Scudo Sports

Sele Rayı Kırılması

intikam91

Aktif Üye
Tepki
149
İsim
Sercan A.
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar,

Fotoğrafta görüldüğü üzere selenin rayı kırılmış, otururken pek bir fark yok, ben anlamadım bile, bisikleti seleden kaldırırıken hafif yukarı esnedi ozaman fark ettim. Sadece ray değişimi mümkün mü? Komple sele mi almak lazım? Daha önce benzer sorun yaşayan oldu mu?

WhatsApp Image 2023-05-04 at 11.14.03.jpeg

Scudo
Seleyi fazla geride monte etmekten olmuş. Sele kelepçesi (sele borusu kelepçesi değil) çelik olan alüminyum sele boruları var. Raylara üstten basıyorlar. Bu kırık yeri kelepçenin tam ortasına getirerek monte ederseniz onlarla kullanılabilir.

Seleyi fazla geride monte etmekten olmuş. Sele kelepçesi (sele borusu kelepçesi değil) çelik olan alüminyum sele boruları var. Raylara üstten basıyorlar. Bu kırık yeri kelepçenin tam ortasına getirerek monte ederseniz onlarla kullanılabilir.
Artık metal yorgunluğundan dolayı diğer tarafın da çok dayanmayacağını ve uzun vadede değiştirmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sadece raylar değişse güzel olurdu, komple sele değişimi hem maliyetli hem de uyumlu bir sele bulması cidden mesele.

Bu seleyi uzun turlarda (2 günde 23 saat) kullanmama rağmen önemli bir ağrı yapmamıştı, memnundum

Kırık olmayan diğer ray da esnemiş ciddi şekilde. Ray üzerindeki min-max aralıklarına dikkat etmek lazım. Muhtemelen sele fazla geride olduğu için kırılmıştır.

Artık metal yorgunluğundan dolayı diğer tarafın da çok dayanmayacağını ve uzun vadede değiştirmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sadece raylar değişse güzel olurdu, komple sele değişimi hem maliyetli hem de uyumlu bir sele bulması cidden mesele.

Bu seleyi uzun turlarda (2 günde 23 saat) kullanmama rağmen önemli bir ağrı yapmamıştı, memnundum
Sele bulması sizin durumunuz da çok basit, üzerindeki seleninin aynısını alın olsun bitsin.

Bende buna benzer bir durum yaşamıştım ama benimki en ònden kırılmıştı .kırık şekilde kullanîyordum. Bir kasise geldim.geçtikten sonra arkama bi baktım sele yerde.kısacası değiştir bence.bende düzeltneye çalıştım ama zor

Benimde kırılmıştı neredeyse aynı yerden. kaynatıp kullanmaya devam ediyorum. Yukarıda bir üstad neden kırıldığını tam teşhis etmiş, Tebrikler.

Geri