Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti tavsiyeleri

Scudo
@BasarUnal
Yok vazgectim sen salkano ng 650 al abi hem saglam hem servisi iyi

Merida Speederlarımı alıp gidiyorum.:kötü:Tamam tamam Giant alsın.O da iyidir:harika:

@mariokaldato

bende mtb vardı sehir içinde kullanıyorum sadece hantal kalıyordu akıcı seri bişeyi istiyorum sehir bisikleti almaya karar verdim fakat mtb nin özellikleri yüksekti gidon kilit hd fren deore vites sistemi gibi..cok yüksek özellik aramıyorum şehir bisikletinde HD frene V fren arasındaki farklar ve sabit masa kilit masa arsındaki farklar nelerdir v fren oldu mu en alt model oluyor donanım düşük olıyor bende arastırma asamasındayım sıfır alıp uzun bir süre masraf etmeden tertemiz kullanmak istiyorum tavsiye ve tecrübelerinizi bekliyorum

Merhaba
Tatil günlerimi değerlendirecek, yakın çevrelere geziler düzenleyebileceğim, ekipman olarak bozulup beni üzmeyecek bir bisiklet arıyorum. Fiyatı makul olursa çok memnun olurum. Önerilerinizi bekliyorum.

@ozguratalay hocam bir bütçe yazmanız lazım ki bir şey önerebilelim.ekonomik diyorsunuz 1000 tl altına carraro sportive 321 var sabit maşa-v fren vites tourney vites setini ikinci elde ucuz bir şeyler yakalayıp ileride değiştirirsin süper olur mesala ancak fiyat yazmanız lazım

• Beğen
Tepkiler: ozguratalay
@Desert Fox Bu işleri hiç bilmiyorum. Bütçe olarak 1.800 tl benim son limitim olur. Ancak dediğim gibi yok orası attı, burası yamuldu şurası şöyle oldu diyecek isem bütçemi arttırmak için çabalarım. Bu bütçeye alınabilecek en iyisini istiyorum. Ancak fazlasındada gözüm yok yani daha ucuzada aynı kaliteli bisikletler varsa marka vs takıntım yok.

@ozguratalay
Selam ozgur. Bende bursadayim. Cok guzel bir scott sub var bursada fiyatida uygun. Boyuna uyarsa bakalim onu sana

Ozelden malin linkini atiyorum sana. Benim calistigim bolgedemis zaten makina.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Cyberpunk2077
Demiştim ama uygun fiyata 2015 specialized crosstrail ve merida crossway 20v,40d buldum, 3ü de neredeyse aynı fiyatta. Hangisini önerirsiniz? Benim gönlüm specialized'den yana :)

hybrit , tur bisikleti , şehir bisikleti ve fitness bisikletlere marka model olarka örnek verebilir misiniz bunların biribirinden farkı nedir

@canalanplt
Kavram kargaşası olan bir konu.Genelde ülkemizde hybrid,trekking,şehir,tur bisikleti ifadeleri birbirinin yerine kullanılır.Hybrid biskletler;Dağ ve Yol bisikletleri arasında kalan adı üzerinde melez bisikletlerdir. Kabaca şöyle bir sınıflandırma yapabiliriz:
Hybrid (şehir)bisikletleri ikiye ayrılır:
1)Cross hybrid bisikletler:Bu bisikletlere dağ bisikletlerine yakınsak şehir bisikleti diyebiliriz.Bunlarda dağ bisikleti setleri(tourney,altus,deore vb) kullanılır.Bir çoğunda mtblerdeki gibi .kilitli maşa bulunur.Oturuş pozisyonları dike yakındır,rahattır.Geometri olarak atiklikten ziyade,uzun yol rahatlığı ön plandadır(Wheelbase i uzun ,head tube angel daha dar açılı gibi)Lastikleri dağ bisikletlerine göre ince fitnesslere göre bir tık kalındır.700x35 700x40 gibi.Fitnesslara göre biraz daha ağırdır

(link)

2)Fitness hybrid bisikletler:Bu bisikletlere yol bisikletlerine yakınsak şehir bisikleti diyebiliriz.Bunlarda yol bisikleti komponentleri,setleri (sora,tiagra gibi)de kullanılabilir.Dağ seti kullanılan versiyonları da bulunabilir.Bunlarda sabit maşa bulunur.Oturuş pozisyonları yol bisikletleri kadar olmasada agresiftir,daha az dik oturulur.Geometri olarak atiklik ön plandadır.(Wheelbase i crossbikelara göre kısa ,headtube açıları daha dik gibi. )Lastikleri crossbikelara göre daha ince yol bisikletlerinden daha kalındır 700x32 gibi Crosslara göre daha hafiftirler.Hıza yönelik bisikletlerdir

(link)

Bir de commuter(ulaşım ) özellikli şehir bisikletleri ve tur yapmak için özelleşmiş tur bisikletletleri de vardır
Commuter tarzı
(link)
Tour bisikleti
(link)

@hamlet2006 ehehe tesekkurler bu guzel bilgiler icn

Edit

Bugun sevdigim bi dostum olan @Bisikletreis i de hoş bir fitness sahibi yaptik. Letgodaki bi ilani çapraz sorguya alip makinayi uyguna kapadik :D ustunde manyetik aydinlatmasi, jelli ergo selesi olan sempatik bir Giant escape 1 aldik hehe
Testinide yaptm makina akiyor keh keh küh
2018-01-28_14-33-46_HDR.jpg
2018-01-28_13-33-31_HDR.jpg

Üstteki ben eğreti duran yani :D

@hamlet2006 hocam benim carraro sportive 31 hangi kategoriye giriyor

sabit maşa,tourney set,v fren heheheheh kafalar duman cross değil fitness kompenentleri yok üstünde bu nasıl bir melez bir şey eheheh kafalar duman

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006
Bir zaman sinsice zulada bekledik , uygun ani yakalayınca
( satamayacagi fikrini cesitli sahte profillerden ince ince empoze ederekten , bezdirme yöntemiyle ) capraz sorguya gectik. Ben kötü polis oldum oda iyi vatandaş . Bugun işi bitirdik dmi @Bisikletreis :D
2018-01-28_13-34-05_HDR.jpg

Geri