Scudo Sports

Sehpadan trainer yapımı

İhsnn_zyvl

Forum Demirbaşı
Tepki
196
İsim
İhsan
Bisiklet
Salcano
Merhaba
Malum kış dolayısıyla dışarı çıkıp bisiklet sürmek çok zorlaştı hele bi de kar yağarsa imkansız olucak bu sürede kondüsyonumun düşmesini istemiyorum evde kondüsyon bisikleti var ama selesi bana çok alçak ve açıları çok kötü trainer alıyım dedim ama fiyatlar çok uçuk bu yüzden aklıma bi fikir geldi daha hayata grçiremedim ama öncelikle bisiklet sehpası alıcam sağlam bişry tabi üstüne çıkınca taşıyabilmeli sonra tekerin geldiği yere ufak bi tekerleğimsi parça mknteliycem pedal çevirdikçe o parçayı çeviricek şekilde sonra o parçanın bağlı olduğu mile zorlaştırmak için sürtücek bi parça monteliycem o psrçanın sürtmesi arttıkça zorluk artıcak hatta ileride ucuz bi rotor ve md fren balatası alıp rotoru mile bağladıktan sonra mdyi de sabitliyecek sıkıp gevşetebilicek bi parça sayesinde zorluk ayarı yapmış olucam hız gibi göstergeler falan olmayacak ama ekonomik bi şekilde evde antreman yapabilicem sizin bu konudaki fikirleriniz nedir her türlü görüşe ve eleştiriye açığım :)

Scudo
(link)

(link)

bu linkler size yardımcı olur, konunun ilkinde adam demiş, çok ucuza mâl olmuyor ama bişeyler yaparken eğleniyorum ;)

• Beğen
Tepkiler: farukrr ve TolgaU
@İhsnn_zyvl para verip almak çok basit.ancak kendi başina birseyler yapip üretmenin vermiş olduğu keyif paha biçilemez. durmayin devam edin iyi birseylerin ortaya çıkacagi kesin.

Giriş seviyedeki (>500 TL) bir turbo trainer dahi birkaç katman ses yalıtım malzemesi olmadan apartmanda kullanıma uygun değilken, yapacağınız sürtünmeli direnç elemanının "ortalığı ayağa kaldırma" ihtimali epey yüksek.

Yukarıda paylaşılan linkte olduğu gibi bir roller yapmanız daha olası görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: TolgaU
@metalikfb
Roller kullnabiceğimi sanmıyorum o yüzden trainer yapmak istiyorum ama

Sanırım projeyi biraz ertelemem gerekicek babam izin vermedi çünkü evin içinde olmaz dedi :(

@Sadettin Z.
Hocam nasıl bi ses çıkıcakki? Sadece tekerin dönme sesi değil mi tekere temas edicek ufak makaranın ses çıkartacağını sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: aknorl
@İhsnn_zyvl

Lastiğe temas edecek küçük bir makara ile Trainer seviyesinde direnç sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız kolaylıklar dilerim.

Ses problemini ise yaşayarak görmeniz gerekecek.

@Sadettin Z.
Yalnız o makaraya bir disk bağlayıp ona sürtücek bi parça yapmayı düşünüyorum neresi sorun olur yapmadan söyleseniz ona göre davranırım aslında sonuçta konuyu öneri ve eleştirileri almak için açtım

Ayrıca küçük makara daha mantıklı çünkü yüzey oranları farkı srttıkça zorluğu artıcaktır teker 1 tur döndüğünde makara 20 30 tur civarı döneceği için

Bi de ses sıkıntı olabileceği için eğer yaparsam dönücek kısıma dinamo ya da güçlü bi motor takıp ordan elektrik üretirken geçen akımı artırıcak bi devre sayesinde de zorluğu artırıp azaltabilirim bu sayede ses problemi de çözülmüş olur

@Tolga Çelebi
Teşekkür ederim ama babam evin içinde bisiklet sürülmez dediği için yapmam biraz zor gibi

@İhsnn_zyvl
yaşın ve eğitim durumun hakkında bilgim yok fakat bu her adamın yapabileceği bir şey değil. eğer çok hevesliysen ve yeterli bütçende var ise yardım ederim.aksi taktirde burada milletin vaktini çalma boşuna

@metalikfb
Bu konularda tecrübem var hareketten elektrik üretimi oluşan direnç ilişkilerini falan biliyorum o yüzden yapabileceğimi düşünüyorum ancak yazdığım gibi babam izin vermediği için ertelemek zorundayım ama konuyu silmicem eğeer başka yapmak isteyenler olursa bir fikir oluştursun diyr

Geri