Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Mertsr

Üye
Kayıt
22 Ekim 2009
Mesaj
10
Tepki
1
Şehir
ankara
Selamlar,

Daha önce hiç yapmadığım için şehirlerarası otobüslerle yolculuk yaparken yanında bisikletini götürenlerin ne yaptığını merak ettim ve forumda da yanıt bulamadım. soruları sırayla sorayım, birilerinin yanıtları olursa ne ala:

1 - 28" bir bisikleti ve bavulu aynı anda bagaja (yolculuk haftasonu olacağı için kalabalık olacaktır) verirken sorun çıkarırlar mı?
2 - Ön tekeri söküp gidonu paralel hale getirmek yeterli olur mu? yoksa pedalları ve/veya arka tekeri de sökmek gerekir mi?
3 - Bavul olmazsa terminale bisikletle gidip, orada söküp verirsek zarar görür mü? Evde hazırlayıp, paketleyip (kolileyip) götürmek daha mı mantıklı olur? Terminale gidip, söküp verip inince de terminalde monte edip devam etmek istiyorum mesela, olmaz mı o iş?

Yanıt verebilen veya daha önce sorulmuş/yanıtlanmış ise yönlendirebilen olursa pek sevinirim, peşinen teşekkür ederim :)

ps. bu esnada soruya da en uygun burayı buldum ama?
 
  • Beğen
Tepkiler: Edip Akın
Scudo

Edip Akın

Üye
Kayıt
2 Nisan 2011
Mesaj
5
Tepki
3
Şehir
Ankara
Aynı sorun bende de var. Ankaradan Adanaya götürecem bisikletimi ama hangi yolla hiç bilmiyorum
 

Frédéric Lapointe

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ağustos 2010
Mesaj
578
Tepki
1.356
Şehir
İzmir
Birkaç kere bisikletle seyahat ettim.
Her zaman ufak tefek sorunlar oldu: yer yok
butun yeri kaplar
obur valizleri yirtar,vesaire
ama her zaman israr edince yada bisiklet parasi odeyince hallettim sorunu.

"Ön tekeri söküp gidonu paralel hale getirmek yeterli olur mu? yoksa pedalları ve/veya arka tekeri de sökmek gerekir mi?" bagaj buyuklugune yada valiz yogunlukla alakali.

Tavsiyem: yeterince erken gel, esyalari koyan birinci ol.
"orada söküp verirsek zarar görür mü? Evde hazırlayıp, paketleyip (kolileyip) götürmek daha mı mantıklı olur? Terminale gidip, söküp verip"
Istedin gigi yap ama bisikleti dikey kendi yerlestir.
 
  • Beğen
Tepkiler: UPCycling

Mert Özer

Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
42
Tepki
17
Şehir
Ankara
Fazla Büyük Olmayan Kolilere Koyarsanız Sorun Olmayacağını Düşünüyorum Umarım Alırlar :)
 

Edip Akın

Üye
Kayıt
2 Nisan 2011
Mesaj
5
Tepki
3
Şehir
Ankara
HAS Turizmi aradadım. 23 30 da gelirsem sorun olmayacağını söylediler. Ama yine de içimde bir kuşku var. Bagajda yer yoksa alamayız felan filan yaptı çünkü.
 
  • Beğen
Tepkiler: LastikOsman

turist

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2011
Mesaj
214
Tepki
203
Şehir
İstanbul
*** Şimdi şöyle ***

"Havaalanına bir günde şu kadar uçak indirip kaldırdık" türünden rekor kaygıları sebebi ile son dönem tüm havayollarındaki bagajları hoyratça fırlatan öküzler bir yana; (pencereden izlemesek!!!) ..otobüsler ayrı konu...erken gidip muavin tavlanarak hertürlü istiflenir, sabitlenir bisiklet...

Kapadokya dönüşü, görevlilere yalvarmalarıma rağmen Atatürk havalimanı'nda makinayı teslim aldığımda kadrodaki iki çizik demiyorum, yarık sebebi ile artık hedefim budur.(link) başım, dertsiz başım diyor ve modelleri incelemenizi salık veriyorum..Gerçekten mühendis kafa bagajlar yapmışlar..
 

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
2.193
Tepki
700
Yaş
32
Şehir
İstanbul
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
bende bisikletimi İstanbul'dan Kütahya'ya götüreceğim. Ön tekerleği söküp kadroya paralel bağladım, pedalları çıkardım fazla yer kaplamayacak gibi duruyor. Metro ile taşımayı düşünüyorum umarım sorun çıkarmazlar. Bileti alırken bisiklette götüreceğini söylersen sorun çıkarmaya bir nedende bulamazlar :)
 

bençizdim

Üye
Kayıt
16 Mayıs 2008
Mesaj
93
Tepki
64
Şehir
Ankara/ODTÜ
çuvalların otobüsle taşındığı bir memlekette yaşıyoruz, ondan dolayı otobüsle bisiklet taşımak gayet mümkün. daha önceleri bisikleti paketlemek için uzunca süre uğraşıp otobüse bagajmışcasına koyuyordum, ancak bunun gereksiz olduğunu gördüm. şimdi bisikletle terminale gidip orada uygun şekilde parçalayıp bagaja yerleştiriyorum, sağolsunlar şu ana kadar firmalar sıkıntı çıkarmadı..

bagajda en yoğun zamanda bile illa ki bir bisiklet sığacak kadar yer oluyor, muavinler de almam demiyor. ayrıca valiziniz bagaja sığmasa ben almıyorum bunu demeyeceklerine göre size ait bir eşyayı mutlaka bir şekilde arabaya yerleştirirler.

ancak pamukkale turizme yolculuk öncesi sorduğumda hiçbir şekilde almayacaklarını söylemişlerdi. ama sözlerinde bu kadar duruyorlar mı bilmiyorum..

ek olarak disk fren olmadığı sürece ve eğer uygun şekilde yerleştirilirse bisikleti de paketlemenin ve aletsiz sökülmeyen yerleri sökmenin pek anlamı yok bence..
 
  • Beğen
Tepkiler: LastikOsman

Ahmet Gürkan

Daimi Üye
Kayıt
21 Nisan 2008
Mesaj
286
Tepki
328
Şehir
Ankara-Eryaman
Bisiklet
Sedona
Ben genelde ön tekeri ve seleyi söküyorum, halloluyor... Bazen elde olmayan sorunlar çıkabiliyor ama... Mesela Setra marka otobüslerin bazı modellerinde bagaj bölmeleri iki katlı oluyor, o yüzden hiçbir şekilde o bagaja bisiklet dik bir şekilde girmiyor... Bir defasında o otobüslerden birine denk geldim, bagaj bölmelerinden birisini sırf benim bisiklete ayırmak zorunda kaldılar, sesi çıkmasın diye de muavine 5 tl bahşiş sıktım...

Tatil sezonu dışı seyahatlerde genelde pek problem çıkmıyor ama otobüslerin tam kapasite gittiği yaz sezonlarında bisiklet almak istemiyorlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: LastikOsman

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
2.193
Tepki
700
Yaş
32
Şehir
İstanbul
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletin parçalarını söktüğümde en son 25cm en, 80cm uzunluk, 130cm yatay uzunluk oldu. umarım sorun çıkarmazlar..
 

Bahadır Budak

Aktif Üye
Kayıt
14 Mayıs 2011
Mesaj
140
Tepki
69
Şehir
Urla-İzmir
daha 3 hafta önce 28'' şehir bisikletimi ve bir adet küçük boy bavulum ile yola çıktım, hatta bir gitar ve bir de sırt çantamı yanıma aldım. bisikletin gidonu paralel yaptım, ön tekerleği söküp kadroya yandan sabitledim pedalları da söküp tersten takıp, streç film ve koli bandıyla yarım yamalak bir paketleme yaptım. oldukça da kirli gözüküyordu.

buna rağmen nilüfer turizm bisikleti kabul etti ve güvence verdi kesinlikle alacağız bagaja diye onlara güvendim ve sorun çıkmadı. onun dışında hemen hemen bütün otobüs firmalarını telefonla arayıp özellikle sordum ve kesin alacaklarına dair güvence istedim, bunu da bitek nilüfer kabul etti.:)
 

Dinçer ÜNSAL

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2009
Mesaj
903
Tepki
466
Şehir
Bursa || İzmir
Travego ve benzeri (bagaj kısmı 2 katlı olmayan) otobüslerde bisikletin hiçbir parçasını sökmeden bisikletimi koyuyorum.

Otobüs bagajında ön tekerinin hemen arkası karşıdan karşıya boş oluyor.Ön tekeri bile sökmeden rahatlıkla sığıyor.
Yanlız bagajı 2 katlı olan setra'larda sele ve gidon 2.rafa takılabiliyor. Ama onun da çözümü var. Maşayı aşağıda kilitleyip, seleyi de aşağı indirdiniz mi yine bagajın karşıdan kaşıya olan kısmına sığıyor.

Tabi terminale önce gitmek hayati...
Bileti almadan önce yazanede "Abi bisikletim var, Sorun olmaz demi?" demek mühim...

Kamil Koç şu ana kadar önemli bir sıkıntı çıkartmadı. Bir kaç yeni başlayan yada kendini uyanık sayan muavinle karşılaştım. Ancak böyle bir durumda yapacağınız tek şey "Muhattabın ben değilim, git yazanedeki adamla konuş!" demek... Sonrasında adam paşa paşa alıyor.
Şu ana kadar bisiklet taşıma parası vermedim. İstemeye kalkarlarsa "biletin arkasını oku" diyorum. Kamil koç'ta 30 kiloya kadar cansız yük taşıma hakkımız var.Ama zaten kimsenin kiloya baktığı yok...

Bisikletlerimizi taşırken sorun yaşamamak dileğiyle...
 

observer

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Ağustos 2010
Mesaj
1.663
Tepki
581
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
yol çok uzun değilse bisikletle gitseniz :D
 
Kayıt
2 Ağustos 2011
Mesaj
146
Tepki
75
Şehir
İzmir
yük taşıma talimatnamesine göre her yolcu yanında 30 kg yük ile şehirler arası otobüslere binebilir bu sebeble yanınıza bisiklet ve valizlerinizi alabilirsiniz ancak firmalar bisiklet taşımacalığı konusunda oldukça değişken kararlar sergiliyorlar bisiklete dost bir firma olarak adledilen koç firmasından kimisi memnun kimisi şikayetçi genellikle şoför ve muavinlerden dert yanıyor arkadaşlarımız çünkü bisikletin kaplayacağı yer problem oluyor onlar için bu sebeble bisikletinizi bagaja yüklemeden önce ön tekerleği sökerek buyrun ben hazırladım böyle fazla yer kaplamaz hatta bırakın zahmet olmasın ben yerleştireyim derseniz sanırım bu biraz daha etkili bir yol olacaktır diye düşünüyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: can bülbül

receptimur

Üye
Kayıt
24 Haziran 2009
Mesaj
68
Tepki
111
Şehir
istanbul
Ön tekeri söküp gidonu paralel hale getirmek yeterli olur mu? yoksa pedalları ve/veya arka tekeri de sökmek gerekir ..
ve
mümkünse bir kolibandı ile oynar yerleri sabitle....
 

mustafa şan

Daimi Üye
Kayıt
1 Temmuz 2011
Mesaj
372
Tepki
57
Şehir
mersin- silifke
Bisiklet
Sedona
bunun yerine yurt içi kadro evden teslim alıyormuş o şekilde hiç bir parçasını sökmeden versek nasıl olur söküp takma işlerinden anlamadığımdan soruyorum
 

mustafa şan

Daimi Üye
Kayıt
1 Temmuz 2011
Mesaj
372
Tepki
57
Şehir
mersin- silifke
Bisiklet
Sedona
@semih çelik


internetten hesapladım da çok bir şey tutmuyor gibi adresten alma ve adrese verme ücreti 10 lira bile değil ama kargo boyu ağırlığı ne kadar eder bilemem