Geçen yaz ertelediğim şehirlerarası tur - tatil planımı hayata geçirmek için araştırmalara başladım.Önce bisiklet arayışındaydım ama toplam bütçeyi kamp-tur malzemeleri ve bisiklete böleceğim için önce alınacak listesi sonra maaliyet hesapları yapmaya başladım.Araştırmalara başladım. Açıkçası, kamp ve tur ihtiyaçları beklediğimden biraz daha pahalı olduğunu fark ettim ve önce onların maliyetini aşağı yukarı belirlemeye çalışıyorum. İhtiyacım olan öncelikli listeyi yaptım gibi.Ancak ürünlerin hepsine bir anda tek tek bakıp uygun fiyatlı ve minimum ihtiyacımı karşılayabilecek olanını bulmak cidden zor oluyor. O yüzden 3-5 öneri alsam hem daha doğru tercihler yaparım hem de daha hızlı olur diye düşündüm. Ben de araştırmaya devam ediyorum.
Turlar kondisyonuma göre şekillenecek ama genel olarak çadırda konaklamayı planlıyorum.Sahil kesiminde olacağım.öncelikle bildiğim yerlere gideceğim.Yemek işini konserve ve dışarıdan halletmeyi planlıyorum.Gittiğim yerde duruma göre 1 gün veya daha fazla kalabilirim.
Listeye gelirsek:
-çadır
-uyku tulumu
-mat
-çakı
-arka bagaj
-arka heybe
-kilit
-kask
-yama seti
-yedek iç lastik vs.
-pompa
-kask
-eldiven
-yemek araçları(ocak vs)
-km saati (ikincil öncelikli)
-pedli tayt (şimdilik iptal)
Listeyi mümkün olduğunca idare edecek ve ucuz olacak şekilde tedarik edersem bisiklete daha fazla bütçe ayırabilirim.Öncelikle listedekilerin genel maliyeti ve tek tek ürün tavsiyesi yapıp bilgilendirirseniz sevinirim
"şu çadır işini görür, şunu şurdan alabilirsin" gibi.
Ayrıca heybe gibi konulara alternatif çözümler de dikkatimi çekti.özellikle fiyatları görünce çantalardan kendin yap usülü mantıklı gelmeye başladı.
bunun gibi alternatif yöntemler konusunda da tavsiyelere açığım. Eksik gördüğünüz önemli bir şey varsa onu da listeye ekleyebilirim.
Uzun oldu ama öğrenmem gereken çok şey var, kusura bakmayın.
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Turlar kondisyonuma göre şekillenecek ama genel olarak çadırda konaklamayı planlıyorum.Sahil kesiminde olacağım.öncelikle bildiğim yerlere gideceğim.Yemek işini konserve ve dışarıdan halletmeyi planlıyorum.Gittiğim yerde duruma göre 1 gün veya daha fazla kalabilirim.
Listeye gelirsek:
-çadır
-uyku tulumu
-mat
-çakı
-arka bagaj
-arka heybe
-kilit
-kask
-yama seti
-yedek iç lastik vs.
-pompa
-kask
-eldiven
-yemek araçları(ocak vs)
-km saati (ikincil öncelikli)
-pedli tayt (şimdilik iptal)
Listeyi mümkün olduğunca idare edecek ve ucuz olacak şekilde tedarik edersem bisiklete daha fazla bütçe ayırabilirim.Öncelikle listedekilerin genel maliyeti ve tek tek ürün tavsiyesi yapıp bilgilendirirseniz sevinirim
Ayrıca heybe gibi konulara alternatif çözümler de dikkatimi çekti.özellikle fiyatları görünce çantalardan kendin yap usülü mantıklı gelmeye başladı.
Uzun oldu ama öğrenmem gereken çok şey var, kusura bakmayın.