Şehirlerarası yolculuklar hakkında

Kayıt
9 Ağustos 2012
Mesaj
35
Tepki
23
Şehir
istanbul
Merhabalar,

Adım Burak Sayın. Öncelikle umarım doğru yere başlık açmışımdır. Yanlış yere açtıysam ve konu bir başka yere taşınacaksa bu konuda verdiğim zahmetten dolayı şimdiden özür dilerim.
41 yaşındayım, İstanbul Pendik te oturuyorum. Yıllardır hayalini kurduğum yolculuğa 15 gün sonra çıkacağım. Hedefim İstanbul - Antalya - İstanbul turu. Zaman kısıtlamam yok, bu nedenle şu kadar km yi şu kadar sürede yapacağım diye bir kaygım da yok. Amacım tüm yolu bisikletle gitmek, beğendiğim yerlerde 1 - 2 gün kamp yapmak.

Bu tür yolculuklarda tecrübesi olan arkadaşlarıma sormak istediğim bir konu var.

Yolculuk sırasında dikkat edilmesi gerekenler, olmazsa olmazlar nelerdir ? Ben kısaca hazırladığım ve halen hazırlıklarına devam ettiğim ekipmanımı kısaca yazayım.

Trek MTB (3900)
Ön far ve arka uyarı işığı.
Gece ve gündüz kullanılabilecek gözlük
Km sayacı
Yol haritası
Kask ve Eldiven
2 adet suluk
Önce arka tarafa heybe
Lastikler şu an için arazi lastikleri. Ancak yola çıkmadan onları yol lastikleri ile değiştireceğim.
Yama, alyan takımı, fren diskleri için temizleme ve yağlama spreyi
2 kişilik çadır ( normal bir kalitede )
Uyku tulumu
Yeterli miktarda kıyafet ( t-shirt şort vs.)
Acil durumlar için hazır yiyecekler.
İlk yardım seti

Ekipmanım bu şekilde. Eksik var mı, şu fazlamı bu gereksiz mi bilemedim. İlk defa böyle bir yolculuğa çıkacağım. Uzun süre pedal çevirme ile ilgili sıkıntım hiç olmadı. Haftanın 5-6 günü Pendik Kadıköy Pendik (60 - 62km) gidiyorum tempolu ve sorunsuz olarak. Bir kaç kişiye sorduğumda bana son derece karamsar cevaplar verdiler. Tek gitme tehlikeli, çok zor, her gün daha az km yapacaksın çok yorulursun, köpekler saldırır. vs. vs. vs Bir sürü ıvır zıvır. Ama pek umurumda değil. Sadece bazı konularda uyarı bazında ihtiyacım olan bilgileri, püf noktalarını öğrenmek istiyorum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma çok teşekkür ederim şimdiden. Ayrıca katılmak isteye olursa bu seyahatime çok mutlu olurum.
 
  • Beğen
Tepkiler: DEV
Scudo

berk41

Aktif Üye
Kayıt
6 Mayıs 2013
Mesaj
157
Tepki
19
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Whistle
Merhaba Burak abi, senin gibi uzun yola 1 ay sonra ilk defa çıkacağım Kocaeli'den/Muğla'ya inşallah sorunsuz gidersin abi yolun açık olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: BurakSayın

Fatih Kibar

Aktif Üye
Kayıt
14 Şubat 2013
Mesaj
170
Tepki
78
Şehir
İstanbul
İsim
Fatih K.
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Merida
* Kask + Eldiven + Gözlük + Bagaj + Heybe + KM saati + Suluk + Ön ve Arka Far
* Gidonun soluna ayna
* Bisiklet kilidi
* Alyan anahtar ve yama takımı
* Yedek iç lastik ve pompa
* Dış lastik yarılmalarına önlem olarak otomobil lastikçilerinden büyük yamalar alınabilir
* Yedek zincir
* Zincir yağı
* Kamp için çadır
* Mevsimlik bir uyku tulumu
* Mat
* Düdük
* Cüzdan | Gerekli malzemeler (K. Kartı, Fotoğraf, Kan Grubu, Adres, Aile Tel No)
* Kol saati
* Cımbız
* Yara bandı ve Sargı bezi
* Terlik
* Spor ayakkabı
* Yağmurluk ve rüzgârlık
* 3-4 tişört, bir kaç takım iç çamaşırı ve bir kaç yedek çorap
* Uzun parmaklı kışlık bir eldiven
* Uzun kollu bir hırka ya da polar
* Bir el havlusu ve duş için boy havlusu ile birlikte duş sabunu + küçük boy şampuan
* Diş fırçası ve diş macunu
* Ağrı kesici, ateş düşürücü ve multi vitamin haplar
* Tuvalet kâğıdı
* Kuru mendil (Selpak), Islak mendil
* Çöp torbası (Jumbo)
* Cep telefonu ve şarj cihazı
* Fotoğraf makinesi + Şarj + PC bağlantı kablosu
* Küçük flash bellek
* Yol bilgi notları. Gezilecek yerler hakkında adres ve yol bilgileri
* Tur günlüğünü kaydetmek için bir ajanda ve tükenmez kalem
* Yol haritaları
* Müze kartı. Türkiye sınırları içerisindeki müze ve ören yerleri bir yıl boyunca sınırsız
* Acil durumlar için bir miktar kuru esmer kayısı ve kuru üzüm

Aklıma gelenler bunlar, kazasız pedallamalar dilerim Burak bey.
 

hüseyin özbay

Aktif Üye
Kayıt
8 Aralık 2010
Mesaj
173
Tepki
58
Şehir
İZMİR
Bisiklet
Marin
haşereler için sinekler özellikle losyon krem.güneş için kaliteli yüksek faktörlü güneş kremi.şimdiden iyi yolculuklar.
 
  • Beğen
Tepkiler: BurakSayın

Koray Uzun

Daimi Üye
Kayıt
4 Mayıs 2011
Mesaj
260
Tepki
253
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Öncelikle derme çatma bir bagajla yola çıkmamanızı öneririm. Yolda kırılırsa başınıza bela olur.

Güneş kremi hayati önemi olan bir şey. Yüksek koruma faktörlü olmalı. Son olarak Hafif bir terlik ya da sandalet taşımak çok rahat ettirebilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: BurakSayın

Atahan Eker

Daimi Üye
Kayıt
15 Ocak 2013
Mesaj
331
Tepki
446
Şehir
İzmir
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Paylaşım için çok teşekkürler.
 
Kayıt
9 Ağustos 2012
Mesaj
35
Tepki
23
Şehir
istanbul
Paylaşımlar için çok teşekkür ederim. Eksik olan ekipmanı da tamamlayacağım. Umarım güzel bir yolculuk olur. :)
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.471
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bazı sitelerde konu ile ilgili envai çeşit malzeme saymışlar. Sakın kulak asıpta yolculuğunu kendine zehir etme. Bagaj ağırlığın herşeyle birlikte böyle bir yolculuk için maksimum 15 kg yi geçmesin
 

egecay

Daimi Üye
Kayıt
27 Temmuz 2012
Mesaj
395
Tepki
151
Şehir
Bolu
Yapamazsın diyen insanları dinlemeyin. Öncelikle heybe ve çadırla uzun tura çıkmadıysanız turun düşündüğünüzden zor olacağını unutmayın. Tek kişi çıkmanın zorluğu psikolojik destek ve teknik destek yoksunluğudur ancak güçlü bir bünye için bunlar sorun değildir. Ayrıca kimse yazmamış uzun süreli sele oturuşlarında pişik ve tahriş çok olur pudra ve pişik kremi de alın yanınıza. Ek olarak küçük el feneri, bıçak kısmı keskin olan çok amaçlı çakı, reflektörlü yelek ve sabun sayılabilir. Şimdiden hayırlı yolculuklar :)
 
  • Beğen
Tepkiler: BurakSayın
Kayıt
9 Ağustos 2012
Mesaj
35
Tepki
23
Şehir
istanbul
Aslında oldukça heyecanlıyım, pes etmek gibi bir huyum yok genelde. Ancak endişelerim de yok değil. En büyük avantajım zaman kısıtlaması olmaması. Çok yıprandığım yerde 2 gün kalırım. Mümkün olan minimum ağırlıkla yola çıkmak için tüm tavsiyeleri dikkate alıyorum, yoldan temin edeceklerim, olmazsa olmazlar, alternatif çözümler vs. Gece yatarken dahil her an aklımda bu yolculuğun planları var. Çok mu abartıyorum acaba, hatta şimdi kendime kızdım, ne yani altı üstü İstanbul Antalya turu yapacaksın, yaşadığına bak. Sanırsın dünya turuna çıkıyor diyorum :) Ama bu bir ilk benim için. Ayrıca 20 yaşında da değilim. Çektiğim foto ve videoları şehir merkezlerindeki internet kafelerden paylaşacağım. Buradan durumumu, psikolojik halimi paylaşacağım. Sanırım tek başıma olmanın dezavantajını forumdan göreceğim destekle çözebilirim. Düşündüğüm rotaya gelince İstanbul - Tekirdağ - Çanakkale - Balıkesir - İzmir -Muğla - Antalya. Gidiş yolum bu. Dönüşü yine aynı rotadan mı yoksa Isparta - Afyon - Eskişehir -Bilecik - Kocaeli -İstanbul yönünden mi yapacağıma o zaman karar vereceğim sanırım. 250. km den sonra otobüse biner ve öyle gidip öyle de geri döner diyenleri duyar gibiyim :)

Bisiklete aşığım, en huzur bulduğum an pedal çevirdiğim zamanlar. Bu yolu aşıp amacıma ulaşırsam kendime hayatımın en güzel hediyesini vermiş olacağım. Ve yaşım, sağlığım el verirse arkası da gelecek. Turu tamamlasam da tamamlamasam da. Bu sadece bundan sonraki hayatımın ilk adımı olacak.
 
B

BF Okuru

Misafir
burak bey bizim gibi zamana karşı derdiniz yok işiniz kolay ,
tabi teknik alt yapı lazım örnek pompa iç lastik biraz fazla alınır..araba sibop kullanıyorsanız işiniz çok kolay her benzincide sıkı hava basarsınız..30 kilo yükle gidebilirsiniz arkaya bir adet çanta koymak için aparat takılır sırtınıza çok ağır sırt çanta almayın hafif olsun ..26 jant kullanıyorsunuz avatardan anladığım kadarıyle uzun sürebilir 250 km 26 jantta sehir biskletleri 28 olanları vardır ve tura müsaittir teker çapları 700x32 olur daha hızlı gidersiniz...tabi tercih size kalmış boyunuz kaç bilmiyorum boyunuza göre kadro önemli uzun yolda boyunuza uygun olmayan kadro ağrılara sebebiyet verebilir..önemli bi karar verdiniz ve başarıcağınızdan hiç şüphem yok
 
Kayıt
9 Ağustos 2012
Mesaj
35
Tepki
23
Şehir
istanbul
Ekipmanın büyük kısmını tamamladım Kask + Eldiven ( kısa ve uzun parmaklı olmak üzere 2 çift ) Ön ve arka far + Yama seti + Yedek iç lastik (2 adet ) Zincir yağı, yağ sökücü + Alyan seti + Pompa + Km sayacı + Çadır + Uyku Tulumu + Mat + Heybe + 2 adet suluk + 2Lt su torbalı bisikletçi sırt çantası + Pişik ve tahriş için 2 adet silikon takviyeli boxer + silikon takviyeli MTB şort + Ayna + Küçük ama yüksek volümlü korna + Jel dolgulu sele + Yağmurluk + İlkyardım seti + Ağrı kesici +Ateş düşürücü +Kas gevşetici krem + Güneş yağı + Haşere kovucu losyon + Bisiklet gözlüğü + Havlu + Sabun + Şampuan + Çöp torbası + Köpek kovucu cihaz + El feneri +Düdük + Çakı seti + Yedek pil + Yol haritası +Fotoğraf makinesi ( küçük bir şey ) + usb bellek + Defter + Kalem + Bir iki kitap ... Şimdilik bunlar. Eksik olanlar varsa onları da temin edip 10 - 15 haziran gibi İstanbul Pendik ten yola çıkacağım. Tekirdağ - Çanakkale - Balıkesir - Muğla - Antalya istikametine. Tüm yolu kıyı şeridi üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Konaklama yerleri konusunda bir fikrim yok , kullanacağım yol konusunda bilgim yok , tek başımayım ayrıca. Güzel bir macera olacak sanırım. Aaa Kudret bey boyumu sormuşsunuz bu arada. Boyum 1,82m. Lastik değiştirmemeye karar verdim. Lastiklerim tırtıklı olmasına karşın servisteki arkadaş ( ki oldukça tecrübeli olduğunu düşünüyorum ) bu lastikler senin işini görür dedi. Asfaltta titreme yada zorlama yapmıyor , rahat gidersin dedi.
 
Kayıt
12 Nisan 2013
Mesaj
98
Tepki
18
Şehir
istanbul
Bisiklet
Peugeot
Yol hali ne olur ne olmaz burası türkiye en azından kendinizi hayvan ve insan görünümündeki hayvanlardan korumak için ekipman alın.tabiii gidip tüfek felan almayın canım)))) ama en azından göz yaşartıcı 2 adet sprey işinize yarar.tecrübe ile sabittir.emin olun ve şimdiden hayırlı yolculuklar.
 
  • Beğen
Tepkiler: BurakSayın
B

BF Okuru

Misafir
@Burak Sayın

silik lastik kullandım 26 jant iken bisiklet,
maxxis idi çok iyi gidiyordu, asfaltta dişliler pek işe yaramıyor idi, continental kalın dişli kullanmış idim asfaltta har har ses çıkarıyordu hız kesiyordu ,dişli tekerler ile offroadda çok iyi gidiyor idim toprağı çok iyi tutuyordu...
 
Kayıt
9 Ağustos 2012
Mesaj
35
Tepki
23
Şehir
istanbul
Ya alında köpek kovucu aldım. Ama hayvan görünümlü insanlar hakkında bir şey düşünmemiştim. Kimseye pek bulaşmam sakin sakin giderim diye düşünüyorum ama ... Yine de lazım olabilir biber gazı sanırım. Ki bu aralar pek moda oldu ülkemizde. Çok endişe verici bir durum bu. Yolda insanlardan zarar görebilecek olmak. Tek gitmenin dezavantajı da bu sanırım.
 
Kayıt
9 Ağustos 2012
Mesaj
35
Tepki
23
Şehir
istanbul
@Kudret Kurtcebe

Çok zorlamayacak beni sanırım bu lastikler. Zorlarsa da tecrübe edinmiş olurum. Bacak kaslarımız güçlenir. :)
 
Kayıt
12 Nisan 2013
Mesaj
98
Tepki
18
Şehir
istanbul
Bisiklet
Peugeot
Aynen öyle abi ben 1.95 boyundayım ve vucüt geliştrme sporuyla uğraşıyorum beni bile götürürler.siz genede önlem alın.
 
Kayıt
12 Nisan 2013
Mesaj
98
Tepki
18
Şehir
istanbul
Bisiklet
Peugeot
Yanisi şu bu kadar hırsızlık,uğursuzluk kol gezen bir ülkede ne caydırıcı kanun nede güvenlik camerası işe yarıyormu.kimseye bir şey denmiyor,sorulmuyor hemen bir öfke patlaması.insanlar artık ne yapacağını şaşırmış durumdalar.zaten bisiklete binene ve kask takana uzaylı gibi davrananlar.yani çok ıssız ve tenha yerlerde yapmayın kamp yapacaksanız.her zaman tetikde olmakda fayda var.