Scudo Sports

Şehir-Tur bisikletinde SPD pedal

Cem Tunç

@bike33travel
Tepki
369
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Merhabalar, şehir tur bisikletinde spd pedal ve ayakkabısı kullanılmaz diye bir kural var mıdır ?

Scudo
@Cem Tunç hayır ne münasebet :D spd alıp bir de şundan alabilirsiniz (link) ya da şunu (link) bunlarla hem günlük ayakkabı ile hem bisiklet ayakkabısı ile rahatça pedallayabilirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
Neden olmasın ki?
Hatta bazı ayakkabılar bildiğin spor ayakkabı gibi gözükür. Normal hayatta da giyilebilsin diye.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
@Mustafa Zeybek @Parzeval ben zaten kullanıyorum, iki tane ayakkabım var, çok da memnunum fekat, insanların tuhafına gidiyor, sadece yol ve mtb bisilette kullanılır demeye getiriyorlar.

Pekala da kullanılır hocam.Bende bir tarafı kilitli bir tarafı düz pedal kullanıyorum ve bisikletten aldığım keyif arttı.Adeta bisikletinizle bütünleşiyorsunuz, bacaklarınızın bir uzantısı oluyor.Ayaklarınız pedaldan kaymıyor, yola aktardığınız güç %20-30 artıyor, sadece basma değil aynı zamanda arkadaki bacağınızla pedalı çekme hareketi yapıyorsunuz.Yalnız bu pedalı ilk kez kullananların tak çıkar pratiği yapmasında fayda var.Durmanız ve yavaşlamanız gereken durumlarda ayağınızı pedaldan çıkartarak hazırlıklı olmanızda fayda var.Aksi halde yana şapadanak devrilmeniz kaçınılmaz.Hiç durmayın ve Spd pedal ve ayakkabı edinin.Kazasız belasız sürüşler

@Erdem Topal
Bol bol tak çıkar alıştırması ve kilit sertliğini kendinize göre ayarlarsanız arazide de çok faydasını görürsünüz emin olun. (Hem patikaları, toprak yolları tırmanırken hem engellerden kaçarken çok işe yarıyor)

Şehir veya tur amaçlı kullanımda tek tarafı kilitli - tek tarafı düz pedallar kullanışlı. Ama insan kilide alışınca düz tarafı pek kullanmıyor onuda belirteyim :D

@Cem Tunç Sen bu spora gönül vermişsin severek yapıyosun. Millet zaten sadece sana değil kask takana bile garip garip bakıyor. Nasıl seviyorsan öyle ;)

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
arkadaslar shimano nun click'r diye markalandirdigi bazı ürünler goruyorum, bu seri hakkinda bilgisi olan var mi? bunlar spd ayakkabılar ile uyumlu degil mi?

@BerkEvren
teşekkürler başlı başına bir konusu acilmiş bile :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@muratbahar Merhaba bende şehir tur bisikleti kullanıyorum bazen yokuş bazende şehirde aktif olarak kulanıyorum, şu kullanmış olduğunuz ayakkabı ve kilitli pedal ın hangi modelinden kullanıyorsunuz bisikletim carraro sportive 227

ben de uzun süredir düşünüyorum.uzun turlarda verimi ne kadar arttırır acaba diye.belki bir sonraki uzun turda alırım.

Merhaba,

Uzun zamandır Shimano XT M8000 spd pedal (öncesinde M540) ve Mavic Alpine ayakkabı ile turluyorum. Haddinden fazla memnunum. :)

Tavsiye mi ? Kesinlikle... :)

five

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Şehir tur bisikletimde aşağıdaki iki ürünü kullanıyorum. Çok memnunum.
Shimano SH-CT71 ayakkabı ( bir beden büyük alın ) ve Shimano T420 pedal

@1dost Yanıtınız için teşekkür ederim, ayakkabıya uygun kal hangisini almalıyım sizce?

Selamlar @predator82d; yurtdışındayım bir süredir, mesajı şimdi gördüm, geç cevap için kusura bakmayın.
Shimano SH-MT44 kullanıyorum, oldukça memnunum. Ayrıca aynı ayakkabı ve kalleri ile spor salonunda spinning bike'larda da kilitli şekilde çalışabiliyorum;

@muratbahar Merhaba yeniden internetten web sitelerindeki Shimano SH-MT44 ayakkabıya baktım ben göremedim altında vidalama deliği yok kalları nereye vidalayacağız

Geri