Scudo Sports

Sele dönüyor

Nuran Atakan

Aktif Üye
Tepki
152
Sele bisiklete binerken bazen saga sola dönüyor. Daha once sele borusu tam sıkışmıyor birden içine çöküyordu, bisikletçim oradaki vidayı değiştirdi. Şimdi de böyle. Ne yapmam gerekir? Tesekkurler.

Scudo
Konu eski ama cevap verilmemiş. Aynı sorun bende de var. Sele borusu sağa sola dönüyor. Birkaç gün öncesine kadar birşeyi yoktu. Yapılacak birşey var mı bisikletçi mi ?

@Melih Çolak nasıl sıkacağım acaba biraz bilgi verebilir misiniz ? Kapatıyorum ama tam tutmuyor demiri

sele kelepçesini açıyorsun
açtığın parçayı saat yönünde çevir
karşılığında vida var; eğer çevirirken orası da dönüyorsa elinle veya pense ile sabit tut
tekrar kelepçeyi kapat
çok sıkarsan kelepçe kapanmaz biraz gevşet

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Merhaba arkadaşlar , yeni bisikletimi alali 1 hafta oldu marka model mosso legarda 1821 süspansiyonlu , yaklaşık olarak toplamda 20 km yaptım ve sadece 3 gün sürdüm , 2. ve 3. günlerde yaşadığım sele sıkıntısı
çok rahatsız etmeye başladı sürerken sele geriye doğru gidiyor önü kalkliyor anlıyacağınız yukarı aşşağı doğru oynuyor bunun nedeni nedir teknik bir arıza mı yoksa yanlış ölçüler mi ?

bu arada söküp taktım komple aynı sıkıntı bir daha yaşandı vidalarını ne kadar sıkarsam sıkayım sorun çözülmüyor

@muratsiraci
Merhaba,

Seleniz Karbon ise 9x7mm ray ölcüsüne Karbon degilse 7x7mm ölcüsüne sahip oluyor ve Seleborusunu ray sistemi mesela 9x7mm raylar icinse Seleniz Karbon rayli degilse böyle bir problemi önleyemesiniz. Bu tabiki en basta düsünülen Problem ama detayli bilgi icin Foto olsa daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Murat Cömez
Mosso Legarda 1821 diyor adam, karbon raylı sele olmazsa önleyemezsiniz ne demek yaw o_O

@muratsiraci
Bu bisikletlerde tek somunlu sele bağlantısı oluyor. Ve malesef çok dayanıksız malzemeler genelde.
download.png

Yeni bir sele mandalı alabilir, bisiklet yeni olduğu için bisikletçinizden talep etmeyi deneyebilirsiniz.
Ama uzun vade en iyi çözüm mandallı olmayan bir sele borusu almak olacaktır;
Şunun gibi mesela (Daha uyguna da bulunur)
(link)

(Hepsinden ucuz ve kısa süreli çözüm ise bu mandalı sıkarken eski bir iç lastiği kesip vidaların arasına koymak)

• Beğen
Tepkiler: motörhead
@muratsiraci Aynı şeyi bende yaşadım yakın zamanda. Çözüm olarak sele borusunu yerinden çıkardım. Seleyi ayarlayıp alttaki allen vidayı T allen anahtarı ile bayağı bir kuvvet uygulayarak iyice sıktım. Şu an sorun yok bende. Kolay gelsin.
28alu7t.jpg

28a85kl.jpg

Merhaba,
Arkadaşlar çok güzel pratik önerilerde bulunmuşlar.. Bir tane de ben ekleyeyim..

Sevgili @emrhyldrm cevabındaki fotodaki gibi bir sele bağlantısına sahipseniz kızağın orta boşluğunda kalınlaşacak şekilde; @BerkEvren cevabındaki fotodaki gibi sele bağlantısına sahipseniz sele borusu üstüne teflon sarabilirsiniz.

Teflon 10mt lik makaralarda 0.50-1TL fiyatla satılır su tesisat malzemesi satan yerlerde..Beyazdır..Çok güzel dolgu yapar, tutuş sağlar..En iyisi başını Dupont'un çektiği fransız markalarıdır. Fiyatları çok farklı değildir. TR de perakende satılanların Rengi süt Beyazdır.

Beyaz rengi hoş olmayan görüntüler verecek gibiyse uygun renkte ve yine tutuşun artması için yüksek kaliteli (Würth, Schneider, legrand, osram vb. markalar hepsi tr de bulunmasa da yüksek kalitededir ve tanesi 1-2TL aralığındadır) Elektrik bandı da teflon gibi iş görecektir.

Umarım faydalı olur.

@BerkEvren

1. Legarda mıdır nedir bilmem
2. Karbon raylı olmasa demedim doğru okuyun mesajimi, okumadan lafatmak ney yaww. Satırı kesmeden alıntı yapsaydın keşke.
3. Ben neyin nasıl olacağını yazdım ve büyük ihtimalle seleborusunun rayı yanlış olabilir dedim. Nerden bileyim sizin gibi legardanin nuhun zamanından kalma seleborusu taşıdığını.
5. Neyse siz yinedeyazdiklarimi doğru okuyun.

@BerkEvren
Tamam senin dediğin gibi olsun 10kisiye okuttum gayet net anladılar ama tabiki okumuş kişiler bizim gibi cahillerin yazısını okuyamıyor. Siz kusura bakmayın ve yazdıklarımda okumayın lutfen. Sinirli kızmış smile atmayada gerek yok.

Geri