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Başlıktaki yazının orjinalini okudum, kemikleri vs de ölçtüm ancak bu iş daha çok can ve cüzdan acıtacak gibi görünüyor. Bana garip gelen scott s nin üzerinde gelen sele de bana sıkıntılıyken dayımın her iki farklı seri trek MTB sinde tayt mayt olmadan sele agrısı çekmeden saatlerce binebilmem. Demek ki onların seleler bana uygun. Tabi ki biraz daha yumuşaklar ancak almadan ve 300-500 gitmeden emin olamayacaksak ne kadar ölçsek de garantisi yok gibi.

Çünkü sele modellerine bakıyorsun, genişliklerine bakıyorsun, yapılan malzemelere bakıyorsun. E sonuç dönüp dolaşıp denemeden olmaz a geliyor.
-iyi de kardeşim ucuz değiller ki! alıp alıp deneyelim. 180-250 den baslıyor kaliteli ve denenecek seleler.

Kaldı ki Ülkemizde PROLOGO reklamındaki gibi ölçe biçe sele veren bir yer varsa orası da eminim bu ölçme işleminin karşılığını hakkıyla istiyordur. Bir çok kişi de bunu vermeyeceği için bu iş yatar abi... Biz bakkal bisikletine binelim olsun bitsin. Ne taytı ne selesi ne lastiği, bitmezmiş arkadaş

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@alper 76

Benim aldığım sele Pekte öyle kaliteli bir sele değildi 40 TL ye almıştım ama sandığından daha iyi çıktı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve gayette sağlam

Ben bu konuda şanslı olanlardanım galiba :) bisikletin üstünde halihazırda delikli sele vardı. 3 günde alıştım, 5 saate kadar basketbol şortuyla sürüyorum sıkıntı olmuyor. Brooks tarzı sele alacağıma o parayı 5lik olarak bozdurup seleye monte ederim daha iyi afedersiniz :D

@Mustafa Zeybek

Delikli sele derken neyi kast ettiniz acaba ortasında büyük bir delik olanlarını acaba

@Bisiklet sever 93 gayet dandik bir sele. Başta düz renkte bir şeyle değiştirmeyi düşündüm ama alıştık birbirimize :D
DSC_0636.JPG

Benim ilk bisikletimdeki sele bunun mat siyah modeliydi üzerinde desen yoktu çok rahatı ama çok dandikti 5 ay kullandıktan sonra orası burası yırtılmaya başladı en fazla 6 ay kullandım sonra değiştirmek zorunda kaldım

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ben tur bisikletime ucuz diye selle royal in Rio modelini aldim ve simdilik cok rahat ettigimi soyleyebilirim. Belkide olculeri tesadufen mabadima tam uymustur ondan olabilir :)
2017-08-08_11-13-06_HDR.jpg

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Bir de kalça kemiklerin ölç geyiği var, tamam ölçtük güzel de ona uygun sele de yok...bakıyorsun genişliklere.. dar olanlar 135mm den başlıyor geniş olanlar 147 den vs e şimdi bunlar herkese mi uyuyor o zaman? dar kemikliler 135 genişler 147 ötersi kullansın mı? bilmiyorum ya daha çok öğrenecek şey var ya da bir seyler eksik bu konuda

Ayrıca, yol bisikleti ve sele konusu çok farklı bir durum arkadaşlar. Üzerinde iki saat antrenman yaptıgında fark ediyorsun , her gün iki saatlik sürüşlerde 4. 5. günün sonunda alt tarafta ciddi ağrılar olunca farkediyorsun. Bu şekilde çok uzun binişlerden sonra ortaya çıkan ve anlaşılan bir durum bu.
yoksa iki binmeyle tüm gün bindim! lerle alakalı bir durum degil.
Tüm gün bin ama 6 gün bin bakalım ne oluyor yol selesiyle mesele başka...

@Bisiklet sever 93 sever şanslıymışsınız ancak mesele şu: o seleyle günde 50-70km arası yapın ve bunu haftanın 6 günü tekrarlayın o zaman demek istediğimi 2 haftadan sonra anlarsınız. Yoksa bu tarz inip binmelerde her sele iyi . Ben 120 km yaptıgımd da sıkıntı yasamıyordum ama ne zaman bunu sık aralıklarla üst üste yaparsanız olay o zaman anlasılıyor

Son aylarda sele konusunda rahatsızlık yaşamıştım, önceden çok konforluydu selem.
Seleye baktımki sağ tarafa doğru eğilmiş, o yüzden çok ağrı yapıyordu. Sele önemli bir konuda öyle bir pahalıki o parayı verdikten sonra sele tüy gibi olsada rahat edemiyorsun.

Bu gün mtb ile 67km yol yaptım tayt mayt yoktu. Duurm iyiydi 3 haftalık dinlenme iyi gelmiş... ama araştır , oku ancak İnanın artık parası neyse vereyim de kurtulayım dedim. Ama biraz daha bekleyip bakacağız çok da umudum yok açıkçası.
Ama Sanırım çözümü buldum
OTURMAMAK!:) :)

Geri