Scudo Sports

Sele Borusu na kaynak ile boru eklenir mi?

vlkncm

Üye
Tepki
15
Arkadaşlar sele borusu bana kısa geliyor 58 mm onu 68 mm yapmak istiyorum kaynak ile uzatsam güvenlik açısından risk olur mu ?

Scudo
Çok ustaca bir kaynak yapılması gerekir, merdiven altı bir kaynakta kırılma kaçınılmaz olur.

Argon kaynağı ile iyi bir kaynakçıya kaynak yaptırırsan hiç bir sorun olmaz . Tabi bunun yerine yeni bir sele borusu almak daha iyi olacaktır görüntü açısından :)

Not : 1 Argon puntosu 1 tona kadar yük taşıyabilir :)

@Can DEMİR
Daha uzunu ne yazıkki yok benim bisikletimin sele borusu 58 cm şuana kadar daha uzununu göremedim hatta üretici firmaya mail attım onlarda da standart oymuş.Görüntüsü çok önemli değil zaten içeride kalıcak gözükmiycek önemli olan ben sürerken kırılmasın çok kötü sonuçlar doğabilir :) ARgon kaynağını araştırıcam teşekkür ederim.PAzartesi Türkiye de bisiklet üreten bir firmayı arayıp sorucam onlardan albilirsem 6061 aliminyum boru alıcam dediğiniz gibi iyi bir kaynakçı bulup yaptırmayı deniycem.

@vlkn

Üstad aluminyum sünek malzeme olduğu için kaynak yerleri zamanla kopabilir . Yine de iyi bir kaynakçıya sorabilirsin ne derece dayanım göstereceğini :)

@Can DEMİR

Bisikletin sele borusu da 6061 aliminyum yazıyor o yüzden aliminyum ek yaptırmak istedim , siz kaynak yapılırken yada kaynak yapılan yerde mi kopma olur diyorsunuz yoksa aliminyma mı güvenmediniz?

Hocam işinin ustası aluminyumu kolay kaynaklayabilir. Fakat 6061 Aluminyumun dayanımı düşük olduğu için ve senin yükünü taşıyacağı için zamanla yorulup kopabilir. Yani dediğin gibi aluminyuma güvenmiyorum :)

Orijinali de zaten 6061 beni taşıyor taşıma sıkıntı yok sadece boyunu uzatmak istiyorum,bugün bir bisiklet gördüm max çizgisinin altında kullanmış ve kadro göbekten çatlamış benim de basıma gelsin istemiyorum ya kaynak yada sıfırdan yaptırmaya calisicam.

Ben olsam, iki borunun içine sıkı sıkıya sokulacak bir adaptor parça yaptırırdım çelikten, tornacıya. Böylece asıl yükü içteki metale yüklerdim. Aluminyum kaynağı zorlamaya gelmez, değil aluminyum çelik boru bile olsaydı kaynak riskli olurdu çünkü kaynak bükülmekten hoşlanmaz. Basma ve çekme dayanımı yüksektir ama burkulma daha zayıf.

Yeni sele borusu yerine sele borusu genişliğinde bir aluminyum boru kullanabilirsiniz.

@Raşit S
Himmmmm...Bunu da dusunucem aslında katlanir bisiklette kullanacağım için genelde düz yol da suruyorum ama dedigniz her ihtimali değerlendirmek gerekoyor .

@ozan aktürk
Onuda düşündüm ama seleyi nasıl ustune monte edicem benim kullandığım borunun ustu yani seleye bağlı kısmı alt tarafına gore daha sivri http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/06/dd5cb6925e1365cd79ab61508616f809.jpg

Arkadaşın dediği gibi kaynak yapacaksanız boruların iç çapı kadar sıkı geçen bir parçayla iki boruyu birleştirip öyle kaynak yapabilirsiniz.Burkulma probleminide en aza indirmiş olursunuz.

Arkadaşlar hatırlarsanız sele borusu ile ilgili uzun zamandır bir arayış içindeydim bir arkadaşıma 70 cm alüminyum boru yaptırdım birde kendisi bana şuan kullanmakta olduğum sele borusunun bir kısmı içine giricek bir kısmı dışında kalıcak şekilde bir uzatma borusu yapmış.Alüminyum boru sanırım 6061 değil kodunu pazartesi öğrenebiliceğim benim merak ettiğim konu bükmeye çalıştım sert bir yere dayayıp iki taraftan baskı yaptım boruda herhangi bir yamulma olmadı acaba bisiklet üstünde yamulma yada kırılma yaparmı? sonuçta tek parça bir boru orjinal borudan biraz daha hafif geldi bana.IMG_20150412_173941.jpg IMG_20150412_173903.jpg

kaynaklı kısım kadro içinde kalıp kodro içinde 6-7cm lik bir kısım kalırsa sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama kaynaklı kısım dışarıda kalacaksa sakat.

Bende sele borusunu en yüksekte kullanıyorum boyuma göre tam ama en uçta boru sizce kırılırmı?

Sele borusu kritik yerde bulunuyor.Uçta bulunması çok sakat bence,içeride kaç cm kalıyor? Bana göre içerde 10-15cm kalması gerekiyor.Çelik sele borusunu daha sağlam bulunuyorum.31.8 çaplı kalın aluminyum boru 10-15 kg arası eşya taşımada yamuldu.:D. Bir yazı da metalleri özdeş kullanmak gerekiyormuş.Çelik-çelik gibi.Çelik-aluminyum alaşımda olsa zamanla incelme yapabiliyormuş.Kaynak ile uzatmak riskli geliyor.

Ben olsam daha ince bir borudan icine baglanti yapip, uzatmak istedigim iki boruyu birlestirilir, borulari ortasinda 1-2 mm acik kalacak sekilde birakir ve burdan lehim veya kaynak yapardim.

Geri