Scudo Sports

Şehiriçi Bir Tur İçin .... ?

Herkese yorumları ve gösterdiği ilgi için teşekkür ederim. Gerekli bilgiye ulaştım. İyi geceler.

Scudo
İç lastik
Pompa
Levye
Yedek bakla
Zincir anahtarı yeterlidir.

@ismet caner
ya arkadaşım yazdığın şeyler mantıksız ya senin oraya yazdığın fren teline ihtiyaç oluyorda benim yazdığım zincir sökme aparatınamı olmuyor zincirin kopsun 1 metre gidemezsin ama fren telin koptuktan sonra sön veya arka frenle idare edersin ( hangisi koptuğuna bağlı) sonra t-shirt yazmışsın şehir içi tur bu kampa gitmiyor adam senin söylediğin şeyleri taşımak için bir sırt çantası gerekli yüklü bir sırt çantası sırtında ne zevk alabilirki insan benim söylediklerimi ise sele altı çantasına vs koyabilir benim görüşüm şudur
iç lastik
levye
anahtar
alyan
zincir sökme aparatı
yara bandı

Ben zincir sökme aparatı gereksiz demedim arkadaşı bilgilendirme amaçlı kendisine lazım olmayabileceğini de bildirmeye çalıştım. Biraz önce de söylediğim gibi bunlar benim gerekli eşyalarım sizin için değişebilir. Ben turları genelde performans turu olarak yaptığım için aşırı ter oluyor ve bir t-shirt ihtiyaç oluyor. Sırt çantası kullanmak kişiden kişiye değişir. ben yazıyorum , sizde yazıyorsunuz , başka arkadaşlar da yazıyor, konu sahibi arkadaş hangi malzemeleri istiyorsa almakta özgür bizim yazdıklarımız öneri. ABARTIYORSUN tarzında şeyler yazıp tartışma yaratmaya hiç gerek yok.

@onur ö

yama seti ve pompa :winkenlux

8 saatlik tura çıkan sporcu sırt çantası almayacaksa yanına gelip burda yanıma ne almalıyım diye bir konu açmaz. Zaten 8 saat bir tura çıkılıyorsa sırt çantası şarttır. Geçen hafta günübirlik bir turda 2 kez tshirt değiştirdiğimi bilirim. Tamamen o kişiye bağlı bişey. Terli durmaktan hoşlanmaz değiştirir. Zaten tshirt ne yer kaplarki çantada? Ayrıca zincir sökme aparatıda bence yedek lastik kadar gereklidir. Snuçta ne kadar şehiriçi olsada arkadaşın gideceği yerler kesin bilinmez. 8 saat uzun bir süre. Bu sürede şehiriçi olup civar ilçelere gidilebilir. Örneğin riva, polonezköy, poyrazköy, belgrad, aydos, rumelikavağı, anadolu kavağı,yoros vs vs vs uzatılabilir. Normalde hepsi şehiriçi turdur ama en kısası 30-40 km yoldur. Ayrıca yollarda şehirlerarası yollar gibi tek gidiş tek geliş olanlarda vardır. Şehir içi dedi diye mahallesinde 8 saat bisiklet süreceğini zannetmiyorum. Zincir kopsa kaldı, lastik patlasa kaldı...
Fren teli çanta olsun olmasın yer kaplayacak birşey değildir. Eğer çanta alıyosan yanına at içine bir tane dursun ne olcak. Bana şuana kadar hiç lazım olmadı ama durur hep çantamda. Bu bakımlardan dolayı arkadaşların yazdığı herşey gereklidir. Çantanın içnde bulundurulması gerekir. Eğer çanta almadan gidip geleyim diyorsan bence 8 saatlik bir tura çıkmamalısın ;

Bol pedallar.

@Ahsen Okyay

Önerin için teşekkür ederim :)

zincir kopması muhtemeldir.Zincir anahtarı söylendiği iyi olmuş.Bisiklette üç önemli parça.Aynakol-ruble-zincir.Yola çıkmadan önce üç önemli parçayı iyi bir bisikletçiye kontrol etmeden yola çıkma.Pedalların gevşemesi bazen olur.Rulmanlı geniş pedal tavsiye ederim.Bütçen dahilinde.Kontrol ettirmende yarar var.Jelli kılıf tavsiye ederim.Uzun turda sele çok rahatsız edicektir.Gidiş-geliş toplam 8 saat az yol değil.Işıldak,arka bagaj aparatın varsa sorun yok.Sırt çantası rahatsızlık veriyor.Çok terleme yapar.Kask-ayna-eldiven.Eldiven gereksiz gibi gözükebilir ama uzun turda farkını anlıcaksın.

@gok

Teşekkür ederim. :)

bence bisikletine bagaj takarak sırt çantanı buna koyabilirsin.böylece sırtında taşımayacağın için ağırlık yapar derdin çok fazla olmaz.ne olur ne olmaz diye yanına istediğini alabilirsin.ben yanıma en az 1 buçuk litre su, aç kalmayacak kadar yiyecek, allen takımı, pompa, yama seti,levye ve gerekli anahtarları alıyor bir kaç tane

Geri