Scudo Sports

Sele Seçimi

İlker Eren

Aktif Üye
Tepki
52
Dün bisikletimi alıp (Carraro 419 Grunge) 10km'lik yarısı tırmanış olan bir rotada deneme turu yaptım.

Selenin sertliği 5km'den sonra rahatsızlık vermeye başladı. Kitapçığında ilk zamanlarda sele rahatsız edecektir, normaldir gibi açıklamalar var.

Sele koruyucu, yumuşak birşeyler almalı mıyım? Zamanla sele yumuşayıp rahatsız etmeyen bir hale geliyor mu?

Scudo
http://image.cdn.sahibinden.com/photos/38/10/42/76381042xmm.jpg

SELLE ROYAL 8549 MACH

zamanla (kullanıldıkça) sele daha rahatsız edici hale geliyor. Formasyonunu yitirmeye başlıyor. Kitapçıktaki ifade zamanla alışırsınız anlamındadır. Zamanla rahatsızlık hissinin belli ölçüde azaldığı doğrudur.
Sele koruyucu (sele kılıfımı kast ediyorsunuz tam anlamadım) değilde kaliteli pedli tayt , kaliteli sele daha konforlu sürüş sağlar.

• Beğen
Tepkiler: İlker Eren
dostum iyi ve kaliteli bir sele al,birde pedli tayt tamamdır..konfordan taviz verme.. :)

• Beğen
Tepkiler: kadir34
Eğer bütçe sorunun yok ise selle royal in look in serisinden sürüşüne göre olan dereceli modelini seç ;) tayta dahi gerek kalmıyor :)
not: ortası delikli olan modelleri seçmeyin sağlık açısından rahatsızlık verebilir.
(link)
(link)

Bu son 2 link çok iyiydi. Sünger - jel sele arasında ve 60 - 90 derece arasında 2şer kat basınç farkı var. Lookin moderate galiba sorunumu çözecek olan sele.

Bu arada bendeki sell royal mach acaba sünger mi.. Nedense bişey bulamadım sitelerinde.

moderate modelini 2-3 ay önce abimle aradık bulamadık o yüzden athletic modelini aldık(iki tekerden) gayet memnunuz selelerimizden o yüzden rahatlıkla seçebilirsiniz, biraz daha ağırlar ama konforları mükemmel. mach modeli hakkında bilgim yok.

mrb
sungerli tayt yerine, gel li seat cover almayi dusunuyorum .bayagi kaba duruyo ama ise yararmi yoksa rahat bir surus icin koltugumu degistirmek lazim?
tesekkurler

Sele ne kadar kaliteli olursa olsun bisiklete ilk binmeye basladiginizde kalcaniz alisik olmadigi icin acir. Zamanla alisirsiniz. Gereksiz yere para harcamayin.

Sele konusunda güzel bilgiler ve linkler gelmiş.Peki terleme sorununu nasıl çözüyoruz? Tayt dışında bir çözüm var mı?Ben yanları cepli şort pantolon türü (neydi yav bunun ismi?) bir şey arıyorum, ter izi bırakmayan.Sizler ne giyiyorsunuz?

Bermuda, kapri, kargo gibi isimleri var. Bende alacağım inş, eğer internet üzerinden almayı düşünüyorsanız tchiboda güzel bir model var bakın isterseniz :)

(link)

Güzelmiş bu, evet bu tür bir şey arıyorum.Ama ter izi kalır bunda.Hem açık renk hem pamuklu.

Galiba siyah ve sentetik malzemeli bir şey bakmak lazım.

Geri