Scudo Sports

Şehirlerarası yolculuklar hakkında

Şu ana kadar yaptığım tüm turları tek başıma gerçekleştirdim, bazen "Ne işim var benim burada" dediğim oldu ama çoğu kez tek başıma çıkmış olduğum için mutlu bir şekilde sonlandırdım turlarımı. Böylesi daha iyi bence, bir süre sonra alışıp keyfine varacağınızı tahmin ediyorum :)

Önceki mesajlarda pek çok noktaya değinilmiş, elbette kişiden kişiye göre değişen tercihler var fakat kesinlikle dikkate almalısınız diyebileceğim 1-2 konu var,

- Aşırı yükten kesinlikle kaçının (daha önce belirtmiş arkadaşlar zaten) "Belki lazım olur" diye yanıma aldığım şeyler hep yük oluyor bana, hala vazgeçemedim bu huyumdan.
- Kalın lastik sizi biraz yorabilir, değiştirmekten vazgeçtim demişsiniz ama daha ince lastikleri tekrar düşünün derim.
- Güvenlik konusunda pek problem yaşamadım turlarımda, yolların tehlikeli olduğunu iddia edenlere kulak asmayın. Yine de güvenliği elden bırakmamak gerek tabi ki.
- Aşırı sıcaklardan kaçın ve mümkünse sabah erken saatlerde sürüşlerinizi tamamlamaya çalışın. Öğlen sıcağında rampa tırmanmak eziyet olabiliyor bazen.

Ve hepsinden önemlisi bu güzel hayalinizin peşinden gidin ve sakın kendinizden şüphe etmeyin (ki etmiyorsunuz zaten). Turunuzu bitirdiğinizde geri dönüp bakacak ve ne kadar güzel bir şey yapmış olduğunuzu göreceksiniz :)

Şimdiden iyi yolculuklar...

• Beğen
Tepkiler: BurakSayın
Scudo
Yok ... Kap yapacağım yer belli değil derken, özellikle yol üzerindeki benzinci , konaklama tesisi vs. gibi yerleri kullanmayı düşünüyorum. Hani bisikleti şuraya bırakayım şurada da çadır kurayım sabah da erkenden kalkar giderim şeklinde düzgün bir söylemle yaklaştığımda sanırım hiç bir tesis yetkilisi yok kardeşim demeyecektir. Zaten hava kararmadan mutlak bir yer bulurum diye düşünüyorum. Sahil şeridinde ise zaten kamp yeri sıkıntısı yaşayacağımı sanmam.

@Taygun K.

Çok fazla bir yüküm olmayacak. Tartmadım gerçi ama 18Lt lik bir heybem var onun üzerine 2,5 kg çadır artı mat uyku tulumu birde küçük sırt çantası. O çantanın içinde de 2 Lt su torbası ve hızlı ulaşabilmem için yağmurluk fotoğraf makinesi vs gibi ıvır zıvır şeyler olacak. Lastik konusunda değiştirmemeyi düşünmek açıkçası işime geldi, maddi açıdan baya bir battık :D bu iş sandığımdan daha masraflı oldu. Yol güvenliği ise gerçekten endişe verici olsa da umurumda değil. O yolu gidicem. Hee tedbir almaya çalışıcam o ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Lastikler için slime patlak önleyici şerit ya da patlak önleyici özel lastikleri tavsiye ederim.Asfalt tur için Scwalbe veya reflektörlü continental 1.50 lastikler.Bütün aparatları tamir etmeye yarayan (link) tamir kiti çok iyi olur.Pedallar zamanla gevşeyebilir.Kurbağacık anahtarı mutlaka gerekebilir.Fren sistemine göre v-frense vites-fren yedek teller,papuç.Özellikle gece kullanım için reflektörlü yelek güvenlik açısından önem taşır.Köpekler yollara çıkabiliyor.Biber gazı spreyi,jop,çakı her zaman ihtiyaç olabilir.Mineral eksiliği,tuz kaybı,şekerin düşmesi için doğal içeçek,yiyecek,elma bulundurmak iyi olur.

Geri