Scudo Sports

Şehirde bisiklet sürerken gerçekten de rahatlayıp huzur bulabiliyor musunuz?

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.928
Herkese selamlar,

Şehirler arası yollarda bisiklet sürerken bulduğum huzuru şehir içi turlarımda bir türlü bulamıyorum. Hatta artık sırf bu yüzden şehir içi bisiklet kullanımımı hayli azalttım. Trafiktir, toplu taşıma terörüdür (kastım minibüs ve dolmuşlar - taksileri de katabiliriz), insan kalabalığıdır, gürültüdür... tüm bunlar birleşince ne sürdüğüm bisikletten ne de gittiğim yoldan zevk alabiliyorum. Şehirler arası turlarda ise kendimi daha özgür hissediyorum. Galiba şehirden uzaklaşmanın verdiği bir huzurla doluyorum.

Sizde de benzer bir his var mı?

Yani evinizden, "Şöyle 30-40 km yapayım da deşarj olup döneyim," diye çıkıp sonra eve dönüşte, "Neyse bugün de ölmedik, sağ salim eve gideyim de başka bir şey istemiyorum," diye düşündüğünüz oluyor mu? Bana bu aralar çok olmaya başladı da.

Sorum büyük şehirlerde yaşayanlara tabii.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Başkent Ankara"dayım. Trafikten gürültüden eksoz dumanından bıktık.
şehrin göbeğinde kullanınca huzur bulamıyoruz. Eymir Gölü gibi yerlerde
sürmek daha keyifli oluyor

Şehir hayatı da şehirde bisiklet de zevkli değil

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Ben işe gidip gelirken biniyorum. Alıştım. Artık dolmuşları ,otobüsleri,otomobilleri ben sıkıştırıyorum .Maalesef İstanbul'da trafikte pasif kalmak olmuyor.

Bu yaz İstanbul-İzmir arası Trakya'yı da kapsayan yaklaşık 1600 km'lik bir bisiklet turu yaptım. İstanbul Bakırköy'den İzmir Bornova'ya gittim ve yolculuk boyunca beni en çok yoran iki bölge tahmin ettiğiniz üzere İzmir ve İstanbul'un şehir içi kısımlarıydı. İnsan Kırklareli'nden, Tekirdağ'dan, Çanakkale'den, Balıkesir'den falan geçerken oralardaki insanların hayatlarına ister istemez özeniyor. Kimi Kaz Dağları'nın eteklerinde oturuyor, kimi Gelibolu yarımadasında, kimi Longoz Ormanları'na yakın bir kasabada...

Biz ne yapıyoruz? Ben bisiklet sürmek istediğimde üç ana seçeneğim var. Ya e-5 üzerinden gidebilirim, ya sahil yolunu kullanırım ya da kuzeye doğru gideceksem Bağcılar/Arnavutköy yolu üzerinden Çatalca'ya ya da Karaburun'a doğru falan sürebilirim. Bunun haricinde dördüncü bi rota çizemedim henüz. Ve hepsi de ne yazık ki trafik güzergahları. Birinde kamyon trafiği var, öbüründe otobüs-minibüs, diğerinde her türlü araç ve kalabalık var.

Valla bezdim en sonunda taşınacağım bu şehirden.

Şu hayatta bir tanecik hobim var, onu bile hakkıyla gerçekleştiremiyorum. Çıkıp sürmek içimden gelmiyor artık. O yüzden gece geç saatlerde, trafiğin azaldığı zamanlarda binmeye çalışıyorum.

• Beğen
@Anonim
Bende yerleseyim oralara da bak bakalim huzurun kalacak mi fani dunyada ehehe

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Birhan K. bir şekilde geçiminizi sağlayacak, karnınızı doyuracak işi mutlaka bulursunuz, yeter ki günümüz "insanı" gibi gözü dönmüş bir şekilde, doymak bilmez bir hırsla yaşamayı seçmiş olmayın.

@mariokaldato sen gel gel taşın, bir kaç aya taşınıyorum buradan da :) kalırsın tek başına buralarda.

@Anonim
Ehehehe yeni rota nere ona gore gelem

@Anonim Zaten halihazırda İstanbul'da da işsizim. Buralardan göçüp gitmek için iyi bir fırsat aslında ama henüz bir çıkış yolu bulamadım. Bakacağız artık :)

• Beğen
@Birhan K.
Meslek neydi dostum ? Issizlik cok berbat bsey insan psikolojisni alt ust eder. Benim 10 senem otomotiv sektorunde gecti. 2009 kriznden beri ozel guvenlik isindeyim is bulmak cok kolay olan bi sektor cok sukur

@mariokaldato ben sosyoloji mezunuyum, aynı zamanda da öğretmenim. Şimdiye kadar hep yayıncılık sektöründe çalıştım - gerçi en son 7-8 aylığında bir kitapçıda da çalıştım işsizlikten ötürü. Belki KPSS'yle bir şeyler kovalarım. Bakacağız abi.

• Beğen
Geri