Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Scudo
@korayg
Düz maşa bozuk yolda nasıl tepki veriyor? maşam kilitliyken ufak bi çukura girdiğimde çat diye ses geliyor bisikletimden. Böyle düşününce dandik bi amortisör bile iyi diyor insan. Hiç düz maşa deneyimim yok aydınlatın beni lütfen.

@MossoM

2 ayda 400 km yaptım. Bozuk yollarda da kullandım. Çok da sıkıntı olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: MossoM
(link) bunu almayı düşünüyorum. Fikirleriniz nelerdir. Yeni başlayacam beni süre kullanmayı hedefliyorum. Başka model önerileriniz varsa değerlendirilir.

@sağlıkçı44
Güzel bisiklet alınır. Ama diğer yandan tecrübe sahibi kişiler düz maşa olanının alınmasını öneriyor. Ben bu ikilemde düz maşayı seçiyorum. Alıp kullanınca burada deneyimlerimi yazıcam.

@MossoM aldim mi ıyi bir şey olsun diyorum. Tecrübe olmayınca insan tereddütte kalıyor. Sonuçta para kolay kazanılmıyor.

@MossoM

Yok hocam öyle bir sallantı olmuyor. Dağ yoluna girip ne bilim down hill yapmayacaksanız amortisöre hiç gerek yok. Sabit maşa iş görür. Onu da şöyle anlatayım amartisör sizin gücünüzün yaklaşık yüzde 30 unu yiyor. Sabit maşa da bu olmayınca güç tam anlamıyla yola gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: MossoM ve uslsy
@sağlıkçı44
Doğru ama bence düz alın ben kilitli aldım şimdi düz arıyorum demek ki var bi olayı öyle düşünün.

@uslsy Hocam 24 ten 21 vitese geçince nasıl bir fark olur?

@Devilsbutcher hahaha çok doğru aslında bende 24 e atamıyorum pedal çok ağırlaşıyor yokuş aşağı bile sürülmüyor. Abanıncada denge bozuluyor o hızda. 21 olunca yokuş çıkış değişmiyorsa fark yok demektir o zaman

@sağlıkçı44
Gerek yok çok kurcalamaya kurdan dolayı fiyat performans ülkesiyiz zaten Mosso da bunu başarıyor. İlla param var veririm diyorsanız Merida Speeder Ama onun oturuşu Mosso dan daha sportif başlangıç için mosso iyidir.

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
@vanhelcing Merhaba, İlk 2 gün viteslerden bahsettiğin ses geliyordu. Ve fren kampanası diske sürtüyordu. Aldığım yere götürdüm. komponentlerin birbirine uyum sağlaması zaman alıyor biraz sür geçer dediler. 50 km kadar yol yaptıktan sonra gerçekten de geçti.

Arkadaşlar merhaba, bisiklet sporuna başlamak için yaklaşık üç haftadır bisiklet arıyorum. Bu süreçte üç hafta öncesine kadar bisiklet hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimi farkettim:) Araştırabildiğim kadarıyla gerek forum gerekse sözlüklerden epey şeyler öğrendim. Bisiklet sürmeye yeni başlayacağım ve şehir içi turlarda kullanacağım için aradığım bisikletin düz maşalı bir şehir bisikleti olduğuna kanaat getirdim. Bütçem 1300 TL civarı olduğundan bu şartları sağlayan iki bisiklet arasında kaldım.

(link)

(link)

Peşin alımla hemen hemen Mosso 1000 TL, Sedona ise 1300 TL'ye geliyor. Sizce hangisini almalıyım ya da Sedona için aradaki 300 TL'lik farkı vermeye değer mi? Yardımlarınız için teşekkürler:)

@wotgate

Bu iki bisiklet arasındaki karşılaştırmada Sedona birkaç tık önde gibi.

@wotgate

Su 2 secenek arasinda, direk sedona derim.

Arkadasinda dedigi gibi sedona arada birkac gomlek ustun

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: wotgate
@uslsy
Aynen sedona opel vektra ise mosso dogan slx gbidir

• Beğen
Tepkiler: wotgate ve uslsy
Aradaki fiyat farkına değer mi arkadaşlar ? Ayrıca mossonun peşin fiyatına 950 TL olduğunu söyleyebilirim. 410 normal fiyatı nedir?

Geri