Scudo Sports

Şehirlerarası bir tur için "olmasa da olur"lar

stfazli

Üye
Tepki
20
Merhaba arkadaşlar,
Hepinizin bilgisine, tecrübesine danışmak üzere yorumlarınıza talibim.
İlk defa uzun bir tura çıkacağım ve yanıma almamam gereken ve üzerimde fazladan ağırlık yapacak ne varsa geride bırakıp yola çıkmak istiyorum. Tur iki kişilik olacak ve İznik Gölü'nden başlayıp Ulubat ve Kuş gölleriyle devam edecek. İlk gün konaklaması Balıkesir. Ardından Çanakkale ve konaklama. Sonrası güney yolculuğu Balıkesir'in kalan kısmı ve daha da güney [emoji4]
Haritalar hazırlandı, rota, konaklama, geziler ve diğer detaylar belli değil ancak üzerinde çalışıyoruz.

Nolur yardım edin. Bisiklet için hangi ekipmanlar, malzemeler, takımlar vs. gerekecek. Gezi ve konaklama için tecrübeler. En önemlisi de tehlikeli olmayacak güzergahlar, yolların yeterince geniş olmadığı ve kamyon tır geçişlerinin bol olduğu güzergahlar bilgisi olan varsa oraları kırmızı olarak haritaya işaretleyip mümkün olduğunca uzak durmaya çalışacağız.
Yanıma çadır ve birkaç kamp malzemesi de almam gerekiyor. Tur boyunca 3 veya 4 gün de çadır konaklaması yapmak istiyorum, bunun için de kamp alanlarının bilgisi gerek.

Yardım edecek olan herkese şimdiden çok teşekkürler [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: celikzeki
Scudo
Çanakkale'den güneye mi ( İzmir yönüne ) gideceksiniz?

• Beğen
Tepkiler: ulsbyrm
Benim de forumda bir konudan aldığım listeydi burada paylaşayım faydalı olabilir.

MALZEME LİSTEM

TEKNİK
Bisiklet
Sigma Bc-906 km saati
Heybe çanta
Silindir Çanta
Gidon Çantası
Sırt Çantası
Eldiven
Kask
Gözlük
Suluk
Pompa
2 Yedek İç Lastik
Tamir kiti
Lastik çıkarma aparatı
Yedek fren pabuçları
Yedek fren, vites telleri
Zincir sökme anahtarı
Yedek zincir baklaları
Zincir Yağı
Alyan takımı
Lastik yama seti
Patlak önleyici sıvı
Ön arka Aydınlatma
Cımbız
Çakı
Köpek kovucu
Lastik tutturucu
Japon yapıştırıcı
Sapan
Düdük
KONAKLAMA
Çadır
Uyku tulumu & Pike
Mat
Ledli çadır aydınlatma
TEMİZLİK
Diş fırçası
Diş macunu
1 buyuk havlu
2 küçük havlusu
Terlik
İlk yardım çantası
Ayna
Traş takımı
Sinek kovucu
Şampuan
Sabun
Islak mendil
Tuvalet kağıdı
Deodorant
KIYAFET
T-Shirt
Kapşonlu sweet
Yandan cepli pantalon
Şort
Yağmurluk
Eldiven
Yağmur Pantalonu
Şapka
Şort Mayo
Spor çorap
Sandalet
Spor ayakkabı
Bandana
Dikiş takımı
MEDİKAL
Kas gevşetici
Ağrı kesici
Ateş düşürücü
Vitamin
Asprin
Yara spreyi
Bepanthene plus
Pudra
Güneş kremi
Böcek ısırık ilacı
Gazlı bez
DİĞER
Not defteri
Kalem
Hard disc 80 gb
Foto makinası ve aks.
Tripod
Cep telefonu
Şarj aleti
Mp3 player
Çakmak
Biber gazı
Pilli radyo

merhaba, öncelikle tavsiyem bu işi yapan kişilerin tecrübelerinden faydalanmanız. Aşağıdaki postta forumda Bisikletli gezginleri listelemiştik. İlk iş bu blogları okuyunuz. Genelde yanlarında taşıdıkları malzeme listesini ve neyi neden taşıdıklarını bloglarında yazarlar.

Beğenilen bisiklet gezi blogları

@Ömer Ertuğ

Hocam çok teşekkürler.
Hepsini tek tek okurum bu yazıların. Pek bilgisayar başına geçemiyorum, tapatalk takibi de yetersiz kalıyo hergün 150-200 bildirim geldiğinden bulamamıştım bu yazıları. Bir iki tanesini okudum da sanki kendi açımdan baktığımda bisikletin arkasına römork takmam gerekiyo gibi geldi.
Güney Marmara ve Ege gezilerini özellikle incelerim.

@muhyt

Teşekkürler hocam, tam olarak da dediğim buydu. Ancak bu listeyi biraz daha hatta bayaaaa bi daraltmam gerek. Köpek olayı gerçekten çok büyük sorun ve sahile inerken bile köpek saldırıyorken o yolda kimbilir neler saldırır.
Listeyi düzenlemeye çalışırım bu günlerde.

• Beğen
Tepkiler: muhyt
@muhyt

hay maşallah :D
detaylı bir liste olmuş şöyle baktım da hangisini bıraksan acaba diye düşünür insan referans bir liste

• Beğen
Tepkiler: berktx
@stfazli
timsahlar da çok agresif hayvanlari geçen akyaka azmak civarlarıda sırf bisikletliyiz diye bize saldırdıi kimse sevmiyo galiba bisikletlileri...
neyse ki odun vardı ...(olmaz sa olmazlar)

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@stfazli hafif, ucuz bir terlik de bulunsun çantanda. akşam olup da ayakkabıları çorapları çıkardın mı çadırın başında uzandın mı oh mis, üfür üfür :)
ondan sonra kalkmak gerektiğinde o bütün gün giydiğin ayakkabıları giymesi o kadar koyuyor ki!

@ceyhun demirel liste bana ait değil ben forumda bi zaman görmüştüm ve yardımcı olur diye almıştım, ancak bende buna benzer bir listeyle çıkıyorum tura sadece arka heybe yetiyor.

@Hakan Özcan

Teşekkürler forum bilgini insan [emoji4]
Bu konularu tek tek bulmaya kalksam muhtemelen 4-5 saatimi bilgisayar başında forum karıştırmak için harcamam gerekirdi.
Vakit buldukça okurum konuları.

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
@Hakan Özcan

Tüm başlıkları toplamanız mükemmel olmuş. Chrome da bu sayfayı kaydettim direk :)

neyin kafsı abi bu bisikletini al yeter yanına bir de su, motora koysan yan yatar bukadar yükle :D
ben sırf çadır alıcam

Dağ başı değilse, tur tek geceyse ve yaz mevsimiyse tamir bakım ekipmanlarının haricinde sadece ince bir uyku tulumu alıyorum.
İlçelerden ihtiyaçlarımı karşılıyorum.
Bunun haricinde yanınıza alacağınız 50-100 tl yükünüzü % 99 oranında hafifletir:)

Geri