Scudo Sports

Sele Gıcırtısı

Mert C.

Forum Bağımlısı
Tepki
403
Bisiklet
Salcano
5 aylık bisikletimde yaklaşık 3-4 aydır bu sorun var.
sele değişimi dışında bir çözümü var mıdır?
selle italia q-bik flow alacağım ama daha birkaç ay var almama... :rolleyes:

Scudo
wd 40'a bulamayı düşünüyorum şuan...

jelli olduğu için o ses geliyor olmasın? selle italia q-bik'e ben de niyetlenmiştim. ama çok memnun olna da var, pişman olan da. genel kanaat normal selelere göre sert olduğu yönünde.

@Cemali Avcı

ne yumuşak, rahat sele gerektirecek kadar ne de sert selenin ekleyeceği performansa ihtiyaç duyacak kadar uzun tur yapmıyorum genelde :) ama bu seleyde biraz hız yapsam direkt esnemeye başlıyor, zıplatıyor kadans yükselince...
sert ve hafif bir sele denemek istiyorum, 270gr fiyatına göre fena olmayan bir ağırlık gibi geliyor(şimdiki kaç bilmiyorum)
jelle alakalı olacağını sanmam 1-2 ay sorunsuz kullandım. ancak bisiklet sürekli olarak dışarıda kalıyor, mümkün olduğunda yağmurdan korumaya çalışsam da 3 kere sağanak yağmurda kaldı. ayrıca gece gündüz sıcaklık farkı da seleyi yumuşatmış olabilir...

Alt taraftan görme şansımız var mı?

http://i.imgur.com/FjJ7iW7.jpg
http://i.imgur.com/unBg830.jpg
wd-40'ladım şuan elle sıktığımda gıcırdamıyor, silip deneme sürüşü yapacağım.
sorun tekrarlarsa zincir yağıyla da yağlayabilirim.

Muhtemelen alttan bir yerden çatladı, ses de oradan geliyor. Yapabileceğin bir şey yok :)

@Gökhan Toros

görünürde çatlak yok, ama alt tarafta uç kısmındaki küçük plastiği tutan iki vidadan biri boşa dönüyor, yalama olmuş vida yatağı. daha önce sökülmediği halde nasıl oldu anlayamadım...

Tam bilemiyorum ama uç kısımdaki vidaları çıkarıp - yalamadan dolayı halen çıkabilir ise - rayların etrafına bir bez, peçete ya da lastiğimsi bişey dolayıp tekrar yerine oturtursan ses kesilebilir. O plastiğe sürten kısım ses yapıyordu benim eski selede ordan hareketle sallıyorum. Ama kesilmeyebilir de. :confused:

@GCSüzgün

ses tekrarlarsa o şekilde denerim o zaman, şimdi test sürüşünü de yapayım önce :D bu günü de 10 km'ye tamamlayacağım sanırım :D daha 4km oldu okula gidip gelirken...

büyük alyan vidayı kontrol ettiniz mi? aynı selede aynı sorun bende de olmuştu, alyan vidayı sıkınca sorun kalmamıştı.

@Ahmet Ayaz

kontrol ettim, daha doğrusu ettirdim.
sorun ilk başladığında servise gittiğimde o vidayı sıktı sıkabildiği kadar, ama kesilmedi. şimdi vida sıkmadan wd 40 da sesi kestiğine göre sürtünme yapan bir yerler var büyük ihtimalle. değiştirene kadar gıcırdadıkça wd40 sıkarım, sanırım idare edecek bu şekilde beni.

Genel bi sorun bu sanırım salcanoların sele boru ve takım yerinden kaynaklanan. Bendede bi eski bisiklet var hiç gıcırdaması yok bitanede salcano sv241 var astrolardan aynı boru sekli flaan ondada bi süre sonra bu seklde basladı. Vidayı sıktım ettim cözüldü . Bi süre sonra tekrar basladı sele borusunun üst baglantı kısmından yapıor die düşünüyorum. Ben salcanonun orjinla selseini kulnıorum sen farklı sele kulnıosun o zaman borunun baglantı kısmında var sorun die düşünüyorum . Ben pek takılmıorum fakat seleyşe boruyu birirnden ayırıp seleyi tek basına zemine koyup o sekilde bastırmayı dene bi yine ses yapıosa seleden yok ses cıkmıosa o zaman dedigim gibi baglantı noktalarında var bi anormallik. Yaglamak gecici bi cözüm die düşünüyorum cunku orda oynar bi malzeme zaten yok sabit olması gereken yerden ses glelio

@Uğur Recep AKGÜL

2012 model astro'lar bu sele ile geliyor, orjinal salcano selesi bu da...
ayrıca ilk önce şu işaretlediğim küçük plastik parçasını söktüm:
http://i.imgur.com/K4wyFnK.png
ve ses çok büyük ölçüde kesildi, daha sonra da sele borusuna değil, seleye wd-40 sıktım. tamamen kesildi...
sele borusundan olmadığına kesinlikle eminim, zaten dinleyerek de nereden geldiği anlaşılıyordu sesin.
sorun ne kadar genel bilmiyorum, ama benim kullanım şartlarına göre beklenmeyecek bir sorun değildi, defalarca ıslandı ve görüldüğü gibi vidaları pas bile tuttu selenin.

selle italia'ya 3-4 ay sonra geçerim herhalde.

2 gündür gıcırtı geri dönmedi, sanırım çözüldü gibi :) aylardır boşuna o sese katlanmışım...

Wd-40 mekaniklerin aspirini :D

Salcano Istanbul model bisikletim vardı. Selesi sürekli gıcırdıyordu. Ben de selenin altındaki yaylara zeytinyağı sürdüm ve gıcırdama sesi sonsuza dek yokoldu.

Geri