Scudo Sports

Şehir-Tur için anket

Hâkî.

Hâkî
Tepki
370
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamunaleyküm. Tur için normal 28 jant tur bisikletleri kullanılıyor bilindiği üzere. Hem şehir hemde arazi karışık olarak yapılan turlarda tur bisikletini mi önerirsiniz yoksa dağ bisikletiden tur bisikleti gibi randıman alınır mı ?

Scudo
hibrit bisiklet öneririm. Merida Crossway 40d kullanıyorum. Araziye de giriyorum, asfaltta da gidiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş
@GökhanSemiz

Bence hibrit en iyisi...

Hibrit modelleri asfaltta iyi oldukları kadar arazide de iyiler mi ?

@GökhanSemiz
köy yolları, toprak yollar gibi yerlerde evet.
dağ-tepe gibi yerlerde sürecekseniz kesinlikle hayır.

Genelde kullanılana bakarsanız gerkez dağ bisikleti kullanıyor şehir içinde ve asvaltta neden 26 jant bir bisiklet kullanılır anlamışta değilim. İnsanların ince tekere antipatisi nedir

Aleyküm selam kardeşim madem ara sıra araziye gireceksin önden amortisörlü modellere bakabilirsin.

cyclocross bisiklet öneririm. Canondale focus ve salcano nun güzel modelleri var.

bütçe nedir tam olarak bilmiyorum ama alper beyin dediği de mantıklı

Ön süspansiyonlu şehir bisikleti alın derim, dağ bisikleti tur bisikletinin yerini tutamaz, uzun yolda da dağ bisikleti sizi yorucaktır. Arazideki performans bisiklete değil size kalmıştır, bozuk yola yapısı uygundur. İyi bir sürücü olduktan sonra yol bisikletiyle dahi araziye girilebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
İyi lastikler, göbekler, ortalama bir maşa ve jant takımı ile amortisörlü maşaya sahip bir şehir bisikleti, dandik bir dağ bisikletinden çok daha iyi iş görür. Bugün giriş seviyesinde alabileceğiniz hiçbir dağ bisikletiyle ağır arazi koşullarına girilmez benim mantığıma göre. Dağa bayıra bisikleti vurmak, sanıldığı kadar kolay bir şey değil benim izleyebildiğim kadarıyla. Öyle noktalara denk geliyorlar ki, bisikletteki en ufak tolerans bile, ciddi bir kazaya sebep olabiliyor. Tabi dağ bisikleti tanımına yaklaştıkça, asfalt kullanımından da o derecede uzaklaşıyorsunuz. Ha, bütçe sağlamdır, aşağıdaki bir bir şey alırsınız, o zaman bize laf düşmez zaten. :) Her koşulda ortamı ağlatacak modeller var görüldüğü gibi.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=121582

Bütçe elveriyorsa cyclocross diyeceğim ama belirtilmemiş. 2500-3000 liradan başlıyor giriş seviyesi modeller.

Ben amortisörsüz tur bisikletimle yaklaşık 2000 km yol yaptım. Bir sefer bir karış yapış yapış çamurun içinden de geçtim. Patikalara da girdim. Hızınızın düşmesinden başka problem yaşatmıyor bu makinalar. O yüzden Türkiye'de yollar bozuk mtbye binelim saçmalığına kulak asmayın. Her haftasonu araziye gitmeyecekseniz dağ bisikletinden verim alamazsınız.

Daha önce tur bisikletleriyle ilgili bir yazı yazmıştım. Buraya aynen kopyalıyorum. Belki işinize yarar.

@Koray Uzun

• Beğen
Tepkiler: Ender Tursen
Geri