Scudo Sports

sele borusu yapışması.

serdar canıbeyaz

Forum Bağımlısı
Tepki
460
Bisiklet
Cube
saygıdeğer forum üyelerı ;

karbon sele borusu karbon kadroya yapıştı..vidasını gevşettıgım halde bıle aşağıya yukarıya hıcbıryere kıpırdamıyor. yumuşak cekıc darbelerıde vurduk herhangı bır kıpırdama olmuyor.. bu durumla karşılasan bılgısı olan tavsıylerınızı yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederım..

bu konuya benzer herhangı bır forum topik varsa yönlendırmenızıde rıca edıyorum..

Scudo
Yabancı forumlara baktım sizin için. Kesmek dışında tavsiye edilen tek yöntem WD-40.
Bolca WD-40 sıkıp, uzun süre bekleyip, daha sonra boruyu sağa sola çevirerek çıkartmaya çalışmak. Onun dışında söylenilen yöntem ise, sele borusunu kadrodan 2-3cm yukarıdan kesip, daha sonra dikey olarak kadronun içinden de kesmek.

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
tşk ederım gokhan wd40 için karbonda pek verımlı olmuyacagını şişme yapabılcegını söyledi servis temini aldığım arkadaşım ınternetten de araştırdığımda pek iç acıcı bilgiler goremedım

Soğutarak dene belki faydası olur kesin olur demiyorum. Ama soğuyan cisim daralır diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
Benim de başıma gelmişti sayısız yağlama ve pas sökücü nün ardından bir kaç günde çıkıyor. Çıkardıktan sonra 1-2 ayda çıkarıp temizleyip tekrar takın kolay gelsin.

Wd-40 tamamen güvenli.Kim dediyse şişer diye,fazla sallamış.Karbon parçalarda WD-40 kullanabilirsiniz,şişme yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Acar
Sele borusuna motor yağı sürün ve 10-15 dk bekleyin.Daha sonra sele borusuna eski bir koltuk takın ve sele borusunu sağa sola döndürmeye çalışın.
Olmadı:eski koltuğu sele borusuna bağlayan kelepçeye çekiçle yukarı doğru vurun.Tekrardan sele borusunu sağa-sola çevirin.
Bu işlemi taaki sele borusu yerinden çıkana kadar tekrarlayın ve arada sele borusu ile kadro arasına yağ damlatın.

Farklı bir görüş olacak ama... Bir kabın içine su doldurup biraz sabun ilave edin sabun bol olsun (sıvı sabun) şırınga yardımı ile boru ve kadro arasına sıkın. Eğer kadroda sele borusunun bağlı olduğu boruda suluk deliği varsa oradan da sıkın bisikleti ters çevirip biraz bekleyin.Belki çıkar.

Geri